Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Sugoi Boxers

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 15-01-2009, 16:46

Sugoi Boxers

In de afgelopen maanden heb ik twee compleet verschillende boxershorts van Sugoi geprobeerd: de dunne FinoStretch Boxer voor inspannende sporten en de warme Wallaroo 170 Boxer voor in de kou.

FinoStretch Boxer

De FinoStretch Boxer is zoals de naam al doet vermoeden een vrij elastische short die redelijk strak om het lichaam zit. FinoStretch heeft onder andere Spandex in zich, een prettig aanvoelende elastische stof. Het materiaal heeft een goed ademend vermogen en helpt daarmee een teveel aan transpiratie in het kruis of bij het achterwerk tussen de billen te voorkomen. Ik heb de FinoStretch Boxer voornamelijk indoors in de sportschool aangehad (tijdens fietsen en hardlopen) en daarbij viel me op dat het vocht inderdaad goed wordt afgevoerd en de short niet plakkerig wordt bij hevige transpiratie. Het materiaal is bovendien erg licht van gewicht, wat wellicht interessant is voor mensen die ook op ondergoed gewicht willen besparen. De boxer is overigens uitgevoerd met een platte zoom (Sugoi Flat Seam), wat voor mij betekent dat ik geen irritatie krijg van naden die over de gevoelige huid schuren.

Wallaroo 170 Boxer

De Wallaroo 170 Boxer is een geheel ander verhaal. Deze short is erg warm en ik heb ´m dan ook voornamelijk onder winterse omstandigheden gebruikt waar lang ondergoed nog niet nodig was. En in die situaties voldoet deze boxer perfect. Hij is warm, voert transpiratie goed en snel af en zit bijzonder prettig. De short is gemaakt van 170grams Australisch Merinowol, dat door Sugoi de naam Wallaroo heeft meegekregen. Dit materiaal zorgt ervoor dat de short de positieve eigenschappen heeft die velen inmiddels al kennen van Merinowol: het voelt prettig aan (het jeukt niet), het reguleert de temperatuur (houdt zowel koel als warm indien nodig), het geurt niet en het droogt razendsnel. Ook deze short is overigens met Flat Seam uitgevoerd en schuurt dus niet irritant over de huid tijdens het lopen.

Voor elk seizoen een andere boxer

Sugoi heeft de FinoStretch bedoeld voor de zeer actieve sporters, zoals triathleten en hardlopers. Zelf gebruik ik deze short inmiddels vooral indoors in de fitnessruimte in de winter, maar ik kan me voorstellen dat hij in de zomer ook prima geschikt is om buiten te dragen. De Wallaroo 170 is voor mij de ideale short voor in de winter, zolang een lange onderbroek nog niet nodig is. Ik draag liever een korte warme boxer zoals deze, dan een compleet lange onderbroek die al snel te warm is. Het draagcomfort van beide shorts is in ieder geval subliem.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://sugoi.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: