Home » In de kijker » In de kijker 2016 » Deuter Aircontact 65+10 rugzak

Deuter Aircontact 65+10 rugzak

Deuter Aircontact 65+10 rugzak

De Aircontact 65+10 van Deuter is één van de meest complete trekking-rugzakken van dit moment. Hij is voorzien van het zeer comfortabele Aircontact System van Deuter, dat speciaal is ontwikkeld om ook zware lasten bijzonder comfortabel te kunnen dragen.

Deuter Aircontact System

Bij veel rugzakken is het zo dat een zwaardere last direct zorgt voor een afname in draagcomfort. Denk daarbij niet alleen aan pijn in de schouders en de heupen, maar bijvoorbeeld ook een klamme of natte rug door gebrek aan ventilatie. Het Aircontact System van Deuter voorkomt dit probleem door niet alleen te voorzien in zeer comfortabele polstering, maar ook ruime mate van ventilatie mogelijk te maken. Aircontact bestaat uit een zeer open en luchtig schuim, dat is voorzien van een elastische meshlaag. Daardoor kan warmte gemakkelijk wegtrekken en wordt de opbouw van transpiratie tijdens inspanning dus een stuk minder.

Vari-Quick en VARIflex

Maar het comfort van de Deuter Aircontact 65+10 gaat verder, dankzij het Vari-Quick verstelsysteem voor het rugpand en de VARIflex-heupband. De naam Vari-Quick zegt het eigenlijk al: het rugpand is in lengte variabel en snel af te stellen. Daardoor kan de rugzak perfect passend gemaakt worden en dat merk je tijdens het lopen direct. Wat je niet of nauwelijks merkt is het gewicht van de rugzak dat op je heupen steunt. En dat is te danken aan VARIflex. Dankzij dit systeem sluit de heupband namelijk niet alleen perfect aan op de heupen, maar beweegt hij ook volledig mee met het lichaam. Een grote mate van bewegingsvrijheid is het gevolg, iets dat zeker op lange tochten en tochten waarbij veel hoogtemeters gemaakt moeten worden erg zal worden gewaardeerd. Het gewicht wordt bovendien op bijzondere wijze overgebracht op je heupen: door middel van een flexibel X-frame. Dit is een aluminium frame dat in het rugpand is verwerkt en door de vorm niet alleen het gewicht goed over brengt naar je heupen, maar tevens de bewegingen van he rug goed kan volgen.

Andere afstelmogelijkheden

Om het draagcomfort complet te maken kunnen de schouderbanden op twee verschillende hoogtes worden bevestigd, afhankelijk van je lengte. Ook kan het meebewegen van de heupband worden gecontroleerd door twee kleine straps aan de zijkant van de rugzak meer of minder strak aan te spannen. Aan de bovenkant van het rugpand zorgt een uitsparing voor meer hoofdruimte, dat vooral van pas komt als je tijdens het wandelen regelmatig naar boven moet kijken. Compressiebanden aan de zijkant en over het aparte bodemvak zorgen verder voor een stabiele plaatsing van alle inhoud.

Veel bevestigingsmogelijkheden

Naast de standaard bevestigingspunten voor wandelstokken en/of pickel is de Deuter Aircontact 65+10 ook voorzien van twee zogenaamde daisychains. Dit is een op de rugzak gestikte band met lussen, waaraan klein materiaal gemakkelijk kan worden opgehangen met behulp van karabiners. Aan de zijkant is de rugzak voorzien van waterflesvakken, terwijl compressiebanden aan de buitenkant van het bodemvak ook gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld een jas of slaapmat aan te bevestigen.

Overige eigenschappen

Deuter heeft de Aircontact 65+10 verder voorzien van een in hoogte verstelbaar topvak, met aan de binnenzijde een apart vakje voor waardevolle spullen en een opdruk met uitleg over wat te doen in geval van nood. Uiteraard is de rugzak voorzien van een apart vak voor je hydratiezak en zit er in de onderzijde van de rugzak een regenhoes verwerkt. Alle ritstrekkers zijn voorzien van extra lange trekkers, zodat je ook met handschoenen aan de ritsten gemakkelijk kunt openen en sluiten. Tot slot zijn er op de heupband aan beide zijden kleine opbergzakjes verwerkt voor klein materiaal.

Verschillende modellen

De Deuter Aircontact is er overigens in verschillende modellen en kleuren. Zo is er een kleine Aircontact 40+10 SL speciaal voor dames tot aan de grootste: de Aircontact 75+10. De complete serie bestaat uit 4 modellen specifiek voor dames en 4 modellen voor de heren. Elk model is vervolgens weer verkrijgbaar in twee verschillende kleuren.

Advies verkoopprijs

De verkoopprijs van de Deuter Aircontact 65+10 rugzak is EURO 229,95.

Verkrijgbaarheid

De Deuter Aircontact 65+10 rugzak is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Deuter nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen.

Meer informatie over Deuter

Voor meer informatie over Deuter in het algemeen kun je ook de site van Deuter zelf bezoeken.

Meer informatie over rugzakken

Voor meer informatie over rugzakken kun je vinden in de materialen-rubriek van deze site.

Fotogallerie

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Recente nieuws-items met betrekking tot Deuter: