Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Care Plus Caretex Gear Caretex Shirt

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 23-09-2007, 14:35

Care Plus Caretex Gear Caretex Shirt

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst op bijna elke (dag)tocht een Care Tex shirt van Care Plus gedragen. Het shirt draagt zeer comfortabel, is sterk UV-werend (50+), snel drogend en bovendien muggendicht. Ik heb hiervoor reeds meerdere shirts van andere merken gedragen (en draag ze af en toe nog), maar sinds de zomer is het Care Tex shirt toch wel favoriet geworden.

Allereerst het feit dat het shirt gemaakt is van Care Tex, een stof die het shirt zeer UV-werend maakt. De UPF-factor van 50+ is de hoogste die er op dit moment aan kleding kan worden toegekend en aangezien ik zelf nog al snel verbrand is dat dus een absolute must. Zeker ook omdat ik in Spanje woon en dus dagelijks in de felle zon loop. Door de mouwen volledig af te stropen en de kraag omhoog te zetten ben je daardoor volledig beschermd tegen schadelijke UV-stralen (in combinatie met een hoed uiteraard).

Bijkomend voordeel van het materiaal is het feit dat het zo dicht is geweven dat muggen geen kans hebben om er doorheen te prikken. Dat is vooral handig als je de tent op zet in de buurt van een meer of rivier, want in de avonduren heb je dan zeker last van muggen. Zelf heb ik over het algemeen niet zo snel last van muggen, maar mijn vrouw (Yolanda) juist heel erg. Zij draagt eenzelfde shirt dan ook steevast op elke hike waar we verwachten met muggen te maken te krijgen.

De duurzaamheid van het materiaal is tot nu toe verbazend goed. Ondanks dat ik er rechtstreeks een rugzak op draag –ook zware tijdens meerdaagse tochten- heb ik tot nu toe nog geen enkele vorm van schuurplekken of iets dergelijks kunnen vinden op de schouders.

Het feit dat het materiaal ook sneldrogend is neem ik voor standaard aan. Dat is namelijk het geval met nagenoeg al mijn functionele kleding en dus niet zo heel bijzonder meer. Wel is het overigens prettig dat het shirt ook als het vochtig is nog redelijk comfortabel draagt en niet direct gaat irriteren.

Qua features heeft het shirt mouw-ophouders op beide armen, twee afsluitbare borstzakken en een zeer hoog op te zetten kraag in de net. Op de borst kun je tevens voor extra ventilatie zorgen door aan twee kanten het shirt een stuk open te zetten, maar dat heb ik tot op heden nog maar zelden gebruikt.

Ik heb het shirt gebruikt op zowel zeer hete dagen overdag als ook frisse avondwandelingen waarbij ik het shirt vooral aan had ter isolatie. Hoewel ze daar niet direct voor bedoeld zijn, zijn ze daar in de zomer prima voor te gebruiken om de iets te frisse avondwind tegen te houden.

Al met al ben ik erg tevreden over het shirt, juist ook omdat je er na de hike ook zonder problemen de bewoonde wereld mee in kunt wandelen en er dan direct ‘netjes’ uit te zien. Het enige nadeel waar ik direct na aankoop tegen aan liep was het feit dat ik alle knopen even opnieuw moest stikken, want van vrijwel alle knopen hing het draadje los. Dat is uiteraard wel een minpuntje voor een kledingsstuk van deze prijsklasse, maar inmiddels al lang verholpen.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.careplus.eu/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: