foto

Accessoires

Naast je eigenlijke waterfilter zijn er meer zaken die van pas kunnen komen bij het maken van drinkwater danwel het bewaren ervan. Hieronder een klein overzicht van accessoires die je in de buitensportwinkel kunt kopen.

Platypus waterzakken
Deze waterzakken zijn makkelijk opvouwbaar en zijn multifunctioneel. Zo kun je ze gebruiken als waterfles of douche. De zakken zijn vaak op te bergen aan de bovenkant van je rugzak en kunnen middels een slangetje meteen worden leeggedronken. Op die manier kun je altijd drinken, ook als je je beide handen nodig hebt om je evenwicht te bewaren of een kaart vast te houden. Er zijn Platypus zakken van verschillende formaten met of zonder rugzakbevestiging.

Katadyn Micropur
Met Micropur kun je gezuiverd water langer bewaren. Op die manier kun je dus een grotere hoeveelheid water ineens filteren en vervolgens, na behandeling met Micropur tabletten of vloeistof, meerdere dagen goed houden. De regel geldt immers dat je gefilterd water (zonder speciale behandeling) het beste zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen een dag moet opdrinken.
Micropur is (net als Drinkwell) nog niet goedgekeurd in Nederland. Dat is op zich vreemd omdat in alle omringende landen dit wel het geval is, zelfs in Zwitserland waar de regels met betrekking tot drinkwater behoorlijk streng zijn.

Voor-filter
Een voor-filter plaats je -de naam doet het al vermoeden- voor de filter. Deze voor-filter zorgt er immers voor dat modder en andere grote zaken niet in de filter komen. Dit heeft als voordeel dat je filter niet verstopt raakt en minder vaak hoeft te worden gereinigd.

Reserve filters
Het zijn niet echt accessoires, maar wel erg belangrijk: de reserve filters. Tegen de tijd dat je je filter moet vernieuwen is het altijd handig om er een bij je te hebben. Bij de betere filters zul je óf nooit een reserve filter nodig hebben omdat ze super-lang meegaan (Katadyn), of is er een duidelijke indicator op de filter aangebracht dat je aan vervanging moet gaan denken. Het niet tijdig vervangen van je oude filter kan tot gevolg hebben dat je filter je niet meer afdoende beschermt tegen ziekteverwekkers, met alle nare gevolgen van dien.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }