Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Sugoi Response Jacket

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 19-11-2007, 08:35

Sugoi Response Jacket

Het Response Jacket van Sugoi is een ultralicht hardloop jack, dat zeer waterafstotend is en bovendien zeer goede ademende eigenschappen heeft.

Extreme breathability

Sugoi prijst het Reponse Jacket uit de Power-serie aan om zijn 'extreme breathability', iets dat mij direct aansprak. Ik ben iemand die al gaat zweten als hij hard nadenkt en dus is voor mij van groot belang om juist bij inspannende activiteiten als hardlopen kleding te dragen die helpt om transpiratie te minimaliseren. En ik moet zeggen dat Sugoi niet liegt als ze aangeven dat het jack zeer goed werk doet op dat vlak. Hoewel ik naturlijk nog steeds een natte rug heb na een paar minuten lopen, merk ik dat het klimaat in het jack zelf bijzonder prettig blijft. Over het algemeen draag ik overigens enkel technisch ondergoed onder het jack, dus fungeert het jack ook direct als een soort isolatie laag.

Draagcomfort

Het draagcomfort bij dit jack komt overigens niet alleen voort uit het ademend vermogen. Ook de pasvorm is voor mij ideaal. Ik ben vrij fors gebouwd (ik doe aan hardlopen om de te grote buik kwijt te raken) en het laatste waar ik me dan op mijn gemak in voel is een jack dat juist die buik accentueert. Sugoi zelf noemt de pasvorm dan ook 'semi-fitted', wat ik gewoon vertaal naar niet al te nauwsluitende kleding die je vaak ziet in de atletische hoek. Het jack zit dus lekker ruim en niet veel te strak om het lichaam. Voor mij heeft dat niet alleen het voordeel dat het gewoon lekker zit, maar ook psychisch heeft het het voordeel dat je niet direct het idee hebt dat je er uit ziet als een veel strak ingepakte hardloper. Overigens heeft Sugoi ook 'relaxed' pasvorm kleding in het assortiment, zoals bijvoorbeeld het waterdichte Hydrolite Jacket.

Materiaal

Sugoi gebruikt voor het Response Jacket het zogenaamde Rocket-materiaal. Naast het direct te voelen lage gewicht heeft dit materiaal onder andere het voordeel dat het aan de buitenkant meer dan voldoende bescherming beidt tegen een eventuele lichte regenbui en dat het aan de binnenkant enige warmte-isolatie biedt, samen met een goede afvoer van transpiratievocht. Het materiaal is verder behandeld met een Super DWR (Durable Water Repellancy ),wat er voor zorgt dat het jack inderdaad waterafstotend blijft voor langere tijd. Zelf heb ik er pas één keer in een lichte regenbui mee gerend en toen bleek dat het inderdaad voldoende was om regen weg te houden van het lichaam.

Veilige reflectie en iPod-zakje

Hoewel ik zelf langs de boulevard aan het strand ren, geeft het toch een goed gevoel dat je eventueel ook langs de weg goed zichtbaar bent met de 3M Scotchlite reflectie-vlakken die op het jack zijn aangebracht. Rond de bovenarmen en op de rug zit een reflecterende dunnen band en voorop zitten enkele vlakken die zorgen dat je ook van die kant direct te zien bent als een auto (met lichten aan) je tegemoet komt rijden. Op de linker bovenarm zit ook nog een klein zakje weggewerkt voor de iPod of een andere kleine MP3-speler. Dit geeft Sugoi aan als 'wired', omdat er aan de binnenkant een kleine uitsparing is opengelaten, zodat je de snoer van de koptelefoon binnen langs naar het hoefd kunt voeren en het zakje dus helemaal dicht kunt ritsen. Zelf gebruik ik dit zakje nauwelijks, omdat ik mijn MP3-speler ofwel in mijn broekzak draag ofwel aan de broeksband.

Conclusie

Ik vind het Response Jacket van Sugoi prettig om te dragen tijdens het hardlopen. Het jack is lekker licht van gewicht, zit lekker en voelt comfortabel aan. De grote zakken op de voorkant gebruik ik zelden (niet prettig om daar iets in te hebben tijdens het rennen), maar verder zitten er geen overbodige features op of aan. Juist ook voor mensen van mijn postuur kan ik dit jack dan ook van harte aanbevelen. Mensen met een atletischer figuur zullen eerder voor een 'fitted' gesneden jack kiezen.

Specificaties

Materiaal: Rocket en 3m Scotchlite
Features: mesh oksel-vlakken, reflectie, armpocket voor MP3-speler, 2 front-pockets (waterafstotende ritsen) en taille-trekkoord.
Maten: S, M, L, XL en XXL
Kleuren: Black, Cobalt en Golf Green
Gewicht: 370 gram (in maar XXL)

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://sugoi.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: