Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Sugoi Tactic T

Ingezonden door: Richard Weustink
Gepubliceerd op: 02-10-2007, 08:26

Sugoi Tactic T

Sugoi is een Canadees merk en produceert hoogwaardige sportkleding voor triathleten, fietsers en hardlopers.

Drie verschillende weefstructuren

Het Tactic T shirt valt onder de groep voor triatleten, maar aangezien ik alleen fiets, wordt het dus daar ook alleen maar gebruikt. Het shirt is onder andere bedoeld als thermoshirt dat naast het op de juiste temperatuur houden van je bovenlichaam ook nog eens transpiratie moet afvoeren. Om dat te bereiken heeft Sugoi een materiaal gebruikt met drie verschillende weefstructuren. Op de koelere plekken een dichte structuur, op de warmere plekken materiaal met een minder dichte structuur. Het shirt is zo precies (naadloos) in elkaar gezet dat je de overgangen in verschillende weefstructuur absoluut niet voelt.

Goed functionerende luchtstroom

Naast het gebruik als thermoshirt is het ook prima toepasbaar als enige laag bij de warmere dagen. Ook nu werken de verschillende weefstructuren prima en zorgen ervoor dat een goed functionerende luchtstroom op de plaatsen komt waar je het nodig hebt.

Goede pasvorm

Het technische gedeelte is prima gelukt, maar hoe draagt het eigenlijk. Wel. De pasvorm is goed en het zit zeer comfortabel. Door het lage gewicht merk je nauwelijks dat je het aanhebt. Zelfs na een zware training waarbij je ettelijke liters vocht bent kwijtgeraakt, dan nog zit het prima en voelt het droog aan.

Een opvallend design

De uitstraling van het shirt is wel even wennen. De gebruikte kleuren zijn vrij fel en met een opvallend design, waarbij de verschillende weefstructuren en de fors aanwezige merknaam met logo duidelijk naar voren komen, val je flink op. Op zich heeft dit wel iets. Je moet er van houden, maar aan de andere kant is het duidelijk dat je iets aanhebt dat de gemiddelde maatstaf ontstijgt en dat mag je best showen.

Nog geen moment spijt gehad

Het moge duidelijk zijn dat ik tevreden ben over de prestaties van de Tactic T thermoshirt. Het zit lekker, doet wat het moet doen zonder dat je het merkt en het heeft een eigen ‘smoel’. Ik gebruik het sinds een maand of vier bijna dagelijks tijdens het woon/werk verkeer en heb nog geen moment spijt gehad. Er is overigens ook een model voor de dames.

Materiaal en kleuren

Materiaal : 96% Polyester, 4% Spandex
Kleuren : blauw, geel en zwart (verschilt per seizoen)

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://sugoi.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Richard Weustink: