Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Primus Filling Adapter

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 24-07-2008, 03:19

Primus Filling Adapter

Een hervulbare storm aansteker op gas is erg handig, maar dan moet deze het ook wel “altijd” doen. Met gewoon aansteker gas wil het nog wel eens gebeuren dat de aansteker onder de wat extremere omstandigheden laat afweten. Je multi fuel of gas brander mag dan nog wel willen maar je loopt het risico dat je aansteker het toch te koud vind.

Gas

Het meeste gebruikte gasmengsel voor koude omstandigheden is toch wel isobutaan, kijk maar eens wat er in de busjes van bv primus of msr zit, normaliter een mengsel met isobutaan. Dit omdat dit onder koudere omstandigheden beter gasvormig blijft. Helaas zit dit niet in de standaard vulbussen voor de aansteker. Nu heeft primus hiervoor een handigheidje bedacht, nl. een adaptertje om op een standaard schroef tankje primus power gas te schroeven, net als dus voor je brander. Met dit verloopstukje kun je dus je hervulbare gas aansteker zo direct vullen vanuit je gas voorraad.

Dit werkt niet alleen enorm ruimte en gewichts besparend, je kunt nu ten alle tijden je aansteker vullen met isobutaan! Dus zal je aansteker van een groter nut zijn.

Gebruik

Het gebruik is vrij simpel, je schroeft de adapter op de fles, let er wel op dat je dit buiten doet mijn adapter lekt bij het aansluiten... maar het is nog niet duidelijk of dit een exemplarisch probleem is. Vervolgens sluit je het ventieltje aan op je aansteker en door simpel de aansteker op de bus te drukken vul je je aansteker bij. Net als met een gewone vulbus dus. Je gebruikt zo een klein beetje van je eigenlijke brandstof voorraad op maar de voordelen wegen hier zeker op tegen dit nadeel.

Conclusie

Waarom heeft niemand eerder zoiets op de markt gebracht? Dat is feitelijk het eerste wat ik dacht toen ik deze adapter kocht. Werkt echt super en ze moesten er zelfs een touwtje aan maken zodat je deze niet verliest, weegt nl. nog geen 20 gram. Kost nog geen tientje, dus als je een navulbare gas aansteker gebruikt is dit zeker een accessoire die hoog op je verlanglijstje mag staan. Top!

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: