Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Edelrid Hexon

Ingezonden door: Ernest Peijnenburg
Gepubliceerd op: 31-05-2013, 06:16

Edelrid Hexon

Vreemd dat deze brander niet meer aandacht heeft gekregen in Nederland (en elders...)

Een goede, lichte en betrouwbare multifuel brander

Na een wat aarzelend begin moet ik na één jaar gebruik vaststellen dat de Hexon een goede, lichte en betrouwbare multifuel brander is. De brander voldoet uitstekend op benzine – ik gebruik enkel Coleman Fuel – petroleum en gas (ventielblikjes). Kooktijden zijn uitstekend, de Hexon doet niet onder voor de moderne concurrenten. Regelbaarheid is uitstekend, een sudderstand met gebruik van vloeibare brandstof is geen probleem. Het apparaat is bijzonder licht: net over de 200 gram.

Klassieke brander

In essentie is het slechts een klassieke, lekker roffelende branderkop met drie beugels die je uit kunt klappen. Simpeler kan haast niet. De flexibele slang is direct aan te sluiten op een gasblikje of de brandstofpomp.

Acceptabele prijs

Voor de prijs van € 120 (en minder zag ik dit jaar) krijg je er veel bij: pomp, brandstoffles, windscherm, hittereflectieschildje en een complete set reserve-onderdelen met een handige tool voor het sleutelwerk (dat bij mij nog nooit nodig was). De Hexon verdient een waardige plek tussen MSR, Primus en Optimus en dat voor een alleszins acceptabele prijs.

Andere branders van Edelrid

Tot slot: ook de gasbrandertjes van Edelrid (ik heb er twee) mogen er zijn: zeer licht, prachtig vervaardigd, mooi om te zien en ‘bloedefficient’.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.edelrid.de/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: