Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Fivefingers Classic Fresca is nieuwste variant op originele Classic

Fivefingers Classic Fresca is nieuwste variant op originele ClassicIn 2005 introduceerde Vibram voor het eerst zijn FiveFingers. Revolutionaire schoenen met innovatieve zolen, gemaakt om optimaal te kunnen presteren. Het meest kenmerkende: de tenen zijn gescheiden, net als bij onze voeten. Bovendien is de zool dun, flexibel en zo geconstrueerd dat het echt lijkt alsof we op blote voeten lopen. FiveFingers laten de voeten bewegen zoals de natuur dat heeft bedoeld.

75 jaar onderzoek en ervaring in de ontwikkeling van rubberen zolen, leidde tot dit unieke concept. Iedere stap die we op FiveFingers zetten, brengt ons meer in contact met ons lichaam en kan ons gezonder maken. Onze spieren worden krachtiger, de kans op blessures is kleiner en de balans van ons lichaam verbetert. De zoolconstructie en vorm van de bovenzijde van FiveFingers is afhankelijk van de ondergrond of activiteit die je erop verricht. Zo vraagt een intensieve outdoor workout op ruwe ondergrond een ander soort zool dan een yogasessie. Voor iedere activiteit is er een passende Vibram FiveFingers die het natuurlijke prestatievermogen ondersteunt en vergroot.

Balans en behendigheid
Destijds was de Classic de eerste Vibram FiveFingers die op de markt kwam. Nu nog steeds is deze schoen immens populair. De Classic is een eenvoudig vormgegeven model, vooral geschikt voor casual gebruik, een wandelingetje of fitnessactiviteiten. Dit jaar wordt de Classic vergezeld door de Classic Fresca. Een opvallende, modieuze variant, voorzien van verschillende stijlelementen. Ook dit design is vooral geschikt voor lichte buitenactiviteiten of binnensporten waarin balans en behendigheid een grote rol spelen.

Gekartelde inkepingen
De Classic Fresca heeft een rekbare, lichtgewichte bovenzijde met een treklipje aan de achterzijde waarmee de stof perfect om de voet gesloten kan worden. De duurzame beschermlaag op de tenen, zijkanten en hielen geven extra bescherming tegen stoten en schuren. Omdat doorgaans de grote teen het meest kwetsbaar is, is deze versterkt met een polyurethaan laag. De Vibram zool van TC-1 rubber levert een uitstekend ‘voetgevoel’. De speciale gekartelde inkepingen bieden bovendien nog meer flexibiliteit, duurzaamheid en grip. De Classic Fresca is verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties.

Voor meer informatie: https://www.vibram.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vibram:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.