Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Deuter maakt klassieke Aircontact-rugzakken nog beter

Deuter maakt klassieke Aircontact-rugzakken nog beteredurende vele jaren, op ontelbare hoge bergen en in vele landen op de wereld hebben de Aircontact rugzakken van Deuter zichzelf bewezen. Waarom dan nog iets veranderen? Omdat Deuter vindt dat het altijd nog beter kan! De Aircontact rugzakken blijven stevig, zoals je van Deuter gewend bent, maar gaan nu nog moderner, slanker en comfortabeler mee op een trekking- of bergtocht.

Door de nieuwe, flexibele Active Fit schouderbanden en de aangepaste heupvleugels sluiten de Aircontact rugzakken nóg beter op de drager aan, wat zorgt voor merkbaar meer comfort. Deuter besloot om ook maar meteen een nieuw damesmodel aan de toch al uitgebreide Aircontact collectie toe te voegen: de Aircontact 70 + 10 SL.

Maar wat is er nou zo speciaal aan de Deuter Aircontact rugzakken? Hieronder een aantal unieke features op een rij!

Aircontact systeem
Zware lasten laten zich het makkelijkst dragen als rugzak en drager een eenheid vormen. En dit is precies waar het Aircontact principe van Deuter om draait: een lichaamscontactsysteem met perfecte stabiliteit, exacte lastenverdeling en effectieve ventilatie. Het Aircontact systeem houdt de last altijd economisch dicht bij het lichaamszwaartepunt. De ademende rugkussens zorgen, door een pompeffect bij elke beweging, voor optimale ventilatie. Het resultaat? Maar liefst 15% minder transpiratie dan met een conventionele trekkingrugzak.

Innovatieve heupvleugels
Door het nieuwe ontwerp, met naden die de vorm bepalen, lijkt het alsof de heupvleugels op maat gesneden zijn. In meerdere lagen opgebouwd uit zacht en stevig schuim en versterkt met kunststof, verdelen de heupvleugels het gewicht efficiënt, zonder te drukken. Compressieriemen aan de heupvleugels regelen de verdeling van het gewicht en verhogen de stabiliteit. Bij de kleinere rugzakken zijn de heupvleugels wat zachter gemaakt, en bij de grotere rugzakken iets steviger.

X-Frame
Het anatomisch gevormde X-Frame brengt een deel van het gewicht over op de heupen. De gekruist aangebrachte aluminiumstangen vormen een soepel maar stevig frame, dat meebeweegt met alle lichaamsbewegingen.

Vari-Quick
Het beproefde Vari-Quick systeem garandeert een perfecte pasvorm voor elke lichaamslengte. Door de vernieuwde uitvoering ontstaat een aangenaam, groot contactoppervlak op de rug. Hierdoor wordt het volledige rugsysteem compacter en nog comfortabeler.

Active Fit schouderbanden
De nieuwe Active Fit schouderbanden zitten als gegoten! Ze zijn flexibel aangebracht en passen zich automatisch aan de breedte en hoek van elke schouder aan. De ergonomische s-vorm volgt exact de contouren van de schouders en nek, zonder te drukken of te schuren.

Van de Aircontact 40 + 10 SL tot de Aircontact 75 + 10, met een rugzak uit de Deuter Aircontact collectie ga je altijd goed voorbereid op reis!

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.deuter.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Deuter:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.