Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Arc'Teryx Celeris jacket

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 03-10-2010, 13:09

Arc'Teryx Celeris jacket

Het Celeris jacket van Arc'Teryx is een ultralicht jack voor hardlopers en joggers, maar bijvoorbeeld ook ideaal als windjack tijdens het wandelen in de bergen om net niet teveel af te koelen. Het is dan ook vooral voor dat laatste dat ik het jack inmiddels alweer enkele maanden tot volle tevredenheid gebruik.

Heerlijk materiaal

Arc' Teryx heeft voor het Celeris jacket het Luminara™-nylon met een winddichte en waterafstotende coating gebruikt. Naast deze twee zeer belangrijke eigenschappen is het materiaal ook nog eens zeer licht van gewicht, super comprimeerbaar en voelt het bovendien ook direct op de huid prettig aan. Dankzij de stretchy eigenschappen word je tijdens het lopen ook absoluut niet gehinderd in je bewegingsvrijheid.

Extra jack

Het jack is een heerlijk ‘extra jack’ tijdens tochten waarbij je het liefst enkel met T-shirt de deur uit zou gaan maar toch iets extra aan bescherming wilt hebben. Omdat het materiaal zo comprimeerbaar is, past het jack qua volume gemakkelijk in het zijvak van elke rugzak. Dat is dan ook precies waar ik het jack bij bijna elke tocht tegenwoordig heb opgeborgen. Tijdens pauzes of als de wind opsteekt is het jack zo aangetrokken en ben je prima beschermd tegen de wind. Opvallend daarbij is hoeveel extra warmte je daardoor ook direct vasthoudt, ondanks dat het materiaal ultra-dun is.

Overige features

Andere handige features van het Celeris jack zijn onder andere de zachte -en daardoor prettig aanvoelende- voering van de kraag, de elastische manchetten met klittenband verstelstraps en de jaszak die tevens kan dienen als opbergzak. Handigheidje daarbij is overigens het lusje dat aan de binnenzijde van deze jaszak zit verwerkt, zodat je de jas als pakketje ook gemakkelijk aan de buitenzijde van je rugzak kunt hangen als je dat wilt. Voor mensen die graag hun MP3-speler in de jaszak steken is er een kleine opening aan de binnenzijde van de jaszak om de koptelefoonkabel doorheen te voeren. De full-front zip is uitgerust met een windflap aan de binnenzijde om daar het doorwaaien van wind te voorkomen. Verder is het logo reflecterend, wat wellicht handig is als je graag in de avonduren gaat hardlopen langs de weg en gezien wilt worden.

Conclusie

Al met al ben ik erg tevreden met het Celeris jack. Ik kende het materiaal al van mijn Atom LT jacket, simpel gezegd een gevoerde uitvoering van het Celeris jack. Juist als extra jack –voor het geval dat– is het een erg prettig jack omdat het nauwelijks ruimte of gewicht (121 gram) inneemt. Een aanrader dus!

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.arcteryx.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: