Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Edelrid ClimbGreen-collectie bewijst dat duurzaamheid ook in de klimwereld consequent kan worden doorgevoerd

Edelrid ClimbGreen-collectie bewijst dat duurzaamheid ook in de klimwereld consequent kan worden doorgevoerdMet de #ClimbGreen-collectie wil EDELRIDbewijzen dat het thema duurzaamheid ook in de klimwereld consequent kan worden doorgevoerd en dit zonder enige afbreuk te doen aan veiligheid en prestaties. Alle producten in de #ClimbGreen-collectie zijn gemaakt van duurzame materialen of onderscheiden zich door hun bijzonder lange levensduur. Ze worden vervaardigd uit ecologisch materiaal en geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Elk product is op zijn eigen manier uniek

PARROT klimtouw
Robust met een ecologische voetafdruk De PARROT 9,8 MM is een touw gemaakt van hoogwaardige mantelgarens die overblijven van onze touwproductie. In plaats van ze weg te gooien, recycleert EDELRID de restgarens om nieuwe PARROT-touwen te maken. Omdat de kleur van de restanten niet van tevoren gepland kan worden, heeft elke PARROT 9,8 MM productiepartij zijn eigen kleurenmix. Dit betekent dat elk touw uniek is.

ECO carabiners
In 2021 lanceerde EDELRID de HMS BULLETPROOF ECO - de eerste niet-geanodiseerde karabijnhaak in ons assortiment. Bij gekleurd materiaal wordt het materiaal geanodiseerd met behulp van giftige chemicaliƫn. Het afvalwater van dit verfproces kan uiterst schadelijk zijn voor mens en milieu.

Daarom denken wij dat het goed is om ons af te vragen of we niet zonder alle felle kleuren kunnen? Nu bieden we een hele nieuwe eco-lijn met een selectie niet-geanodiseerde karabiners voor klimmers.

DIRT BAG & DRONE tassen
Geen twee DIRT BAGs zijn hetzelfde! Want deze kleurrijke heuptas is gemaakt uit fabrieksafval vanuit onze klimgordelproductie. Elk model is uniek. De tas is perfect om waardevolle spullen in op te bergen en handig om dagelijks te gebruiken. Ook onze touwtas DRONE is gemaakt van productieafval en helpt zo om afval en het gebruik van grondstoffen te verminderen.

ZODIAC 3R klimhelm
Wat een pionier op het gebied van duurzaamheid! De ZODIAC 3R is de eerste gedeeltelijk gerecyclede helm op de markt: de buitenschaal van polyamide bestaat voor 100% uit gerecyclede klimtouwen; ook de EPS binnenschaal is volledig gerecycled. Dit heeft echter geen nadelige gevolgen voor de veiligheid, het comfort of de ventilatie. De ZODIAC 3R is ideaal voor alpinisme, klimmen en via ferrata. De hybride structuur biedt een goede bescherming rondom met een extra bescherming tegen zijdelingse impact; tegelijkertijd is het moderne ontwerp voorzien van een zeer groot ventilatiegebied om dragers te helpen hun hoofd koel te houden, zelfs in verhitte situaties. Zelfs de kleinste details zijn geoptimaliseerd: het Wing Fit systeem zorgt voor een optimale en snelle afstelling, de nieuwe gesp van de kinband is gemakkelijk te gebruiken en de vulling is afneembaar en wasbaar.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.edelrid.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Edelrid:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.