Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Klean Kanteen biedt veilig en milieuvriendelijk alternatief voor plastic drinkflessen

Klean Kanteen biedt veilig en milieuvriendelijk alternatief voor plastic drinkflessenSinds 2004 biedt Klean Kanteen een veiliger alternatief aan voor plastic en behandelde aluminium drinkflessen, namelijk: duurzame en herbruikbare drinkflessen in een simpel, maar mooi design, gemaakt uit roestvrij staal en gegarandeerd zonder BPA, ftalaten of andere toxische stoffen. Ideaal om thuis, onderweg, op het werk of op vakantie uit te drinken. Klean Kanteen kent inmiddels een breed assortiment aan drinkflessen bestaande in verschillende kleuren, functionele vormen en handige formaten voor het hele gezin.

Dat Klean Kanteen voluit voor een schone planeet gaat, merk je niet enkel aan de bewust gekozen materialen. De hervulbare drinkflessen worden gemaakt uit roestvrij staal van de beste kwaliteit. 18/8 Foodgrade roestvrij staal is immers recycleerbaar én 100% veilig.

Het wordt veelvuldig gebruikt in de voeding- en wijnindustrie doordat het noch giftige stoffen bevat noch smaken opneemt of afgeeft. Daardoor komt er ook geen coating (zoals plastic of epoxy) aan te pas die bij aluminiumflessen wel aanwezig is. Eén van de veiligste materialen dus om voedsel en/of drank in op te nemen. De dop bestaat dan weer uit BPA-vrij plastic. Om de drinkflessen in leuke kleuren aan te kunnen bieden wordt er enkel gewerkt met verf op waterbasis.

Dat het merk echt stilstaat bij het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, bewijst ook haar lidmaatschap van One Percent for the Planet (1% FTP). Zo doneert het bedrijf elk jaar 1% van z’n omzet aan verschillende projecten die bijdragen tot een betere wereld.

De collectie van Klean Kanteen bestaat uit de series Classic, Classic 'Reflect', Wide Kanteen, Insulated, Steel Cup, Foos canisters en Kid Kanteen.

Voor meer informatie: https://www.kleankanteen.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Klean Kanteen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.