Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lowe Alpine - 40 jaar innovatie

Lowe Alpine - 40 jaar innovatieIn 1967 begonnen drie broers een bedrijfje in Lafayette, Colorado. Later datzelfde jaar kwamen hun eerste producten op de markt, waardoor de outdoorindustrie voor altijd veranderde...

De broeders Lowe zijn in de jaren ´80 elk hun eigen weg gegaan en zijn geen van allen meer bij Lowe Alpine betrokken. Hun drang om nieuw en beter materiaal te ontwikkelen zit echter nog altijd in de genen van Lowe Alpine verankerd en wordt perfect geïllusteerd in de nieuwe rugzakcollectie 2007. De TFX-rugzakken zijn innovatief vanwege hun fl exibiliteit die de lichaamsbeweging niet belemmert en het unieke lendenkussen dat met behulp van een luchtpomp aan de wens van de drager kan worden aangepast.

Om 40 jaar Lowe Alpine te vieren wordt in de zomer van 2007 in een beperkte oplage een state of the art klimrugzak geïntroduceerd. Greg en Jeff stelden zich altijd ten doel om de juiste mix van lichtgewicht, eenvoud en duurzaamheid te vinden en zij maakten met dat uitgangspunt de beste klimrugzakken van hun tijd. Vandaag de dag is deze insteek ongewijzigd gebleven, maar materialen en productietechnologie zijn onvoorstelbaar verbeterd.

De nieuwe Extreme Attack 20:20 is een meesterstuk waaraan 40 jaar ervaring in rugzakontwerp ten grondslag ligt. Hij biedt de veeleisende topalpinist een variabele inhoud (20 of 40 liter), supersterke materialen, een volledige bewegingsvrijheid, een verstelbare rug en een nieuwe zelfstellende heupband.

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.