Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Sugoi Sonic S/L T

Ingezonden door: Yolanda Cebria Pijuan
Gepubliceerd op: 27-06-2007, 12:29

Sugoi Sonic S/L T

Dit mouwloze shirt is bedoeld voor hardlopen onder warme omstandigheden. Het gebruikte materiaal (FinoStretch en Vector Stretch) voelt bijzonder prettig aan en de pasvorm van het shirt is perfect.

Blote schouders

Zelf ben ik geen hardloopster, maar loop wel graag dagtochten in de bergen met enkel een lichtgewicht drankfleshouder/heuptas om mijn middel. De Sonic S/L T komt in die situatie voor mij perfect tot zijn recht, juist ook omdat het gebruikte materiaal heerlijk ademend is en het shirt goed aansluit op het lichaam. Enig nadeel is wellicht het feit dat de schouders bloot blijven (UV-stralen/zonverbranding), maar ik smeer dusdanig sterke crème dusdanig vaak op mijn schouders dat ik van verbrande schouders tot op heden geen last heb gehad (wellicht dat mijn Mediterrane afkomst hier ook bij helpt).

Stretchy materiaal

Het materiaal dat is gebruikt voor de Sonic S/L T is ‘stretchy’. Het shirt sluit dan ook goed aan op het lichaam en blijft tijdens het lopen ook goed zitten. De stof zelf voelt prettig aan en lijkt zweet goed af te voeren (ik zweet van mezelf bijzonder weinig). Onder de oksels zitten er doorschijnende/extra ventilerende panelen die er voor zorgen dat daar ook de meeste ventilatie plaatsvindt. Deze panelen lopen door tot op de schouderbladen, zodat ook hier optimaal wordt geventileerd.

Geen irriterende naden

Door de manier waarop de stof is gesneden zitten er onder de oksels geen irriterende naden. De naden die er op het shirt zitten zijn trouwens allemaal plat (‘flat lock stitching’), dus van irritatie is eigenlijk nergens sprake. Tijdens het lopen met wandelstokken glijden mijn armen onder de oksels nagenoeg continu direct langs/tegen mijn lichaam, maar heb ik toch geen last van irritatie op de blote huid. Iets waar ik bij een ander mouwloos shirt wel last van kreeg na een tijdje.

Blijvend frisse kleuren

Niet direct een functionele eigenschap, maar voor mij toch wel belangrijk, is het feit dat het shirt er gewoon goed uitziet. De kleuren zijn fris (ik heb de oranje/rood/witte uitvoering) en zijn dat na inmiddels meerdere keren wassen nog steeds.

Conclusie: een aanrader

De Sonic S/L T is zoals gezegd bedoeld voor hardlopen (het shirt komt althans uit de Run/power serie van Sugoi), maar ik persoonlijk vind het dus ook een prima shirt om te dragen op warme dagen tijdens korte dagtochten in de warmte. Een aanrader dus!

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://sugoi.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: