Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Robens introduceert nieuwe sub-1kg ultralite-tenten

Robens introduceert nieuwe sub-1kg ultralite-tentenOutdooravonturiers die tijdens veeleisende reizen hun uitrusting graag zo licht mogelijk willen houden, zullen blij zijn met de nieuwe sub-1kg Buzzard UL tent van Robens. De Buzzard UL is aan de Falcon UL toegevoegd als een van de twee tweepersoonstenten binnen de nieuwe reeks Ultralite van de bekroonde producent van technische tenten.

Alle materialen zijn gekozen om een balans te houden tussen prestaties en gewicht terwijl ook aan de kwaliteit en veerkracht is gedacht. Ultralite-tenten hebben buitententen van HydroTex® UL, het eigen materiaal van het merk. Dit is 10D-nylon dat aan beide kanten is gesiliconiseerd om zo een hydrostatische zuil van 3000 mm te creëren Voor de binnentent is nylon netstof gebruikt en het grondzeil is gemaakt van 20D ripstop nylon. De belangrijkste stokken zijn gemaakt van 7001 T6 aluminium en er is koolstofvezel gebruikt voor de zijstokken van de Buzzard UL en voor de hoogste stok van de Falcon UL.

De Buzzard UL van 995 g is gebaseerd op de bekroonde Robens Buzzard: een tweepersoonstent met één koepel en dwarsliggende binnentent die snel kan worden opgezet, als één geheel of door eerst de buitentent op te zetten. De tent heeft één ingang en voorruimte met extra eindstokken om de hoofd- en beenruimte in de tent te vergroten. Waar deze aansluiten op de tent ontstaat er een kap die de ventilatieopeningen beschermt. Dankzij een minimum aantal enkelvoudige haringlussen kan de tent snel worden opgezet en makkelijk worden aangepast bij meer veeleisende omstandigheden. Het totaalgewicht van de Buzzard UL kan worden gereduceerd tot 950 g voor tijdens het vervoer en het opzetten en ingepakt in een oprolbare draagzak is het formaat 35 x 12 cm.

De grotere Falcon UL weegt slechts 1,09 kg (1,02 kg zonder extra's) en hij kan als één geheel worden opgezet of door met de buitentent te beginnen. De tent heeft een gekruiste bovenste stok van koolstofvezel voor meer hoofdruimte in de voorruimte. Dankzij het gebruik van een koppeling aan een kant om de twee onderste stokken te verbinden met de hoofdhoepel, wordt de hoofd- en schouderruimte in de binnentent vergroot en ontstaat er een windbeschermend profiel aan de andere kant. Net als de Buzzard UL heeft hij enkelvoudige haringlussen waardoor hij snel kan worden opgezet en makkelijk kan worden versteld. Ingepakt is het formaat slechts 44 x 10 cm en hij zit in een oprolbare tas zodat hij handig kan worden opgeborgen en getransporteerd.

Adviesverkoopprijzen: Buzzard UL EURO 549,95; Falcon UL EURO 699,95.

Voor meer informatie: https://www.robens.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Robens:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.