Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

40 jaar Lowe Alpine: Extreme Attack 20:20

40 jaar Lowe Alpine: Extreme Attack 20:20In 1967 ontwierp Greg Lowe een rugzak, waarmee hij een ware revolutie ontketende. Sindsdien worden rugzakken heel anders gemaakt dan voor die tijd. 40 jaar later wordt dit jubileum herdacht met een blik op de toekomst: de Extreme Attack 20:20.

Greg groeide op in een hechte buitensportfamilie in Colorado, USA. Met zijn broers Jeff en Mike richtte hij in een schuurtje achter het ouderlijk huis al snel Lowe Alpine Systems op. De broers Lowe waren uitstekende bergbeklimmers, die vele eerstbeklimmingen op hun naam schreven en dankzij hun grote kennis van en ervaring in de bergen ook grenzen konden verleggen in het ontwerpen van buitensportuitrusting. Veel van de ideeën die in deze periode bij Lowe Alpine ontstonden zijn sindsdien de standaard van de outdoorindustrie geworden en hoewel de broers inmiddels andere doelen najagen, waart hun innovatieve geest nog steeds rond op de ontwerpafdeling van Lowe Alpine.

De nieuwe jubileumrugzak getuigt van deze achtergrond. De ontwerpers van Lowe hadden natuurlijk een retromodel kunnen ontwikkelen om het 40-jarig jubileum luister bij te zetten, maar in plaats daarvan zetten ze een stap voorwaarts en geven een inzicht in de toekomst van de rugzakindustrie.

Met de Extreme Attack 20:20 wijkt Lowe Alpine wederom af van de gebaande paden. De ontwerpers zijn nog steeds stuk voor stuk ervaren alpinisten, die bovendien ondersteund worden door ´s werelds beroemdste beroepsbergbeklimmers, die hun sporen op alle grote bergketens hebben achtergelaten. Met zo´n afkomst moet deze nieuwe klimrugzak wel iets bijzonders zijn.

10 goede redenen om de Extreme Attack 20:20 aan te schaffen:
1. De vorm van de rugzak is anders dan traditionele rugzakken. Zonder aan stabiliteit in te boeten, is complete bewegingsvrijheid mogelijk. De slanke vorm hindert niet bij het klimmen en verstoort het evenwicht niet.
2. Door de expansiemogelijkheid van 20 naar 40 liter kan er voldoende klimmateriaal worden meegenomen naar de berg, om die vervolgens met een compacte rugzak te beklimmen.
3. Het Centro® verstelsysteem maakt een exacte aanpassing aan de individuele rug op discrete en betrouwbare wijze mogelijk. Een perfect passende rugzak is een absolute voorwaarde voor optimaal draagcomfort.
4. De zelfstellende heupband verzekert een perfecte pasvorm en daarmee ondersteuning, onafhankelijk van lichaamsvorm of hoeveelheid gedragen kleding. Gewoon omdoen en de verstelbanden stevig aantrekken.
5. IJsbijlen en pickels kunnen geen schade aanrichten door het gebruik van SuperFabric® voor de bevestiging, die aan vrijwel alle soorten ijsmateriaal plaats biedt.
6. De unieke Webcatcher® gesp borgt ijsmateriaal, ski´s en stokken, onafhankelijk van de vorm en maat. Het systeem is eenvoudig te bedienen, ook met dikke wanten. En koude vingers.
7. Een binnenvak zorgt voor een goede indeling en eenvoudig terugvinden van de uitrusting.
8. Het klimtouw kan eenvoudig aan de buitenkant worden bevestigd. Stijgijzers en andere zaken kunnen worden bevestigd aan de daarvoor aangebrachte borglussen (elastiek en spanbanden zijn optioneel).
9. De schouderbanden zijn van zodanige vorm dat maximale bewegingsvrijheid wordt toegestaan, zonder dat het draagcomfort daaronder lijdt.
10. Gemaakt conform de legendarische kwaliteitsnormen van Lowe Alpine. Een rugzak die in extreme omstandigheden probleemvrij functioneert. Gemaakt om te gebruiken, zonder een enkel overtollig onderdeel – zelfs het logo is reflecterend.

De Extreme Attack 20:20 wordt in juni 2007 in beperkte oplage leverbaar voor een adviesverkoopprijs van Euro 129,95.

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.