Home » In de kijker » In de kijker 2017 » Deuter Aircontact Pro 60+15 rugzak

Deuter Aircontact Pro 60+15

Deuter Aircontact Pro 60+15

Je kent waarschijnlijk de Aircontact trekking-rugzakken van Deuter al. Deze klassieker kreeg inmiddels een opvolger in de vorm van de vernieuwde Aircontact Pro. Een stevige, comfortabele en functionele rugzak voor serieuze trektochten waarbij gewicht en volume even belangrijk zijn als draagcomfort en pasvorm.

VariFit voor perfecte pasvorm

Elke rug is anders, dus eigenlijk zou ook elke rugzak anders moeten zijn. Maar wat als je rugzak zich aan zou passen aan je rug? Deuter krijgt dat voor elkaar dankzij het VariFit systeem waarmee de Aircontact Pro is uitgerust. Dankzij dit systeem is het rugpand van de rugzak in een handomdraai aan te passen aan de lengte van je rug. Zo ben ervan verzekerd dat ook na vele kilometers de rugzak nog steeds prettig aanvoelt en het draagcomfort optimaal is.

VariFlex heupbanden

Datzelfde draagcomfort wordt overigens ook nog eens vergroot door het VariFlex Systeem, zoals de heupbanden van deze rugzak genoemd worden. Zeker als je nog al eens over ongelijk terrein loopt weet je hoe belangrijk het is dat de heupbanden van de rugzak goed aansluiten op je heupen. Het meeste gewicht van de rugzak leunt immers op diezelfde heupbanden en daardoor zijn ze ook nog eens erg belangrijk voor de stabiliteit bij het lopen. Dankzij het VariFlex systeem bewegen de heupbanden nu heel soepel met elke beweging van de heupen mee. Daardoor blijft het gewicht niet alleen nog beter op zijn plek, maar heb je ook een volledige bewegingsvrijheid en wordt je minder snel moe.

Veel opbergmogelijkheden

Maar naast pasvorm en draagcomfort is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je al je materiaal gemakkelijk en overzichtelijk kunt opbergen. De Aircontact Pro 60+15 beschikt over een groot aantal grote en kleine vakken, zodat je gehele uitrusting zonder problemen een plekje vindt. Het ruime topvak is in hoogte verstelbaar en beschikt van binnen zowel over een apart opbergvakje als een sleutelclip. Het vak is volledig los te maken en vervolgens te gebruiken als kleine daypack voor de boodschappen. Het grote hoofdvak is zowel van boven als van buiten/voren te bereiken en beschikt uiteraard over een apart vak voor de hydratiezak. Aan de buitenkant van het hoofdvak is tevens een klein extern vak geplaatst om bijvoorbeeld je kaarten in op te bergen, mar dit vak is ook perfect te gebruiken als zogenaamd wetbag voor je natte kleren. Onderin bevindt zich een apart vak, dat van het hoofdvak is af te sluiten dankzij een rits. Aan de zijkanten zijn naast de standaard flessenvakken ook zogenaamde balgzakken geplaatst, welke verbazingwekkend veel materiaal kunnen herbergen. Tot slot is de heupband uiteraard voorzien van een opbergvakje voor je energiereep en/of kompas.

Talrijke bevestigingsmogelijkheden

Aan de buitenkant van de rugzak kun je natuurlijk ook het een en ander bevestigen. Zo zijn er handige lussen om je wandelstokken en/of pickels mee aan de rugzak te bevestigen. Aan de buitenkant van het hoofdvak zijn er tevens twee zogenaamde daisy chains geplaatst: een serie kleine lussen waar je met karabiners of elastiek gemakkelijk klein materiaal of bijvoorbeeld je jas kunt hangen. Bovenop het topvak zijn er bovendien ook nog bevestigingspunten om materiaal zoals een opgerold matje op te hangen.

Hoogwaardige materialen

Om de duurzaamheid van de rugzak te garanderen maakt Deuter enkel gebruik van hoogwaardige materialen bij de productie. Zo wordt er voor het overgrote deel gebruik gemaakt van Deuter-Super-Polytex, een samenstelling van 600D Polyester met een dikke PU-coating. Daardoor is het materiaal stevig, duurzaam en bovendien behoorlijk slijtvast. Voor de delen waar slijtvastheid nog belangrijker is, wordt Deuter Micro Rip 6.6 gebruikt. Dit is een 330D Nylon die zeer slijtvast is en bovendien is voorzien van een duurzame PU-coating. Daardoor is het materiaal niet alleen waterdicht (tot een waterkolom van 2000mm), maar ook nog eens erg robuust.

Verschillende maten, ook voor dames

De nieuwe Deuter Aircontact Pro-serie is beschikbaar in verschillende maten, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen heren- en damesmodellen. Voor de heren zijn er de maten 60+15 en 70+15, voor de dames zijn dat 55+15 en 65+15. Naast het feit dat de damesmodellen kleiner zijn, zijn ze uiteraard ook volledig aangepast aan de vrouwelijke anatomie.

Advies verkoopprijs

De verkoopprijs van de Deuter Aircontact Pro 60+15 rugzak is EURO 259,95.

Verkrijgbaarheid

De Deuter Aircontact Pro 60+15 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Deuter nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen.

Meer informatie over Deuter

Voor meer informatie over Deuter in het algemeen kun je ook de site van Deuter zelf bezoeken.

Meer informatie over rugzakken

Voor meer informatie over rugzakken kun je vinden in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Deuter: