Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

The North Face Strider pant

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 03-03-2010, 03:03

The North Face Strider pant

Met de huidige weerscondities heb ik de laatste tijd weer veel rondgewandeld/gefietst etc in mijn full-side-zip overbroek. Ik heb deze broek al heel erg lang, zeg meer dan negen jaar dus dacht laten we ook over dit gewaarde product een bespreking schrijven.

Volledige rits

Wat mij ooit heeft doen besluiten deze broek aan te schaffen was de volledig doorlopende rits, dit feature is voor mij doorslaggevend om deze overbroek te pakken ipv één van mijn anderen. Door de doorlopende rits trek je deze broek zo enorm gemakkelijk en snel aan dat je eigenlijk nooit nat wordt in een enorme plensbui en heeft als voordeel dat je je overbroek niet over je smerige schoenen hoeft aan te trekken. Ok, je staat even te kijken welke rits aan welke moet, maar als je het eenmaal doorhebt dan gaat het super.

Comfort

Mijn broek is zoals ik al schreef erg oud, maar ondanks zijn ouderdom lijkt het erop dat de huidige versie bijna gelijk is, behalve dan de steekzakken. Wat draagcomfort betreft, door de voorgevormde knieën en het iets verlengde rugpand is dit een broek met een aardige actieve snit en zit zelfs over een aantal lagen kleding prima. Als je deze broek alleen over een thermootje draagt dan valt ie wat ruimer maar da's niet storend.

De WWA coating die gebruikt word heet tegenwoordig Hyvent, werkt prima en omdat dit een tweelaags constructie is blijft deze bijzonder goed. Dus na al die jaren en een aantal glij/val partijen is deze broek zeker nog prima waterdicht. Over het ademend vermogen kun je in het kort zeggen dat deze ruimschoots voldoende is, heb er nog nooit hard in lopen zweten... dus dat zit wel goed. Wat dat betreft ook handig is zijn de ritsen die je ook open kunt zetten als ventilatie of die toegang geven tot je onderliggende broekzakken oid.

Als je deze broek combineert met een stel gamaschen dan lukt een droge oversteek door een beek ook zelfs prima.

Conclusie

Het voordeel van deze broek is dus dat deze broek niet een heel erg groot beslag legt op je budget en dit weet te combineren met een erg goede gebruiksduur en veel comfort. Als mijn huidige broek het mocht begeven dan weet ik wel welke broek ik ga kopen.

Een echte aanrader dus voor de natte maanden en evt als overbroek in koude omstandigheden.

Prijs zo rond de 100 euro.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.thenorthface.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: