Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Pulsar Quantum XQ50 Thermal Scope voor nog beter wild spotten

Pulsar Quantum XQ50 Thermal Scope voor nog beter wild spottenMidden in de nacht, in het donker, wild spotten. Het was nog nooit zo makkelijk als met de Quantum XQ50 Thermal Scope. De warmtebeeld kijker zorgt ervoor dat alles wat warmte afgeeft, al is het verschil maar één graad Celsius, goed te zien is: 's nachts én overdag. Daarbij maakt het ook niet uit of het regent of mistig is.

Pulsar XQ-serie
De Quantum XQ50 Thermal Scope is het nieuwe topmodel in de Pulsar XQ-serie, die de XD-serie opvolgt. De XQ-modellen bestaat uit drie modellen waarvan de XQ50 de grootste lensopening heeft en daarmee tot 16,4x kan inzoomen en mens en dier kan spotten tot wel 1800 meter afstand. De Quantum XQ Thermal Scope heeft slechts 2 seconden nodig om op te starten.

Kleurenpaletten en afstandmeter
Kijk je ‘s nachts rond met de Quantum XQ Thermal Scope, dan kun je kiezen uit wel zeven kleurenpaletten, die de kleur van de warme en koude objecten in beeld veranderen, waaronder ‘Sepia’, ‘White hot’ en ‘Black hot’. Zo kun je in elke situatie het mooiste beeld vinden.
Je kunt zelfs jouw afstand tot het dier dat je bekijkt bepalen. Heb je een dier met een bekende grootte in beeld (een hert, een haas of een zwijn) dan kan de Quantum XQ Thermal Scope voor je bepalen hoe ver het dier van je verwijderd is.

Display, verlichting, contrast en opnames
Deze opties zijn gemakkelijk in te stellen dankzij een overzichtelijke display. Het display kun je uitzetten op momenten dat je geen gebruik maakt van de verrekijker, zodat je minder opvalt (geen licht van het schermpje). Alle andere systemen blijven dan gewoon draaien. Naast de lens zit een handige draaiknop waarmee je de mate van contrast en verlichting kunt instellen. Het is ook mogelijk om externe opnameapparatuur aan te sluiten op de Quantum XQ Thermal Scope, zodat je alles wat je ziet kunt bewaren.

Verschillende functies
Naast het spotten van wild in de natuur kun je de Quantum XQ Thermal Scope natuurlijk ook voor andere situaties gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een bewaker die de omgeving in de gaten houdt. Handig is dat je kunt kiezen uit drie ‘operating modes’, die het beste beeld opleveren in verschillende situaties: ‘City’, voor veel contrast, ‘Forest’, voor weinig contrast en ‘Identification’, om de details van warme objecten duidelijker weer te geven. De Quantum XQ50 Thermal Scope is goed bestand tegen zowel stof als vocht.

Andere modellen
Naast de Quantum XQ50 Thermal Scope heeft Pulsar nog twee warmtebeeld kijkers in de XQ-serie: Quantum XQ19 en de Quantum XQ38, die te koop zijn vanaf 2300 euro. De Quantum XQ19 heeft een lensopening van 19 millimeter, de Quantum XQ38 een lensopening van 38 millimeter.

Voor meer informatie: https://www.pulsar-nv.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.