Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Fenix ARE-X2 lader

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 04-11-2017, 06:23

Fenix ARE-X2 lader

Voor mijn aardige verzameling aan electra die werkt op 18650 cellen heb ik natuurlijk ook een lader (een aantal eigenlijk) maar 1 is wel heel erg praktisch Licht, simpel en multi purpose De lader die meestal een plekje mee onderweg vindt is de ARE-X2 van Fenix. Deze lader is bijna een alleskunner, zowel batterijen opladen as het laden van andere usb apparaten gaat prima met dit apparaat. De laadcircuits laden Lion 10440, 14500, 16340, 18650, 26650 en NiMh/NiCd AA, AAA batterijen. En dit zowel met twee dezelfde tegelijk of gewoon gemixed.

Materiaal

Fenix kennen we natuurlijk van hun erg uitgebreide lampen series, of dat het nu gaat om micro lampjes voor aan je sleutelhanger tot hun "Monster" series, electronica is wel hun ding. Deze lader past daar ook wel bij. Naast deze dual cell lader heb ik ook een single cell uit een vorige serie.

Deze lader kenmerkt zich door een erg simpel en strak design opgetrokken uit kunststof (ik heb geen merkje gevonden maar ik denk een ABS variant) en de er zitten geen knopjes op. Wel zitten er twee in/uitgangen op deze lader. Een USB micro zoals in de meeste smartphones zitten tegenwoordig, en een "normale" USB uitgang. Via de usb Micro wordt de lader gevoed met een losse USB omvormer, je pc uitgang of de uitgang op je fietslamp op naafdynamo.

Verder zitten er per kanaal 3 status leds waarbij er wordt weergegeven hoe vol de cel is en in welk bereik er geladen dan wel ontladen wordt. Heel erg simpel maar doeltreffend dus.

Gebruik

De lader wordt gebruik om allerlei batterijen op te laden. Dat is meestal met de bedoeling met dit soort apparaten. Meestal gaat de lader mee naar het werk als het donker wordt zodat ik mijn batterijen op het werk vanaf de pc kan laden. Het meeste wat geladen wordt zijn 18650 cellen, deze gaan in bijna alle lampen en aanverwante artikelen. Echter kun je met een volle 18650 batterij via het linker kanaal ook de lader gebruiken als "Powerbank", met een volle 3500 batterij kan ik mijn bijna lege smartphone batterij weer bijna vol laden.

Wel handig om bij je te hebben als een paar daagjes op stap bent dus. Op veel plekken kun je via een telefoonlader of via bv een pc je batterijen laden, met de usb omvormer van Fenix laad ik zowel via deze lader batterijen op als mijn telefoon. Super snel is deze lader niet. Een van mijn andere laders laad met een max van 2000mah en is dus een pak sneller, maar deze lader is een stuk groter en heeft een eigen voeding nodig. Verder wordt deze lader ook totaal niet warm tijdens het laden en de batterijen zelf ook niet. Is een stuk vriendelijker voor de batterij zelf.

Conclusie

Voor een lader die erg veel formaten (tegelijk) laad is dit zeker een erg aardige oplossing, kost niet veel (17,95) maar je hebt er nog wel een losse omvormer voor nodig (lader van je gsm, of een losse van Fenix) maar dan heb je wel een lader die je in heel veel gevallen kunt gebruiken. Van kantoor tot op de fiets zegmaar. En niet alleen om je batterijen zelf op te laden maar ook als lader voor je gsm als je zonder stroom zit.

Pluspunten

  • Laad erg veel formaten
  • 2 separate kanalen
  • USB in en uit, handzaam
  • over 1 kanaal "powerbank"
  • Prijs

Minpunten

  • Laden met USB, is niet de snelste lader die ik heb.
  • Open, er zit geen klepje op

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.fenix-nederland.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: