Home » Virtuele foto-exposities » Marla

Virtuele expositie: Marla

Dit is de virtuele expositie van Marla. Wil je meer foto's zien en het complete verhaal van Marla lezen, bezoek dan haar weblog.

"Ik wilde in mijn sabbatical in 2008 ook vrijwilligerswerk doen. Dat ik daarvoor uiteindelijk koos voor Zuid-Amerika had natuurlijk alles te maken met de majestueuze Andes en de mogelijkheden om daar ook met wandelen mijn hart op te kunnen halen.
Vier maanden ben ik in Peru en Bolivia geweest. Tijdens twee maanden vrijwilligerswerk ben ik een paar keer in de weekenden op pad geweest, vlakbij Sucre waar ik woonde. Direct nadat ik 'vrij' was heb ik een zesdaagse trekking gedaan in de Cordillera de los Frailes (Bolivia), alleen met een gids. Daarna ben ik backpackend richting Peru getrokken en heb onderweg nog zo wat weggewandeld: twee dagen op Isla del Sol (Titicacameer), de vierdaagse Inca Trail en een elfdaagse trekking in de Cordillera Huayhuash.
De Inca Trail zou ik nooit meer doen als ik het over kon doen. Hoewel ik het (na twee keer alleen met een gids) erg leuk vond met een groep te lopen en Machu Picchu natuurlijk best aardig was, was het me voor de rest toch echt veel en veel te druk.
In de Cordillera Huayhuash was daar gelukkig geen sprake van. Het is een geïsoleerd berggebied nabij de Cordillera Blanca en nog niet zo populair bij bergwandelaars. Ik was samen met Martin en met zijn tweeën hadden we een gids, een kok, een ezeldrijver, een paard en een paar ezels. Hoewel ik ziek begon en Martin kort na de start ziek werd en het de eerste dagen ook nat en bewolkt was, was het per saldo een fantastische tocht."