Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Primus EtaPower EF Trail

Ingezonden door: Sebastiaan Creten
Gepubliceerd op: 28-10-2012, 13:54

Primus EtaPower EF Trail

Primus gebruik zelf de slogan 'Simple, effective, and fuel-efficient', en dat klopt volgens mij. Ik heb hem bijvoorbeeld gedurende 20 dagen in de Pyreneeën gebruikt en ben erg tevreden over zijn prestaties.

De grote efficiƫntie komt voor een deel van de speciale bijbehorende pannen. Deze zogenaamde EtaPower pannen zijn voorzien van een soort hitte-ring aan de onderkant. Deze zorgt ervoor dat je veel efficiƫnter gebruik maakt van de brandstof en dus veel minder verbruikt en mee hoeft te dragen. Als je het windscherm er af haalt, dan kun je er overigens ook zonder problemen een grotere pan op plaatsen.

Alles kan vrij gemakkelijk bij elkaar worden gehouden door de bijgeleverde opberghoes. Het nadeel is dan wel dat het complete pakket met het windscherm enzo nogal groot en lomp is, maar in mijn 75 liter rugzak is dat geen probleem. Dus voor langere tochten waar wat extra comfort welkom is, is hij ideaal.

Ik heb overigens de Trail-versie, deze heeft een kleiner kookpot en geen pan. Bij de standaard-versie die in Nederland verkrijgbaar is worden deze wel geleverd.

Concluderend kan ik stellen

+ efficiënt
+ windbestendig
o het gewicht vind ik acceptabel
- groot/lomp
- niet bombproof

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: