Home » Virtuele foto-exposities » Bas van Meurs

Virtuele expositie: Bas van Meurs

Dit is de virtuele expositie van Bas van Meurs. Wil je meer foto's van Bas van de Kerry Way zien, dan kun je op zijn website kijken.

"De Kerry Way is een 215km lange wandeltocht in het zuid-westen van Ierland. Het is een van de populairste gelopen 'ways' in Ierland.
De route voert door oeroude bossen, over groene heuvels en langs de kustlijn van het Iveragh schiereiland. Een absoluut hoogtepunt is het nationale park van Killarney, waar je jezelf duizend jaar terug in de tijd kan wanen. Maar ook de prachtige kustlijn is zeer de moeite waard, en in plaatsjes als Killarney en Kenmare vind je leuke stadscentra met traditionele pubs.
De tocht is volledig en goed bewegwijzerd en is niet al te zwaar. Eigenlijk is het perfect voor beginnende wandelaars. Het is dan wel de langste Way, maar een voordeel is dat je tussentijds eventueel je route met de bus zou kunnen inkorten. Dit is iets waar wij zelf ook gebruik van hebben gemaakt. De paden zijn over het algemeen erg goed, maar bij nat weer heb je echt waterdichte wandelschoenen nodig.
Wildkamperen kan soms, maar niet overal: wij hadden ook een tent bij ons en we hebben slechts enkele geschikte plekjes gezien. De echt goede plaatsen zijn echter dun bezaaid, en gezien het extra gewicht dat je meedraagt is het misschien wel beter om slaapplaatsen te regelen bij jeugdherbergen en B&Bs. Campings kom je (vrijwel) niet tegen: de enige die wij tegenkwamen was zelfs gesloten! Alhoewel wij van te voren alleen het eerste verblijf (in Killarney) geboekt hadden bleken we verder overal een slaapplekje te kunnen vinden."