Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Bewonder de trekvogels dit voorjaar van dichtbij met Swarovski-kijkers

Bewonder de trekvogels dit voorjaar van dichtbij met Swarovski-kijkersDe lente is een gouden vogelkijktijd. Miljoenen vogels keren terug van hun overwintering in Afrika naar onze weilanden, bossen en kusten. Voor wie dit voorjaar de natuur in Nederland in volle glorie wil zien, is een verrekijker van Swarovski Optik onmisbaar.

In het migratieseizoen zijn veel trekvogels te bezichtigen in verschillende natuurgebieden in Nederland. De oud-Veluwse landschappen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn overweldigend. Nationaal Park Duinen van Texel is een plek met kleurige heidevelden, bijzondere kwelders, natte duinvalleien, droge duinen, loof- en dennenbos en uitgestrekte stranden. Het unieke zoetwatergetijdengebied in de Brabantse Biesbosch trekt veel trekvogels aan. Stuk voor stuk paradijzen voor vogels en vogelaars.

Koekoeken
Koekoeken keren terug naar Nederland rond half april. Hoewel de soort recentelijk is afgenomen in het aantal door verlies van natuurlijke habitat en voedsel, zijn ze onder meer te vinden in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. De vogels zijn makkelijker te horen dan te zien, maar bij dat laatste biedt de zakverrekijker CL pocket van Skwarovki Optik uitkomst. De verrekijker is zo compact dat er zelfs in het kleinste tasje nog plek voor is. Vooral blinkt deze kijker uit in kijkcomfort en met de beschikbare vergrotingen van 8x of 10x zijn de vogels haarscherp te bewonderen.

De huiszwaluw
Wie kent de huiszwaluw niet met de kenmerkende gevorkte staartveer? Ook de huiszwaluwen vliegen naar tropisch en zuidelijk Afrika om te overwinteren. In Nederland zijn de vogels in het vogelrijke Texel en in agrarische gebieden goed te vinden. Ze bouwen van klei en zand een komvormig nest tegen huizen van baksteen of beton. De charmante en bezige vogels en hun nestjes zijn goed te bekijken met de verrekijker CL Companion die vederlicht en compact is.

Visarenden
De visarend is een indrukwekkende visetende roofvogel met een witte kop met een opvallende brede streep. De visarend is een doortrekker en ze broeden zelden in Nederland. Maar in de Biesbosch hopen ze dat dit jaar weer een visarendstel neerstrijkt in het boomnest. Mocht er succesvol gebroed worden dan zijn de jonge arenden goed te bekijken met de ATS 80 telescoop van Swarovski Optik. Naast het lichtgewicht design biedt de 80mm lens een ongekend zicht op details, zelfs als het licht niet optimaal is.

Ervaar het moment. See the unseen.

Voor meer informatie: https://www.swarovskioptik.at/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Swarovski:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.