Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lange trektochten worden lichter met ECCO Biom Terrain

Lange trektochten worden lichter met ECCO Biom TerrainECCO breidt zijn outdoor assortiment deze winter uit met de lancering van de met de Scandinavian Outdoor Award 2013 bekroonde BIOM TERRAIN.

In 2012 introduceerde ECCO de BIOM HIKE, een nieuwe generatie wandelschoenen die gebruik maakt van NATURAL MOTION-technologie voor uiterst flexibele, natuurlijke ondersteuning. Bezield door de bekroonde mogelijkheden van de BIOM HIKE, winnaar van de Scandinavian Outdoor Award 2012, brengt de BIOM TERRAIN je nog een stap dichter bij de natuur met een atletische, lichte constructie. De veelzijdige, wendbare hoge schoen is perfect voor lange trektochten.

"We vertrokken vanuit de goede pasvorm en de mogelijkheden van de BIOM HIKE en pasten ze aan voor een nieuwe, lichtere hoge schoen voor lange trektochten." ‐ Ejnar Truelsen, Chief Designer, ECCO.

Net als bij de BIOM HIKE geven de ronde hiel en voorvoet van de BIOM TERRAIN je een meer natuurlijke tred, en de laag-bij-de-grond constructie zorgt voor stabiliteit, samen met een betere respons.

De innoverende, multi-terrein zool, speciaal ontworpen voor de BIOM TERRAIN, is een knap stukje werk op het gebied van outdoor engineering, met speciale groeven voor tractie op elk terrein. Een versterkte neus beschermt je tegen de elementen, terwijl de demping ter hoogte van de enkel voor een betere, natuurlijke pasvorm en een weergaloos gevoel zorgt en langdurig comfort biedt.

Net als alle andere schoenen uit de state-of-the-art BIOM-collectie is de BIOM TERRAIN gebaseerd op de principes van NATURAL MOTION met een constructie die voortkomt uit de expertise die ECCO via de ontwikkeling van het assortiment BIOM-hardloopschoenen heeft opgedaan. De BIOM TERRAIN biedt outdoor avonturiers NATURAL MOTION voor lichter en sneller wandelen.

Belangrijkste producteigenschappen en voordelen:
- Rubberen inzetstuk bij de enkel - voor meer comfort en een anatomische pasvorm
- Versterkte neus - biedt extra bescherming
- Laag-bij-de-grond constructie - voor stabiliteit samen met responsievere prestaties
- Multi-terrein zool - speciale groeven voor grip en wendbaarheid op elk terrein
- Lichte wandelschoen (slechts 510 gram, Heren textiel maat 41)

Voor meer informatie: https://www.ecco.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Ecco:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.