Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

IRVIS maakt stijgijzer-assortiment compleet

IRVIS maakt stijgijzer-assortiment compleetAls opvolger van DART en DARTWIN voor het ijswatervalklimmen en de SARKEN en VASAK voor het bergbeklimmen introduceert Petl Charlet nu de IRVIS, 10-punts stijgijzers voor vlakkere gebieden

De IRVIS is speciaal ontwikkeld voor het oversteken van bijvoorbeeld gletsjers of voor cross-country skiƫrs die af en toe even van de skis afmoeten en over ijsvelden moeten lopen.

De IRVIS is uitgerust met 10 punten: 2 voorop voor een goede support, 2 op de hiel, 2 achterop en 2 voorop en bovendien 2 in het midden onder een hoek van 45 graden voor een betere grip. Daarnaast zijn ze voorzien van het ANTISNOW-systeem om het ophopen van sneeuw onder de schoen te voorkomen.

De IRVIS zijn bijzonder geschikt voor de kleinere voetmaten (vanaf maat 27 t/m maat 42 en maat 41 t/m 48) en zijn zeer licht van gewaicht (minder dan 800 gram). Het instellen van de maat gaat eenvoudig zonder gebruik te hoeven maken van gereedschap en gaat op halve maten nauwkeurig.

Er kan gekozen worden uit 3 verschillende bevestigingen: de SIDELOCK-binding (voor schoenen met voor en achter stijgijzer-groeven), de SPIRLOCK-binding (voor schoenen met alleen op de hak stijgijzer-groeve.) of de FLEXLOCK-binding (speciaal voor schoenen zonder bevestigingsgroeven).

Voor meer informatie: https://www.petzl.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Petzl:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.