Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Arc'teryx Alpha FL concept voor snelle en lichtgewicht beklimmingen

Arc'teryx Alpha FL concept voor snelle en lichtgewicht beklimmingenArc'teryx introduceert ontwerpoplossingen voor het zich snel verplaatsen in alpine omstandigheden. De nieuwe Alpha FL 30/45 rugzakken en het Alpha FL Jacket bieden robuuste, technische lichtgewicht producten voor een snelle en lichtgewicht manier van klimmen en alpinisme. Fast en Light klimmers zijn prestatiegericht; het doel is om meer te bereiken in minder tijd. Het materiaal dient dan ook licht van gewicht te zijn, maar toch bestand tegen het veeleisende gebruik in actie.

Alpha FL 30 en 45 rugzakken
De nieuwe Alpha FL 30/35 rugzakken bieden robuuste, lichtgewicht oplossingen voor prestatiegerichte klimmers. Uitgaand van premium materialen en alpine-ontwerp zijn de Alpha FL rugzakken robuust, licht van gewicht en gemaakt voor het snel verplaatsen. Het rugzakmateriaal is N400r-AC² Nylon 6 ripstop, een extreem lichtgewicht en slijtvast textiel. AC² materiaal is gecoat, wat betekent dat het gelamineerd kan worden voor een getapete, gesealde constructie die nagenoeg ondoordringbaar is voor water, sneeuw en ijs. Geen zwakheden, maar pure prestatie.

Efficiency is altijd een kernwaarde bij Arc’ teryx; het traditionele topvak is vervangen door een unieke combinatie van een extensie-kraag met trekkoord-sluiting. Klimmers en alpinisten zullen waarderen hoe de kraag, met zijn waterdichte RollTop™ sluiting netjes opvouwt in de rugzak zelf, waardoor de toegang vrij is en het volume klein. De trekkoord-sluiting biedt een erg efficiënte manier om de rugzak simpel te openen en te sluiten. Het gebruik van deze rugzakken is dan ook eenvoudig en to-the-point.

Extreem duurzaam en bijzonder licht van gewicht – voor als er weinig tijd is. Alpha FL rugzakken bieden betrouwbare prestaties. En inmiddels zijn ze al bekroond met de Editor’s Choice award van Outdoor Magazine, de Op Pad Outdoor Award en de Outdoor Industry Award 2013!

Alpha FL Jacket
Fast & Light kleding heeft een groot ademend vermogen om condensvorming te voorkomen, maar is tegelijkertijd voldoende robuust om continu gebruik te weerstaan. Het Alpha FL jack maakt gebruik van het zeer goed ademende GORE-TEX® Pro, in een nauwsluitende pasvorm om de ademende werking te maximaliseren. Een enkele borstzak, vallend tot op de heup en voorzien van een StormHood™ zorgen voor opbergmogelijkheden en bescherming. Deze vederlichte 310 grams drielaags hardshell past in elke rugzak en is comfortabel en robuust genoeg om elke dag te dragen.

Fast & Light klimmers hebben materiaal nodig dat past bij hun prestatiegerichtheid. Dat is waarom Arc’ teryx het Alpha FL Jacket en de Alpha FL rugzakken introduceert.

Verkrijgbaarheid
Zowel de Alpha FL 30 Packs als het Alpha FL Jacket zijn verkrijgbaar bij de betere buitensport speciaalzaken. Adviesverkoopprijs van de Alpha FL 30L Pack bedraagt 150,00 euro. Voor de Alpha FL 45L Pack 170,00 euro. De adviesprijs van het Alpha FL jacket bedraagt 350,00 euro.

Voor meer informatie: https://www.arcteryx.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Arc'teryx:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.