Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Nordisk Biwakschuhe (donssokken)

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 02-12-2007, 02:54

Nordisk Biwakschuhe (donssokken)

De winter koude en dus ook het winter kamperen komt er weer aan (hopen we) dus ook een materiaal bespreking over winterkampeermateriaal mag niet ontbreken.

Mijn vriendin gaat niet meer mee op winterkamperen zonder deze set erg warme dons sloffen/ hutten sloffen. Een aantal jaar geleden zijn we begonnen met wandel winterkamperen, ondanks de gedegen voorbereidingen bleek dat er voor het comfort nog wel het een en ander te optimaliseren was, zelf had ik al behoorlijk wat ervaring met winter wandel kamperen maar mijn vriendin vond dat ze nogal koude voeten kreeg in en om de tent.

In mijn zoektocht naar meer comfort in en rond de tent kwam ik dons sloffen van een aantal verschillende merken tegen, deze hadden allemaal geen “loopzool” en waren voornamelijk bedoeld als slaap hulpmiddel. Naast het feit dat wij liever een steviger zool prefereerden bleken de meeste sloffen ook nog eens behoorlijk aan de prijs... De Nordisk Biwakschuh bleek het beste te passen bij onze (haar) wensen.

De sloffen gaan mee met zowel wandel als fiets vakanties met kampeer temperaturen rond en onder het vriespunt, ze worden voornamelijk gedragen in en rond de tent of hut. Het grote voordeel van deze sloffen zijn de zolen, er zit een stevige eva mat onder met een afwerking met rubber bolletjes (net als bij “home pads” van bv Falke) waardoor je er comfortabel mee kunt rond stappen. De zool is nog wel dusdanig zacht dat er ook prima geslapen kan worden in een slaapzak. Win-win, zeg maar.

De afwerking is zeker gezien de prijs erg goed, de sloffen zitten degelijk in elkaar. Op de juiste plaatsen zit een stukje elastiek verwerkt en het model is wat hoger waardoor je als je zit ook geen koude enkels/ benen krijgt.

Naast het gebruik op vakanties zijn ze ook zeker favoriet voor thuis... met een stel van deze koddige sloffen aan je zoeten lijkt het natuurlijk wel alsof je zo uit sesamstraat bent ontsnapt. Maar je het wel lekker warme voeten.

Zeker voor de winter kampeerder met koude voeten een aanrader, voor de prijs en het gewicht hoef je ze niet te laten liggen. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Materiaal 100%
Vulling 60/ 40 Eendendons
300 gram voor maat M
prijs +/- 25 euro

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.nordisk.eu/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: