Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

ECCO EXOSTRIKE brengt Urban streetstyle naar de natuur

ECCO EXOSTRIKE brengt Urban streetstyle naar de natuurMet de ECCO EXOSTRIKE is er geen enkel excuus meer om je stijl aan de wilgen te hangen wanneer je de ruige natuur opzoekt. De ECCO EXOSTRIKE is een innovatieve, functionele hiking boot voor heren en dames, voorzien van ultramoderne technologie, met de looks van een futuristische, street-smart sneaker.

Met zijn geribbelde middenzool, bijzondere externe hielversteviging en een ruige, rubberen buitenzool met uitstekende grip en duurzaamheid, is deze boot een prachtige combinatie van outdoor en lifestyle. ECCO EXOSTRIKE is ontwikkeld om je performance te verbeteren en je er stylish als altijd uit te laten zien. Beide features worden versterkt door het materiaalgebruik: premium, authentiek leer. De uppers zijn vervaardigd uit het nieuwe, super sterke, dunne en lichtgewicht DYNEEMA® BONDED leer van ECCO, of van ECCO RACER YAK en ECCO SCAR leer.

Voor deze gloednieuwe boot is gebruik gemaakt van een totaal nieuw type middenzool PU: PHORENE™, welke een doorbraak vormt in de continue ontwikkeling van de FLUIDFORM™ directe injectie technologie van ECCO. Comfort is altijd het uitgangspunt geweest bij het maken van onze schoenen en de nieuwe PHORENE™ technologie heeft dit naar een nieuw level getild dankzij de ultieme zachtheid, verbeterde schokabsorbering en een energieke afzet. ECCO EXOSTRIKE geeft een dynamische kracht aan elke stap, ondanks dat de schoen licht van gewicht is.

Het Research and Development team van ECCO in Denemarken heeft PHORENE™ ontwikkeld, dat 33 procent lichter is dan MS.PU in gelijke hoeveelheid en twee keer zo schokabsorberend. Ook geeft deze zool 50 procent meer energie bij de afzet dan het materiaal dat ECCO tot nu toe gebruikte. Wanneer je de trails opzoekt, hebben avonturiers schoenen nodig die bestand zijn tegen de kou. PHORENE™ behoudt al zijn eigenschappen en zachtheid tot temperaturen van -40C.

Elke ECCO schoen vormt een combinatie van premium, authentieke leersoorten en een dynamisch comfort platform. De ECCO EXOSTRIKE is voorzien van een PROSOMA externe hielbescherming, die ervoor zorgt dat elke stap die je maakt op een zo natuurlijk mogelijke manier verloopt. De bescherming is vervaardigd uit TPU en direct op de upper aangebracht middels de bekende FLUIDFORM™ technologie, waardoor deze zonder stiksels of lijm is bevestigd. Dit biedt beschermende ondersteuning en een fijne pasvorm.

De HALO uitvoering
De ultramoderne stijl wordt gecombineerd met opmerkelijke kracht van binnenuit, dankzij het type vezels dat in de upper is verwerkt. De combinatie van de premium, full-grain en nubuck leersoorten van ECCO en het DYNEEMA® COMPOSITE FABRIC hebben geleid tot het gloednieuwe DYNEEMA® BONDED leer van ECCO, dat tot 15 keer sterker is dan staal en sterker dan elk ander materiaal dat tot nu voor uppers werd gebruikt. Samen met de PHORENE™ middenzool vormt deze combinatie een innovatieve, lichtgewicht schoen die verkrijgbaar is in twee kleuren: 'Black' en 'Wild Dove'. De rubberen buitenzool verzekert je van grip, duurzaamheid en vertrouwen bij elke stap. HALO uitvoeringen zijn slechts bij een kleine selectie winkels wereldwijd verkrijgbaar.

De GORE-TEX® serie
De yak staat erom bekend om in de meest ruige weersomstandigheden te kunnen leven en ECCO maakt voor outdoorschoenen regelmatig gebruik van de sterke huiden. ECCO RACER YAK is een sterk, lichtgewicht materiaal dat van nature waterproof is - ideaal voor serieuze avonturiers. ECCO heeft dit leer gecombineerdmet GORE-TEX® technologie, wat resulteerde in een schoen die je optimaal beschermt tegen kou en vocht op de trail. Voor de uppers is gebruik gemaakt van het robuuste SCAR koeienleer, dat sterk, duurzaam en waterafstotend is en een gescratchte finish heeft. Deze boots zijn verkrijgbaar in 'Coffee/Mocha' en 'Warm Grey/Tarmac'. Je voeten genieten van optimaal comfort dankzij de PHORENE™middenzool. De rubberen buitenzool zorgt voor uitstekende grip en duurzaamheid.

De HYDROMAX® range
Lichtgewicht, sterk en van nature waterproof: ECCO RACER YAK leer bezit alle kwaliteiten die je verlangt in een snelle hiking boot. HYDROMAX® technologie maakt deze boots waterafstotend.Ook deze uppers zijn vervaardigd uit ECCO SCAR koeienleer, een robuust materiaal dat sterk, duurzaam en waterafstotend is. De gescratchte finish geeft het geheel een ruige look. Deze collectie ECCO EXOSTRIKE is verkrijgbaar in 'Camel/Tan' en is tevens voorzien van de PHORENE™ middenzool voor dynamisch comfort en een rubberen buitenzool voor grip en duurzaamheid.

De damesboot
Zoals alle ECCO Outdoor footwear, is de ECCO EXOSTRIKE L 'Made For The Elements'. Deze stijlvolle outdoor boot doet het in de stad net zo goed als op de trail. Voor dit damesmodel is gebruik gemaakt van dezelfde technologie├źn als in de ECCO EXOSTRIKE voor heren, zoals het verstevigende hielstuk, een twee-componenten FLUIDFORM™ zool en een duurzame, rubberen buitenzool. De lichtgewicht wandelschoen biedt ultiem comfort en bescherming.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.ecco.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Ecco:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.