Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Scandinavia-tenten van Robens voldoen aan de uitdagingen van de wildernis

Scandinavia-tenten van Robens voldoen aan de uitdagingen van de wildernisRobens, de bekroonde producent van outdooruitrustingen, heeft een nieuwe reeks stevige, volledig uitgeruste technische tenten op de markt gebracht. Ze zijn ontworpen voor de uitdagingen van talrijke outdooractiviteiten in alle seizoenen waarbij het gewicht en de pakgrootte cruciaal zijn.

Alle tenten in de Scandinavia-reeks zijn snel en eenvoudig op zetten en bieden veel ruimte zonder nadelige gevolgen voor het gewicht of de pakgrootte. Alle tenten zijn bovendien gebaseerd op de hooggewaardeerde en beproefde Robens-ontwerpen die voortdurend verder werden ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwe en evoluerende vereisten.

Een belangrijke en onderscheidende eigenschap van deze tenten is het gebruik van de unieke ripstop polyester stof Robens HydroTex SP 30D die aan beide zijden werd gesiliconiseerd om een ongeëvenaarde hydrostatische zuil van 3.000 mm te verzekeren. Omwille van zijn inherente UV-weerstand en hydrofobe eigenschappen werd polyester verkozen boven nylon. Hierdoor wordt voorkomen dat de vezels water absorberen. Dit betekent dat een Scandinavia-tent van Robens altijd stabiel blijft in natte omstandigheden en blijven tent en bewoners onverstoord.

Hoewel voor deze tent bij voorkeur de eenvoudig aan te passen Clamcleats werden gebruikt, wordt de stabiliteit verder versterkt op de plaatsen waar dit door de paalhoezen mogelijk is door de Storm Guard-scheerlijnmethode van Robens. Dit zorgt voor een rechtstreekse verbinding van het stof met de Pressfit-tentstokken en -haringen van een DAC-aluminiumlegering. De eenvoudige aanpassing van de scheerlijnen wordt aangevuld door aluminiumgespen in de hoeken en dubbele koordbevestigingspunten. Op deze manier kunnen alle tenten op eenvoudige wijze worden aangepast.

De Scandinavia-reeks bevat vier tweepersoonstenten − Kite, Kestrel, Goshawk, Raptor – en de driepersoonstent Osprey 3EX. De Kite-tent van 2,15 kg gebruikt het ontwerp met één koepel met extra hoogte aan de voeten en het hoofd door twee kleinere eindkoepels. De grote ventilatieopening in gaas aan elk uiteinde kan aan de binnenkant van de tent worden aangepast om de luchtstroom te controleren. Het portaal leidt naar een grote binnendeur voor een eenvoudige toegang.

De Kestrel-koepeltent van 2,69 kg helt naar één kant om de aerodynamische kenmerken te versterken en heeft een apexvormige dwarspaal die de hoofdruimte in de twee portalen uitbreidt zodat elke inzittende van zijn eigen toegangspunt en een nuttige leefruimte met comfortabele zitplaatsen kan genieten. De binnenhoogte en breedte aan het hoofd en de schouders werden ook uitgebreid door het gebruik van voorgevormde hoofdstokken.

De Goshawk-tent van 2,89 kg bouwt verder op het beproefde ontwerp dat door de leidende Europese awards wordt erkend voor gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en ruimte. De tent heeft twee portalen, waarbij de stokken van één portaal kunnen worden afgenomen om een beschutte zone te maken die door de zijwanden wordt beschermd.

De Raptor-tent van 2,99 kg is een dwarse tunneltent met een laterale tentstok die door een vlakke hoes loopt voor meer stabiliteit terwijl er toch een aerodynamisch profiel blijft behouden. Twee portalen met buitendeuren zorgen voor meer comfort en veelzijdigheid.

De Osprey 3EX-tent is een ruime tunneltent met een enorm uitgebreid portaal, perfect om materiaal en spullen op te slaan of om te zitten bij slecht weer.

Windtest
Robens blijft al zijn tenten testen in zijn eigen testruimtes. Tijdens de testen wordt de maximale (MAX) snelheidsimpact vastgelegd waaraan de tent is blootgesteld en de gemiddelde (AVG) windsnelheid waarbij structurele instabiliteit ontstond. Structurele instabiliteit kan optreden wanneer de tent instort, maar terug zijn vorm aanneemt wanneer de wind gaat liggen, of bij een gebroken/vervormde stok. Robens heeft nooit een rampzalig falen vastgesteld, zelfs niet bij de maximale windsnelheid. Nu gebruiken wij een pictogram, ook op onze website, om de MAX- en AVG-cijfers voor elke tent aan te geven. De resultaten van de windtest zijn:
Kite MAX 170 km/u en AVG 160 km/u
Kestrel MAX 110 km/u en AVG 100 km/u
Goshawk MAX 150 km/u en AVG 140 km/u
Raptor MAX 160 km/u en AVG 140 km/u

ADviesverkoopprijzen:
Kite EURO 449,95;
Kestrel EURO 499,95;
Goshawk EURO 549,95;
Raptor EURO 599,95;
Osprey 3EX EURO 649,95

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.robens.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Robens:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.