Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Mountain Hardwear Downtown Down Jacket

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 27-05-2009, 07:43

Mountain Hardwear Downtown Down Jacket

Momenteel zullen mensen met de huidige zomerse temperaturen niet warm lopen voor een dik donsjack maar afgelopen winters was het wel erg prettig om een lekker warm jack te bezitten.

Dons

Zelf ben ik al tijden in het bezit van een kunstof isolatie jack, maar voor een beetje meer warmte tegen een lager gewicht voldoet een donsjack beter.

Dit jack is een meer casual kledingstuk voor alledaags gebruik maar zeker ook goed te doen tijdens een winterse outdoor activiteit.

Dit jack heeft een degelijke buitentijk die wat zwaarder is uitgevoerd dan bij een epeditie stijl jack en is redelijk water afstotend, natuurlijk niet waterdicht maar een paar druppels kan geen kwaad.

Het jack is gevuld met 650quin ganzen dons en weegt 800 gram in de bijgeleverde stuffzak. Zeker niet slecht maar hierin zie je toch wel de prijs terug. De afwerking is echter wel zoals je gewend bent bij MH, doordachte zaken als een fleece kraag en rugpant en hand-warmer steekzakken en een binnenzak maken dit jack kompleet. En de snit is zeker erg vrouwelijk, vind het dan ook niet vreemd dat mensen een beetje raar kijken als ik 's ochtends de hond uitlaat met dit jack aan... En de velcro mouw sluitingen maken van dit jack een erg fijn kleding stuk omdat je hierin behoorlijk winddicht verpakt bent en lekker behaaglijk in winterse dagen voor je tent kunt zitten zondar dat je in de gaten hebt dat het vriest.

Conclusie

Voor een jack van deze deze prijsklasse erg doordacht en netjes afgewerkt, word vaak dagelijks gedragen in de koudere periodes en gaat zeker ook mee met outdoor activiteiten. Het enige nadeel is dat het een redelijk kort model is wat nog wel eens wil resulteren in een koude zone op de rug.

Specs volgens de fabrikant:

  • Material: [Shell] 30D taffeta; [Lining] Velboa Raschel
  • Insulation: 650-Fill down
  • Hood: No
  • Pockets: 2 Front, 1 internal
  • Waterproof: Water-resistant
  • Core Venting: No
  • Weight: 27oz (769g)
  • Recommended Use: Casual winter wear, skiing, backpacking
  • Manufacturer Warranty: Lifetime
  • Country of Origin: Bahrain

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.mountainhardwear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: