Paul Deegan: The Mountain Traveller's Handbook
ISBN: 0903908476
211 pagina's
Uitgeverij: BMC
Importeur: Nilsson & Lamm



Affiliate-links:


The Mountain Traveller's Handbook
Paul Deegan

De ondertitel van dit boek is 'Your companion from city to summit'. En beter had de auteur het niet kunnen noemen. Dat is namelijk precies wat dit boek doet: je een helpende hand bieden bij het organiseren van een vakantie of expeditie naar en in de bergen. En dan bergen over de gehele wereld.

Het boek bevat dan ook een schat aan informatie. Niet alleen voor aspirant-klimmers, maar ook voor de meer gevorderde klimmers of bergwandelaars die meer willen weten over de planning en organisatie van een tocht in de bergen. Daarbij worden onderwerpen als bestemmings-keuze, kleding en materiaal, eerste hulp (met extra veel aandacht voor hoogteziekte), fotograferen in de bergen en het voorkomen van ongelukken op een bondige maar duidelijke manier besproken.

Al met al is het boek een prima hulp bij de voorbereiding en bieden de appendixen met adressen, bibliografieŽn en paklijsten een zeer goede informatiebron voor iedereen die geÔnteresseerd is in het maken van bergtochten.

Extra leuk en leerzaam zijn de vele opmerkingen in de kantlijn van nagenoeg elke pagina. Telkens is een expert of kenner aan het woord die vaak in ťťn zin een tip geeft die bijzonder handig is. De tips variŽren van hoe beter foto's te maken in de bergen tot de vraag of je 'heilige bergen' nou wel of juist niet moet beklimmen.

Over de auteur
Paul Deegan is een echte bergfanaat. Al sinds 1988 (toen hij op 18-jarige leeftijd een expeditie naar het Everest basis kamp hielp organiseren). Hij houdt zowel van klimmen als bergwandelen en deed dat over zo'n beetje de gehele wereld (onder andere in de Andes, de Alpen, het Himalaya-gebergte en Oost-Afrika). Zijn artikelen verschenen in een groot aantal tijdschriften en kranten, waaronder de Geographical, Global Adventure, High Mountain Sport en The Sunday Times. Tegenwoordig is hij full-time schrijver.

Over The BMC
The BMS (voluit British Mountaineering Council) is een Britse organisatie voor bergbeklimmers en bergwandelaars. Leden krijgen niet alleen korting op publicaties, accomodaties en training, maar kunnen ook gebruik maken van de extra service als verzekering, naslagwerken en informatie-desk. Daarnaast heeft The BMC inmiddels vele publicaties over de bergsport uitgebracht op de internationale markt.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'The Mountain Traveller's Handbook' van Paul Deegan.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wereldwijzer China (Eugene Law)
Scotland (Chris Townsend)
De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning)
Phaic Tan (Santo Cilauro, Tom Gleisner en Rob Sitch)
Fotogids Actie & Outdoor (Bill Hatcher)
ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids) (Sally Roy ea.)
The John Muir Trail (Alan Castle)
Trekking in the Vosges and Jura (Les en Elizabeth Smith)
A Walk in the Woods (Bill Bryson)
Topografische Atlas BelgiŽ (Nationaal Geografisch Instituut)
Overijssel (Reisgids) (ANWB)
Zomer Zin. Verhalen voor in de strandstoel (Dťsanne van Brederode e.a.)
Mijn PyreneeŽn (Ton Joosten)
Met uitzicht op de Mont Blanc (Noes Lautier en Robert Weijdert)
Wandelgids Nederland (Pieter-Paul van Laake)
Revanche in de Andes (Frank van Rijn)
Hoge bergen, diepe dalen (Hans Kammerlander)
ANWB Wandelroutebox Nederland (ANWB)
Europe's highest points (Carl McKeating en Rachel Crolla)
Tenerife & La Gomera (Petra Possel)
Salzburgerland Actief (ANWB)
Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen (Luc Vanneste)
Tibet - Escape from the roof of the world (Dieter Glogowski en Franz Binder)
Corsica Trekking GR20 (David Abram)
Knipoog van het Nijlpaard (Frank van Rijn)


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }