Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Figfour van Alpkit voor dry tool training

Figfour van Alpkit voor dry tool trainingDe Figfour van Alpkit is een hulpmiddel voor het trainen van dry tooling. Zeker klimhallen zullen de komst van deze houten 'pickel' weten te waarderen, want hij is zonder problemen ook binnen op de wand te gebruiken. Afgelopen jaar werd de Figfour al bekroond met de Innovation for Extremes Award.

De Figfour is een gespecialiseerd trainingsmiddel voor mixed klimmen en dry tooling. Hij is ontworpen om klimmers precies hetzelfde gevoel te geven bij indoor mixed klimmen, zonder daarbij schade toe te brengen aan de klimwand. Dit omdat de punten van de Figfour niet zo scherp en hard zijn als de normale ijspickels die gebruikt worden.

Om dry tooling te oefenen heb je naast een steile wand vaak ook stijgijzers en pickels nodig. Daarom kan drytooling vaak niet of nauwelijks binnen op de klimwanden worden getraind. Dankzij de Figfour wordt het trainen op eens wel mogelijk en de kans is dan ook vrij groot dat veel klimhallen de Figfour als verhuur-item zullen opnemen voor mensen die het graag willen proberen.

De Figfour is vooralsnog enkel te koop via de site van Alpkit zelf.

Voor meer informatie: https://www.alpkit.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.