Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe en vernieuwde sneeuwschoenen van MSR

Nieuwe en vernieuwde sneeuwschoenen van MSRDe nieuwe MSR Lightning Ascent 30 is het grootste model in de MSR Lightning Ascent serie, ideaal voor trekking met zware lasten in diepe poedersneeuw. Ze hebben ook in steil terrein zeer goede grip dankzij het 360 Total Traction frame en de Televator hiellichter. De instapbinding, met drie stevige voetbanden en versterkt plateau bij de hiel werkt met een True Hinge stalen stijgijzer om voetstabiliteit te verbeteren en ook in de meeste extreme omstandigheden duurheid te garanderen.

MSR heeft de standaard Lighting Ascent dit jaar sterk verbeterd. Ze waren al bekend vanwege het revolutionaire 360 Total Traction frame, dat voor ongekende grip zorgt. Een nieuwe binding met drie voetbanden zorgt voor een nog stevigere plaatsing van de voet op het sneeuwracket, waarbij tevens de verstevigde voetplaat een nog betere duurzaamheid garandeert. De Televator stand is iets verlaagd, waardoor er een vloeiender overgang mogelijk is van vlak naar steil terrein. Ook de ingebouwde stijgijzers zijn sterker geworden, zodat optimale grip onder alle omstandigheden wordt gegarandeerd. Ook is er een nieuwe Lighting Ascent in damesuitvoering.

Voor vlak of licht heuvelachtig gebied blijft de nieuwe Lighting de beste keus. Een dubbele voetbinding zorgt dat de Lightning gemakkelijk kan worden bevestigd, terwijl ook het voetplateau is verstevigd zonder aan gewicht toe te nemen. De tanden zijn minder scherp/diep, omdat voor dit soort terrein grip minder belangrijk is dan vloeiend de voeten door de sneeuw te kunnen bewegen. Verder is er een nieuwe hielplaat toegevoegd. Uiteraard is er ook van de Lighting een damesuitvoering, die iets kleiner en lichter is dan de herenversie.

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot MSR:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.