Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Het belang van de pasvorm van vrouwen: waarom Osprey rugzakken voor vrouwen ontwerpt

Het belang van de pasvorm van vrouwen: waarom Osprey rugzakken voor vrouwen ontwerptOsprey ontwikkelt al meer dan drie decennia op maat gemaakte rugzakken die zich aanpassen aan verschillende lichaamstypes, en in 1993 ontwikkelden ze hun eerste rugzak voor vrouwen. Volgens Amy Schlosser, senior productontwerper bij Osprey: "Een cruciale stap in het bieden van een uitstekende pasvorm is rekening houden met verschillende lichaamsvormen en -maten. Bij Osprey blijven we de pasvorm van onze damesrugzakken verbeteren door talloze uren veldonderzoek en testen. We zijn meedogenloos in onze inspanningen omdat we weten dat een betere pasvorm leidt tot meer comfort, wat betekent dat er meer tijd buiten kan worden doorgebracht."

Waarom is de pasvorm van vrouwen belangrijk?
Zoals Osprey Ambassador en vrouwelijke bergbeklimmer Kristin Harila uitlegt, heeft het lichaam van een vrouw andere behoeften: "Uiteindelijk zijn onze lichamen anders dan die van mannen. Vrouwen uitrusten met de pasvorm en functies die ze nodig hebben, betekent dat iedereen de mogelijkheid heeft om het buitenleven te verkennen - en dat betekent een wereld creëren waarin vrouwen en mannen in gelijke mate van het buitenleven kunnen genieten."

De filosofie van Osprey is eenvoudig: buitenavonturen voor iedereen. Het ontwerp van een rugzak gaat niet alleen over het bieden van de functies die je nodig hebt in de vrije natuur, het gaat ook over het begrijpen van de behoeften van je lichaam en ervoor zorgen dat iedereen zijn favoriete activiteiten zonder compromissen kan beleven. Je moet de last kunnen dragen, maar je moet ook genieten van de ervaring. En dat begint met een lichaamsspecifieke pasvorm van de rugzak.

Als je een rugzak draagt die niet goed bij je past, bijvoorbeeld als de torso te lang of te kort is voor je rug, als de schouderbanden te breed of te smal zijn voor je schouders en borst, of als er geen genoeg vulling waar het nodig is, dan zal het gewicht niet comfortabel op je heupen en schouders zitten. Dat maakt je beweging en voortgang over moeilijk terrein moeilijker dan het zou moeten zijn.

Kristin Harila weet dit maar al te goed: "Als ik geen rugzak heb die goed bij me past, krijg ik na verloop van tijd hoofdpijn en problemen met mijn heupen. Een goed passende rugzak die comfortabel blijft zitten is voor mij een absolute noodzaak om gedurende een lange periode op een hoog niveau te kunnen presteren."

Waarin verschilt de pasvorm van Osprey voor dames?
Onze rugzakken voor dames hebben allemaal een rugsysteem dat op maat is ontworpen om een optimale pasvorm voor het vrouwelijk lichaam te bieden en een ongeëvenaard niveau van comfort en ondersteuning te bieden. Dit bevat:

Kortere romplengte
Vrouwen hebben meestal een kortere torso dan mannen, dus de lengte van de rugzak van schouder tot heup wordt kleiner gemaakt.

Smaller, korter harnas met rondingen
Vrouwen hebben over het algemeen smallere schouders dan mannen, dus een rugzak voor vrouwen is ontworpen met dit in gedachten en is geschikt voor de nek, schouders en borst van de meeste vrouwen.

Verschillende heupgordel
Vrouwenlichamen zijn gebouwd met heupen, dus een damesrugzak is ontworpen met een heupgordel die zich op natuurlijke wijze om de rondingen van een vrouw wikkelt, wat een betere stabilisatie en ondersteuning van de lading biedt. Dit is essentieel om het gewicht van uw rug te halen. Met wereldrecord klimprestaties op haar naam, blijft Harila bewijzen dat vrouwen kunnen concurreren met mannen in de bergsportwereld, en een lichaamsvriendelijke pasvorm is een belangrijke factor in haar ervaring en succes.

"Een lichaamsspecifieke rugzak is belangrijk voor alle vrouwen, maar hoe uitdagender de omstandigheden en de dingen die je gaat doen, hoe belangrijker een lichaamsspecifieke pasvorm wordt. Ik moet onder extreme omstandigheden kunnen presteren", zegt Harila.

"Osprey heeft de afgelopen dertig jaar het voortouw genomen en rekening gehouden met de rugzakbehoeften van vrouwen en het is fantastisch om te zien hoeveel vrouwenspecifieke rugzakken – voor alle soorten activiteiten – ze nu aanbieden, waardoor gelijkheid voor vrouwen in Buiten."

Of je nu een dagelijkse avonturier bent of van plan bent een lange afstandstocht te maken, hoe je rugzak past, kan het verschil maken tussen een lonende en een ongemakkelijke ervaring. Je op je gemak voelen in je omgeving is een groot deel van je zelfverzekerd en goed voelen. Als je de juiste pasvorm hebt, kun je alles aan wat het buitenleven je te bieden heeft.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Osprey:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.