Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Steiner introduceert nieuwe Dakkant-kijker Nighthunter XP 10x44

Steiner introduceert nieuwe Dakkant-kijker Nighthunter XP 10x44In 2007 introduceerde verrekijkerspecialist Steiner-Optik uit Bayreuth, Duitsland de Nighthunter XP 8x44. Deze, speciaal voor de jacht ontworpen kijker, werd met veel enthousiasme ontvangen en daarom komt Steiner nu met de grote broer: de Nighthunter XP 10x44.

De nieuwe Nighthunter XP 10x44 laat niets te wensen over: superieure optiek, extreem robuust, een stijlvol design en optimaal gebruiksgemak. Dankzij de uittredepupil van 4,4 mm laat de 10x44 voldoende licht door om ook in de schemering of onder slechte lichtomstandigheden goed te kunnen presteren. Door de 10-voudige vergroting ontstaat een haarscherp en gedetailleerd beeld. Deze kijker is uitermate geschikt voor zowel aanzit als bers.

Ergonomie en gebruiksvriendelijkheid zijn uitgangspunten geweest bij de ontwikkeling van deze kijker. Dit is zeker terug te vinden in het eindresultaat.

De Nighthunter XP 10x44 beschikt over een dakkantprismasysteem dat is uitgerust met een di-electrische spiegel, welke zorgt voor een hoge lichttransmissie, veel contrast, natuurlijke kleurweergave en gedetailleerde, heldere beelden.
De extra Nano-protectie coating maakt de objectieven èn oculairen vuil en vocht afstotend en beschermt de optieken hiermee tegen weersinvloeden.

De behuizing is van een magnesiumlegering waardoor de kijker extreem sterk en toch licht is (854 gram) Dankzij de antislip NBR-bekleding met Softgrip ligt de kijker goed en stevig in de hand. Tevens beschermt het de kijker bij vallen of stoten. Daarnaast werkt het geluiddempend, en hierdoor is de kijker één van de “stilste” in zijn klasse. Door de ingebouwde Gellpads in de duimuitsparingen blijft de kijker ook bij langdurige observaties prettig in de hand liggen. Dankzij het open-brug systeem en het grote centrale focussing-wiel is de kijker zelfs met één hand gemakkelijk te hanteren. Het scherpstelbereik is ruim en heeft een close focus instelling vanaf 2 meter.

De oogschelpen zijn van het “twist-up”-type, waardoor de kijker ook zeer geschikt is voor brildragers. Niet-brildragers kunnen bovendien gebruikmaken van de unieke en gepatenteerde opklapbare “side-flaps”, waarmee de oogkas optimaal wordt afgeschermd tegen hinderlijke zijdelingse lichtinval.

De kijkers zijn stikstofgevuld, zodat zij niet aan de binnenkant beslaan en zijn drukwaterdicht tot 5 meter diep. Het temperatuurbereik is van -40 tot +80 graden Celsius.

Op deze Nighthunter XP 10x44 geldt een garantie van 30 jaar.

De Nighthunter XP 10x44 als ook de 8x44 zijn uit voorraad leverbaar.
Adviesverkoopprijzen:
Nighthunter XP 8x44: Euro 1.399,00
Nighthunter XP 10x44: Euro 1.499,00

Voor meer informatie: https://www.steiner.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Steiner:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.