Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Paclite Alpinism van Berghaus

Paclite Alpinism van BerghausBerghaus houdt het komende zomer lekker lichtgewicht. Met een hele serie nieuwe Gore-Tex Paclite producten zorgt deze fabrikant ervoor dat je alleen nog lichtgewicht hoeft te dragen en toch beschermd bent onder alle omstandigheden. In de Extrem-lijn presenteert Berghaus dan ook het Paclite Alpinism Jacket, met bijbehorende broek.

Berghaus gaat deze keer heel ver om gewicht te besparen en toch optimale bescherming en duurzaamheid te bieden. Het Alpinism jacket en pants zijn gemaakt van Gore-Tex Paclite Bassano materiaal, in combinatie met het zeer scheurvaste Paclite Cassis. Deze laatste versie van Paclite is een laminaat dat een lichtgewicht Cordura stof combineert met Gore-Tex XCR. Door deze combinatie weegt het jack bijvoorbeeld slechts 415 gram, terwijl het gewicht van het damesjack zelfs tot onder de 400 gram uitkomt. Beiden worden geleverd met mesh opbergzak overigens en zijn verder uitgerust met veel features. Denk daarbij aan verstelbare capuchon (geschikt voor over de klimhelm), microgetapte naden en extra comfort bij de kraag.

De bijbehorende Paclite Alpinism Pant is al even indrukwekkend. Hiervoor gebruikte Berghaus versterkingen van Gore-Tex XCR Lofoten en werd er een afneembaar set bretels toegevoegd. Geïntegreerde gamashen en extra ritsen voor ventilatie maken het geheel af tot een zeer functionele buitensportbroek.

Voor meer informatie: https://www.berghaus.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.