Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Het hele jaar door op reis met de Therm-a-Rest NeoAir familie

Het hele jaar door op reis met de Therm-a-Rest NeoAir familieTropische warmte in de zomer en extreme kou in de winter - echte ourdoorfans zijn elk seizoen op pad. Maar alleen als je je dag goed uitgerust start kun je tijdens je tocht ook daadwerkelijk voluit genieten. Met haar prachtige nieuwe NeoAir matrassenfamilie biedt Therm-a-Rest een uitgebreide serie perfect ontworpen matrassen voor elk doel: de nieuwe NeoAir XLite voor de warme maanden van het jaar, de NeoAir All Season - het all-round talent - voor de wat koudere nachten en de NeoAir XTherm voor als het kwik echt tot flink onder nul daalt.

Als directe opvolger van de originele NeoAir heeft de Therm-a-Rest NeoAir XLite de nieuwe standaard gezet met een nog kleiner pakvolume, een nog lichter gewicht en een nog hogere R-waarde. De feiten spreken voor zich: het pakketje van slechts 23x10 cm is zelfs kleiner dan een 1 liter fles. En met een gewicht van slechts 350 gram weegt het nog minder dan een pak pasta. Dankzij de twee Reflective Barriers en de Triangular Core Matrix constructie levert de NeoAir XLite een R-waarde van 3.2. Daarmee is het matras geschikt voor koude nachten met een temperatuur tot ongeveer -5°C. De damesuitvoering is dankzij een extra derde Reflective Barrier zelfs nog een beetje warmer en heeft een R-waarde van 3.9. Bovendien is deze uitvoering lichter van gewicht (310 gram), omdat de lengte is aangepast aan het vrouwvriendelijk ontwerp (168 cm). Tot slot biedt de dikte van maar liefst 6.3 cm het hoogst mogelijke slaapcomfort.

Het Therm-a-Rest NeoAir All Season matras is de perfecte keuze voor isolatie gedurende het hele jaar door. Met een R-waarde van 4.9 weerstaat dit matras koudere nachten waarbij de temperaturen tot -15°C dalen. Daardoor is de NeoAir All Season prima te gebruiken om ook na de herfst nog lekker buiten te slapen. Maar als het echt gaat vriezen, dan is de nieuwe Therm-a-Rest NeoAir XTherm – de het lichtste en warmste luchtmatras op de markt – de perfecte oplossing. Met een gewicht van slechts 460 gram heeft het een R-waarde van 5.7 en is het daarmee perfect voor gebruik tijdens extreme tochten over sneeuw en ijs alsmede voor expedities in ijskoude regio’s. De Duitse extreembergsporter Luis Stitzinger heeft beide matrassen succesvol getest tijden zijn laatste expedities op de Broad Peak (8051m) en de K2 (8611m). Zijn reactie: “NeoAir XTherm en All Season zijn perfect slaap-oplossingen tijdens veeleisende expedities.” Bij temperaturen onder het vriespunt leveren deze matrassen de meeste warmte en het hoogste comfort om een goede nachtrust te verkrijgen.

De complete Therm-a-Rest familie is sinds begin april verkrijgbaar bij de (buiten)sportwinkels.

Voor meer informatie: https://www.cascadedesigns.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Therm-a-rest:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.