Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Hanwag Alaska GTX

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 27-05-2009, 07:46

Hanwag Alaska GTX

Soms heb je een kledingstuk wat eigenlijk iedere dag word gedragen, dit geldt bij mij zeker voor mijn bergschoenen. Heb al een behoorlijke tijd dit huidige paar, >4 jaar, en loop er eigenlijk jaar rond op rond.

GTX of niet?

Ik kies bij dit model altijd voor de goretex gevoerde variant, dit omdat de pasvorm net wat anders is dan de leer-leer variant en omdat ik tot op heden nog geen natte voeten heb mogen mee maken. Aan de andere kant klagen mensen wel eens dat ze er erge zweet voeten in krijgen, maar dat valt bij mij wel mee.

Pasvorm

Deze schoen wordt meestal verkocht als B of B/C schoen, heb in het verleden ook wel eens rond gestapt op een paar Meindl Islands en moet zeggen dat ik dit model eerder als B/C typer vanwege het stevige boven werk gecombineerd met een erg prettig afrollende stevige zool. Het nieuwe model heeft ook een krimpnaad dien voor een groot deel over de neus loopt wat wel prettig is voor je tenen mocht je die stoten.

Ik heb het meestal ook over mijn bergpantoffels want ik vind deze schoenen echt super comfortabel, had ik met de meindls na een dag stappen nog wel eens vermoeide voeten, bij de hanwags heb ik hier helmaal geen problemen mee.

Met een stel gamaschen aan lukt het mij met deze schoenen bijna altijd om droog aan de overkant te komen in beekjes. En met winterse fietstochten is dit ook een erg prettige schoen, je zit dan wel niet vast aan je clipless pedalen maar door de stabiele zool heb je toch het idee dat je interactie met je fiets optimaal is.

De ideale alles kunner?

Voor mij is dit zeker een schoen die eigenlijk voor bijna alle activiteiten inzetbaar is, door de soepel afrollen maar erg stevige zool loopt het ideaal. Je hebt bijna altijd lekker warme en droge voeten waardoor je voeten het prima naar hun zin hebben. Dus voor mij zijn dit idd de ideale schoenen, zowel voor een dagje werken tot een lange en zware trektocht. De schoenen vragen bij dit soort gebruik wel een behoorlijke behandeling, zelf geef ik ze als ze er aan toe zijn een lik nicwax en zet ik ze bij tijd en wijle vol met lauw water om de gtx voering wat uit te spoelen. Met deze behandeling gaan ze behoorlijk lang mee, loop er zelf nu al meer dan 4 jaar op rond. Meestal doe ik wel erg lang met een stel bergpantoffels dus dan valt de prijs ook wel mee.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.hanwag.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: