Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Therm-a-Rest viert 40-jarig jubileum met Limited Edition matras

Therm-a-Rest viert 40-jarig jubileum met Limited Edition matrasBergbeklimmer John Burroughs en voormalig Boeing ingenieurs Jim Lea en Neil Anderson hadden het nooit voor mogelijk gehouden dat een stuk open-cel schuim de hele buitensportwereld op zijn kop kon zetten. Gedreven door een behoefte om beter te kunnen slapen in de buitenlucht, stelde Burroughs aan de twee ingenieurs voor om een lichtgewicht, comfortabele en duurzame slaapmat te ontwikkelen. In 1972 legden zij zo de basis voor Therm-a-Rest en patenteerden's werelds eerste zelfopblazend matras. Het begin van een waar succesverhaal. Het jaar 2012 markeert het 40-jarig bestaan van Therm-a-Rest, een heugelijk feit dat wordt gevierd met een matras in gelimiteerde oplage, met het oude logo uit 1972 en in de nu beroemde originele gele kleur.

Hoewel de nieuwe ‘Therm-a-Rest 40th Anniversary Edition’ matras een grote stap terug lijkt naar het originele matras uit 1972, heeft de nieuwe versie eigenlijk maar weinig gemeen met het origineel. Innovatieve technologieën en materialen maken de jubileumuitvoering de dikste, meest comfortabele en lichtgewicht zelf-opblazend matras dat er ooit is gemaakt. Hoewel de dikte van 3,5 centimeter en een gewicht van 1100 gram destijds in 1972 revolutionair waren, gebruikt de nieuwe jubileumuitvoering superieur en nog lichter schuim om zo een dikte van 5 centimeter te bieden met een gewicht van slechts 680 gram. En met een R-waarde van 4,0 is het matras warm genoeg om het hele jaar door gebruikt te worden, ook bij temperaturen onder het vriespunt.

Naast de 40-jarige jubileumuitvoering komt Therm-a-Rest ook met een speciale damesversie van het matras, welke extra isolatie biedt op borst- en voetenhoogte en tevens is voorzien van een subtiele ton-sur-ton print op de stof. Deze kortere, 168 centimeter lange, versie weegt slechts 620 gram en is toch warmer met een R-waarde van 4,8.

Wat begon als een idee om een beter kampeermatras te maken is sindsdien uitgegroeid tot een serie matrassen die de standaard hebben gezet voor slaapcomfort in de buitenlucht gedurende de afgelopen 40 jaar. Het assortiment van Therm-a-Rest producten bevat nu zowel lucht- als gesloten-cel schuim-matrassen, slaapsystemen, zit- en comfortaccessoires.

Het 40-jarig jubileum matras is een gelimiteerde oplage die beschikbaar is zolang de voorraad strekt.

Voor meer informatie: https://www.cascadedesigns.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Therm-a-rest:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.