Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Vaude Drop Jacket

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 26-11-2009, 08:22

Vaude Drop Jacket

Voor de natte wintermaanden zocht ik een zo licht mogelijk en specifiek fiets jack. De Vaude Drop Jacket voldoet helemaal aan de door mij gestelde eisen.

Pasvorm

Voorheen reed ik voornamelijk rond met een “wandel jack” wat dus al snel inhoud dat als je wat langer op de fiets zit de boel gaat flapperen, de capuchon in de weg zit en dat je merkt dat de mouwen niet zo heel erg handig zitten.

De fiets kleding van Vaude is er in 3 pasvormen, van Race via All mountain naar Trek & trail. Dit jack heeft een zgn Race fit, dit wil zeggen dat het jack gesneden is naar een diepere zit en dat de mouwen lang genoeg zijn en niet gaan knellen. Dit heeft als grote voordeel dat als je wat langer in nat weer op de fiets zit het jack erg prettig zit en dat je prima droog blijft.

Door de langere achterpand zit je lekker droog en omdat de voorzijde wat korter is gaat dit jack niet hinderlijk op bollen aan de voorzijde en loopt er daardoor geen water in je broek. Als je een eindje gaat wandelen merk je evenwel dat dit een echt fiets jack is, dan valt vooral de voorzijde erg kort uit.

Materiaal

Het 2,5 laags jack is gemaakt van Polyamide met het Ceplex Active coating, dit resulteert in een verbluffend licht jack (190 gram met stuff zak in maat M) die erg goed ademt en erg fijn afparelt. Het jack is voorzien van een waterdichte rits met hierachter een riante tocht flap en bovenaan met een klein stukje fleece afgezet kin beschermer.

Dit jack hebben ze zo licht gekregen door er geen zakken, pit-zips, capuchon oid in te verwerken. Het is dus echt een minimalistisch maar erg functioneel kledingstuk met de juiste details op de juiste plekken. Zo is er reflectie aan de achterzijde van het jack voorzien en zijn mouwen alsmede de onderzijde jack voorzien van een lycra waardoor deze comfortabel afsluiten.

Conclusie

Dit jack is voor mij de perfecte oplossing voor in de natte omstandig heden voor op de fiets. Door dat dit jack alle frutsels mist als bv zakken ed is deze zo groot op te frommelen in het stuff zakje als een appel en dit gecombineerd met de nagenoeg perfecte pasvorm en dito draagcomfort is dit voor mij echt de winnaar voor deze winter voor op de fiets.

Specificaties

  • Ceplex active 100% Polyamide with PU Coating, 2,5-layer
  • water resistant front zip
  • Lycra at the cuffs and lower hem
  • reflective elements at the back
  • with pack bag/li>
  • weight: 235 g

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: