Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Aegis S-SB90-AEGIS E

Ingezonden door: Bert Schilder
Gepubliceerd op: 12-03-2017, 15:32

Aegis S-SB90-AEGIS E

Na wat zoekwerk een mooie slaapzak gevonden met een leuke prijs. Ik zocht een slaapzak voor de warme periode en eventueel ook te gebruiken als aanvulling bij mijn quilt. Mijn gekozen model: S-SB90-AEGIS E, een rechthoekig model.

Na enkele proefnachten blijkt dat deze slaapzak tot een graad of 5 nog te gebruiken is maar wel getest met een lakenzak erin. De kou van de rits kan je voorkomen door deze naar onderen te draaien.

Bij warm weer kan deze slaapzak geheel worden open geritst en kan dan ook als deken worden gebruikt. De slaapzak is ook goed te gebruiken in de hangmat

Er zijn enkele uitvoeringen beschikbaar. Ik heb de grootste uitvoering gekozen welke aan de voeten wat smaller is. De opgegeven afmetingen zijn 80 x 200 cm en met 380 g gevuld met 95 % witte ganzendons van 800 cuin. Het material is gemaakt van iFlex 20D 400T Ultralight Nylon. De binnenkant is mat en de buitenkant is glanzend zwart. De hoes met slaapzak weegt 620 g.

Het pakformaat, geschikt voor lichtgewicht kamperen, is 20 x 12 cm. Er is een kleine compressiehoes en een ruime opbergzak bijgeleverd 60 x 40 cm.

Uitvoering van de slaapzak is eenvoudig voorzien van een lichte 2-zijdige YKK rits. Dus het is ook mogelijk om bij warm weer aan het voeteind te ventileren.

De banen van de slaapzak zijn doorgestikt maar dat is voor de slaapzak met deze toepassing voldoende. De opgegeven lengte voor gebruikers geeft men op 1,80 tot 2,0 meter.

Voor mijn 1,85 m ruim genoeg. De maat van de slaapzak bij voeteind is 55 cm en 80 cm bovenaan. Een capuchon heeft de slaapzak niet maar de bovenkant is voorzien van een trekkoord. Dit kan je eventueel over je hoofd doen of als kussen te gebruiken en zo houdt je de wamte in je slaapzak.

Conclusie

Een slaapzak met toepassing bij warmer en koud weer en als donsdeken

Pluspunten

  • Kleine prijs (nog geen 78 euro)
  • Klein verpakt in 20 x 12 cm compressiezakje
  • Prettig aanvoelend binnentijk
  • De 2-zijdige rits geeft je extra ventilatie bij de voeten
  • Verkrijgbaar in de uitvoering M en L en mummy en envelop-model

Minpunten

  • Koude voelbaar door de rits bij lage temperatuur
  • De opgegeven maten wijken af als opgegeven (75 x 55 x 197 cm)

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bert Schilder: