foto

Affiliate-links:


Algemene boeken

In dit overzicht staan de algemene boeken, zoals instructieboeken en naslagwerken. Het doorlezen van deze boeken kan je vaak vele tips opleveren.

ANWB Natuurgids
André J. van Loon (red.), 541 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De ANWB Natuurgids is een compacte veldgids met duizenden foto's en tekeningen van in totaal 1024 dier- en plantensoorten in Europa. De gids is voorzien van een plastic beschermcover om hem zonder problemen in de vrije natuur te gebruiken en handig register en kleurcodering om opzoeken te vergemakkelijken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'ANWB Natuurgids'

ANWB Natuurgids

123 Natuurgids Paddenstoelen
Ewald Gerhardt, 238 pagina's
Uitgegeven door: Tirion Uitgevers
Het is weer tijd dat hier in Catalonië de mensen massaal de bossen en Bergen intrekken op hun jaarlijkse jacht naar paddenstoelen. Een mooi moment dus om deze nieuwe 123 natuurgids ter hand te nemen en er een bespreking over te schrijven.
Lees de uitgebreide recensie van: '123 Natuurgids Paddenstoelen'

123 Natuurgids Paddenstoelen

Klettersteig - Verticaal avontuur
Noes Lautier en Harald Sven (Redactie), 46 pagina's
Uitgegeven door: NKBV
In januari 2012 kwam de NKBV in samenwerking met Klimwinkel.nl met dit handzame boekje met informatie over klettersteigen. In het boekje komen bijna alle facetten van deze klimsport aan bod en daarmee is het een perfecte gids voor mensen die deze sporten willen proberen of juist al jaren beoefenen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Klettersteig - Verticaal avontuur'

Klettersteig - Verticaal avontuur

Verantwoord klettersteigen voor beginners en gevorderden
Martin Drost, 96 pagina's
Uitgegeven door: Flevodruk Harlingen
Voor zover ik weet is dit de eerste Nederlandse uitgave die zich volledig richt op via ferrata/klettersteigen. Martin Drost schrijft vanuit zijn eigenervaringen over klettersteigen, niet alleen hoe te trainen en je voor te bereiden, maar ook over technieken, veiligheid en een groot aantal door hem geklommen routes. Het voorwoord wordt verzorgd door beroepsavonturier Wilco van Rooijen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Verantwoord klettersteigen voor beginners en gevorderden'

Verantwoord klettersteigen voor beginners en gevorderden

Adventure motorcycling handbook
Chris Scott, 288 pagina's
Uitgegeven door: Trailblazer Publication
In het wereldje van lange afstand motorreizen is dit boekje snel na de eerste verschijning in 2005 een klassieker geworden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Adventure motorcycling handbook'

Adventure motorcycling handbook

Bed and Breakfast
Hanny Arens, 720 pagina's
Uitgegeven door: Bed & Breakfast Service Nederland
Bijna 10 jaar geleden werd de website www.bedandbreakfast.nl opgericht. Inmiddels is deze site uitgegroeid tot hét overzicht van B&B-adressen in Nederland en een papieren gids was dan ook het logische vervolg. In de nieuwste editie staan meer dan 1500 adressen, inclusief foto en praktische informatie. Bij veel adressen is er bovendien een korte omschrijving geplaatst van bijzonderheden of lokale bezienswaardigheden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Bed and Breakfast'

Bed and Breakfast

Handboek knopen
Des Pawson, 176 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Des Pawson is een absolute expert als het gaat om knopen. Al van jongs af aan was hij gefascineerd door knopen en zijn enthousiasme is inmiddels uitgegroeid tot een enorme schat aan kennis over het leggen en gebruik van knopen. In dit volledig herziene handboek geeft hij aan de hand van meer dan 800 foto’s uitleg over de meest gebruikte knopen ter wereld.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Handboek knopen'

Handboek knopen

National Geographic Survivalgids
Michael S. Sweeney e.a., 368 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Maarten Muntinga bv
Deze survivalgids van National Geographic is niet zomaar weer een andere survivalgids zoals er al zo velen zijn, maar een compleet handboek met veel tips en ervaringen/verhalen uit de eerste hand van mensen die zich in de meest uiteenlopende netelige situaties hebben bevonden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'National Geographic Survivalgids'

National Geographic Survivalgids

Central and Eastern European Wildlife
Gerard Gorman, 176 pagina's
Uitgegeven door: Bradt Travel Guides
Nu reizen naar Oost-Europa steeds makkelijker wordt, ontdekken ook steeds meer buitensporters de onbedorven natuur en het rijke aanbod van flora en fauna van deze kant van Europa. In deze nieuwe gids van Bradt komt het dierenleven aan bod van 15 landen in Oost- en Centraal Europa, waarbij niet alleen aandacht is aan de grote dieren zoals beren en wolven, maar ook insecten en ander ‘klein wild’.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Central and Eastern European Wildlife'

Central and Eastern European Wildlife

Travel Photography
Steve Davey, 320 pagina's
Uitgegeven door: Footprint books
Steve Davey is professioneel fotograaf en is met zijn camera in alle uithoeken van de wereld geweest De ruime ervaring die hij tijdens zijn reizen heeft opgedaan zijn gebundeld in deze dikke Footprint gids over reisfotografie. De auteur neemt de lezer mee aan de hand van praktische voorbeelden en uitgebreide uitleg. Het boek is daartoe ingedeeld in 6 thema’s: preparation, exploration, executin, inspiration, correction en profession.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Travel Photography'

Travel Photography

Let op voor vallende kokosnoten
Esther Teunissen, 157 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Esther Teunissen geeft antwoord op alle vragen waar iedere avontuurlijke reiziger antwoord op wil krijgen. Althans, dat zegt de ondertitel van dit boekje. En tijdens het lezen zijn er inderdaad steeds meer vragen waar je eigenlijk helemaal nooit over hebt nagedacht, maar waar je nu een antwoord op weet.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Let op voor vallende kokosnoten'

Let op voor vallende kokosnoten

Mijn Pyreneeën
Ton Joosten, 287 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Atrium
Ton Joosten houdt van de Pyreneeën. Dat zal iedereen weten die al eens één van zijn vele wandelgidsen goed heeft doorgelezen. Maar hoewel het een cliché is: beelden zeggen nu eenmaal veel meer dan woorden en dus zette Joosten de kroon op zijn werk door met een schitterend fotoboek te komen. Een boek waarin hij ‘zijn’ Pyreneeën laat zien zoals hij ze zo graag ziet. Het boek bevat schitterende foto’s die de flora, fauna en cultuur van dit gebergte op indringende wijze laten zien.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Mijn Pyreneeën'

Mijn Pyreneeën

A loo with a view
Luke Barclay, 86 pagina's
Uitgegeven door: Virgin Books
Dit kleine compacte (Engelstalige) boekje zou elke buitensporter eigenlijk op z’n thuistoilet moeten leggen: een overzicht van de mooiste uitzichten vanaf toiletten over de gehele wereld. Luke Barclay maakte het zijn missie om toiletten te zoeken waar je met plezier nog even blijft nagenieten van uitzicht na de grote of kleine boodschap. Niet alleen uitzichten over weidse valleien of indrukwekkende bergtoppen, maar ook over drukke stationperrons en glazen wolkenkrabbers. Een heerlijk boekje om door te bladeren op het toilet, maar wellicht ook een inspiratiebron om tijdens een volgende grote boodschap in de bossen of bergen eens niet een volledig afgeschermd plekje achter de bomen op te zoeken, maar juist een plek met uitzicht…
Lees de uitgebreide recensie van: 'A loo with a view'

A loo with a view

Succesvol fotograferen
Tom Ang, 384 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Succesvol fotograferen is een encyclopedie voor mensen die betere foto's willen maken met hun digitale camera. In acht hoofdstukken komen een groot aantal onderwerpen aan bod, niet alleen algemene onderwerpen zoals de basisbegrippen van de fotografie, maar vooral onderwerpen om te fotograferen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Succesvol fotograferen'

Succesvol fotograferen

Mexico (Cultuur bewust!)
Guy Mavor, 167 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Als je als een toerist naar een vreemd land gaat is het handig om iets meer te weten van de mensen die er wonen. Op die manier sla je minder snel een flater in het restaurant, begrijp je beter waarom sommige dingen anders gaan dan je wellicht gewend bent en kun je bovendien ook veel gemakkelijker in contact komen met de plaatselijke bevolking. De serie ‘Cultuur bewust!’ van Uitgeverij Elmar helpt je in die gevallen een flink eind op weg, zoals met dit boek over Mexico.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Mexico (Cultuur bewust!)'

Mexico (Cultuur bewust!)

Planeet Aarde, de making of
David Nicholson-Lord, 128 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Verspreid over een groot aantal jaren werkten honderden onderzoeker, cameramensen, productiemedewerkers en assistenten aan een groots project: de documentaire Planet Earth. Dit boek beschrijft de verhalen achter de documentaire, de belevenissen van de cameramensen en hun assistenten en de uitdagingen van de productiemedewerkers.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Planeet Aarde, de making of'

Planeet Aarde, de making of

501 natuurwonderen
Miranda Barran ea, 544 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
501 natuurwonderen is een lijvig boekwerk dat zowel kan worden gebruikt als reisgids voor mensen die het mooiste van moeder natuur willen zien, als ook als een inspiratiebron voor hen die graag willen wegdromen tijdens het doorbladeren van dit ruim 500 pagina's tellend boek.
Lees de uitgebreide recensie van: '501 natuurwonderen'

501 natuurwonderen

Kaleidoscope Sky
Tim Herd, 239 pagina's
Uitgegeven door: Ambrams
Waar en wanneer kun je een regenboog verwachten en waar moet je dus zijn om er een mooie foto van te maken? Zomaar één van de vele vragen waar je antwoord op krijgt bij het doorlezen van dit boek. Tim Herd kan je alles over de lucht vertellen en de verschillende fenomenen die daarin te zien zijn. Met dit boek opent hij de wondere wereld van bliksem, regenbogen, het noorderlicht en andere schitterende natuurverschijnselen op een technische, maar toch begrijpelijke manier.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Kaleidoscope Sky'

Kaleidoscope Sky

De Complete Fotogids
Bob Martin ea., 387 pagina's
Uitgegeven door: National Geographic Society
Deze zeer dikke gids van National Geographic mag zich met recht de complete fotogids noemen, want nagenoeg elk aspect van het digitale fotograferen komt aan bod. Daarnaast is er echter ook informatie over analoge fotografie, scannen en archiveren opgenomen in deze dikke gids voor beginnende en gevorderde fotografen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De Complete Fotogids'

De Complete Fotogids

Groene vakantiegids Nederland, België en Luxemburg
ANWB, 351 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Het overnachten bij biologische boerderijen of zogenaamde 'groene' campings wordt steeds populairder. Niet alleen in ons land, maar ook in de omringende landen zie je steeds vaker dat mensen dichter bij de natuur willen staan tijdens hun vakantie of weekendje weg. Deze groene vakantiegids geeft een overzicht van meer dan 250 adressen in de Benelux plus een groot aantal tips voor de directe omgeving van deze overnachtingsadressen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Groene vakantiegids Nederland, België en Luxemburg'

Groene vakantiegids Nederland, België en Luxemburg

De 10 geboden van de wereldreiziger
Tyron van Hee, 141 pagina's
Uitgegeven door: Lannoo
De ware reiziger weet dat reizen niet altijd ontspanning betekent. Dat reizen zelfs vaker inspannend is te noemen, zeker als je buiten de gebaande paden reist. Deze gids is juist voor die reizigers die inderdaad nog wel eens van het gebaande pad willen afwijken en op ontdekkingsreis willen gaan. Hoewel ze al vrij snel zullen doorkrijgen dat echt ontdekken nauwelijks meer mogelijk is in deze tijd. Een feit dat ook in dit boek aandacht krijgt.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De 10 geboden van de wereldreiziger'

De 10 geboden van de wereldreiziger

Heb jíj die gemaakt? (Digitale fotografie op reis)
ANWB, 96 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Digitale fotografie wordt steeds populairder en steeds meer mensen hebben een digitale compact- of spiegelreflexcamera om foto’s mee te schieten op reis. Bovendien worden de camera’s in de mobiele telefoons ook steeds beter, waardoor ook steeds meer mensen deze camera’s gebruiken voor de snelle snapshots onderweg. Dit boek is gericht op mensen die op overzichtelijke wijze snel de nodige tips willen krijgen over digitale fotografie op reis.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Heb jíj die gemaakt? (Digitale fotografie op reis)'

Heb jíj die gemaakt? (Digitale fotografie op reis)

Het Worst-case scenario Survival handboek Extreme Edition
Joshua Piven en David Borgenicht, 175 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Piven en Borgenicht deden heel wat stof opwaaien toen zij enkele jaren geleden hun eerste versie van ‘Het worst-case scenario’ uitbrachten. Inmiddels zijn er veel verschillende versies van op de markt verschenen, onder andere ook op het gebied van seks en dating, werk en zelfs het overleven van de kerstdagen. Maar met deze ‘Extreme Edition’ gaan beide auteurs nog een stap verder. Zij beschrijven in deze gids immers de meest extreme situaties waar je je maar in kunt bevinden. En gelukkig laten ze je ook telkens weer zien hoe je er heelhuids uit kunt komen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het Worst-case scenario Survival handboek Extreme Edition'

Het Worst-case scenario Survival handboek Extreme Edition

Fotogids Actie & Outdoor
Bill Hatcher, 159 pagina's
Uitgegeven door: National Geographic
Buitensport en fotografie zijn twee hobby’s die perfect zijn te combineren. Deze gids van National Geographic laat zien dat het maken van betere (actie)foto’s vaak helemaal geen kwestie is van een duurdere camera aanschaffen, maar meer van het goed kijken naar je omgeving en genieten van het buitensporten en fotograferen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Fotogids Actie & Outdoor'

Fotogids Actie & Outdoor

Sicherheit und Risiko in Fels und Eis (Band III)
Pit Schubert, 224 pagina's
Uitgegeven door: Bergverlag Rother
Met dit derde deel van ‘Sicherheit un Risiko in Fels un Eis’ laat Pit Schubert zien dat ook vandaag de dag nog steeds veel te leren valt voor zowel klimmers als fabrikanten van klimmateriaal. Net als in de vorige delen laat Schubert aan de hand van daadwerkelijk gebeurde ongevallen zien wat er fout kan gaan bij het klimmen, maar ook gunt hij de lezer een blik in de wereld van veiligheidnormen en standaarden in de klimwereld.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Sicherheit und Risiko in Fels und Eis (Band III)'

Sicherheit und Risiko in Fels und Eis (Band III)

Hoe word ik wereldreiziger?
Marcel Gansevoort, 246 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Het maken van een wereldreis was voor veel mensen een droom die lang werd gekoesterd maar nooit realiteit werd. Marcelo Gansevoort laat met zijn handleiding voor de wereldreiziger zien dat het maken van de stap helemaal niet zo moelijk hoft te zijn en dat steeds meer mensen er voor kiezen om de lang gekoesterde droom van een wereldreis om te zetten in werkelijkheid.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Hoe word ik wereldreiziger?'

Hoe word ik wereldreiziger?

Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend)
Urs Gerig, 38 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
De ondertitel van dit boekje zegt het eigenlijk helemaal: ‘praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend’. Praktisch is het boekje zeker, want het is handzaam, boordevol foto’s en bovendien redelijk volledig ondanks het kleine formaat (het boekje telt slechts 38 pagina’s).
Lees de uitgebreide recensie van: 'Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend)'

Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend)

Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit)
Bettina Wenzel, 175 pagina's
Uitgegeven door: Verba BV
In deze gids over Nordic Walking wordt er niet alleen stil gestaan bij het bewegen zelf, maar krijgen ook zaken als het lichaam (hart, botten, etc.) en voeding uitgebreid aandacht. Daarmee is deze gids anders dan veel andere gidsen over Nordic Walking.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit)'

Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit)

Nordic Walking in de praktijk
Marco Maas, 172 pagina's
Uitgegeven door: Verba BV
Deze gids over Nordic Walking is geschreven door Marco Maas, de grondlegger van Nordic walking in Nederland. Met het boek wil hij de lezer kennis laten maken met de nieuwe manier van sporten en bewegen in de buitenlucht. Dat doet hij middels het uitleggen van de grondbeginselen van de sport, bewegen in het algemeen en een enorme hoeveelheid oefeningen die kunnen worden gedaan met de Nordic Walking stokken (poles).
Lees de uitgebreide recensie van: 'Nordic Walking in de praktijk'

Nordic Walking in de praktijk

ANWB Natuurgids
Ursula Stichmann-Marny (red.), 544 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De ANWB Natuurgids is een zeer uitgebreide en handzame gids voor de buitensporter en natuurliefhebber die graag onderweg een gids ter hand neemt om planten, bloemen en dieren terug te vinden. De gids staat vol met zo’n 1500 kleurenfoto’s die het herkennen van flora en fauna sterk vereenvoudigen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'ANWB Natuurgids'

ANWB Natuurgids

Survival Gids
ANWB, 128 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
‘Een plonsdicht, slijtvast, idiootbestendig gidsje voor een veilig verblijf in de vrij natuur!’, dat valt te lezen op de achterkant van deze compacte gids over overleven in de buitenlucht. En eigenlijk is het daarmee ook wel gezegd. Het is een praktisch en handzaam boekje dat in een plastic hoesje zit opgeborgen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Survival Gids'

Survival Gids

Aktivreisen mit Kindern
Jürgen Schmied, 96 pagina's
Uitgegeven door: Bruckmann-Verlag
Deze Duits-talige gids maakt deel uit van de Bruckmann Basic serie van Duitse uitgeverij Bruckmann Verlag. Net als de andere gidsen uit de serie betreft het een compact, maar zeer volledig en praktisch boekje. In Aktivreisen mit Kindern worden allerlei tips gegeven over dingen die je kunt doen als je je kinderen mee neemt op een actieve vakantie.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Aktivreisen mit Kindern'

Aktivreisen mit Kindern

Campinggids Europa 2006
Alan Rogers, 380 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Campinggidsen zijn altijd vrij lastig te doorgronden, want meestal betekent het toch dat je alles goed moet doorlezen om tot een keuze te kunnen maken. Alan Rogers helpt je echter de verschillende soorten campings van een eigen kleur te voorzien. Op die manier kun je snel bladerend direct te weten komen of een camping speciaal geschikt is voor gezinne, voor campers, actieve vakanties, strand of een natuurvakantie.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Campinggids Europa 2006'

Campinggids Europa 2006

Nordic Walking, materiaal, techniek en training
Geert Hulshof, 87 pagina's
Uitgegeven door: Wingstar BV
Uit enthousiasme voor de Nordic Walking sport schreef Geert Hulshof een eigen boek over het 'wandelen met stokken'. Het eindresultaat is een vrij compleet boek dat aandacht besteedt aan de de sport in z'n algemeenheid en het materiaal, techniek en training in het bijzonder.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Nordic Walking, materiaal, techniek en training'

Nordic Walking, materiaal, techniek en training

Het SAS handboek
John Lofty Wiseman, 576 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Het SAS-handboek van John 'Lofty' Wiseman is een klassieker onder buitensporters. Velen hebben wel een editie van het boek in de kast staan en al bladerend gehoopt dat ze nog eens iets aan de informatie van Wiseman zouden hebben op een tocht. Kosmos Reisgidsen heeft het boek opnieuw uitgebracht, ditmaal echter in een geheel vernieuwde en herziene editie met plastic omslag.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het SAS handboek'

Het SAS handboek

How to shit in the woods
Kathleen Meyer, 107 pagina's
Uitgegeven door: Ten Speed Press
Iedereen kent het gevoel wel: ben je net halverwege je daghike, heb je net de lunch achter je kiezen en kondigt zich een grote boodschap aan. Wat doe je? Sommigen houden de boel op tot ze weer in de bewoonde wereld zijn, anderen zoeken een beschermd plekje op. Maar dat er zoveel bij komt kijken als dit boek beschrijft heeft wellicht niemand in de gaten.
Lees de uitgebreide recensie van: 'How to shit in the woods'

How to shit in the woods

Don't forget the Duct tape
Kristin Hostetter, 85 pagina's
Uitgegeven door: The Mountaineers books
Don't forget the Duct tape is een compacte gids die iedereen die wel eens stukken onderweg heeft gehad met materialen met open armen zal ontvangen. De gids is namelijk zeer compleet als het gaat om het aanreiken van tips en tricks over het repareren van materiaal in het veld.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Don't forget the Duct tape'

Don't forget the Duct tape

Touwtechnieken voor de bergsport op rugzakformaat
Robert Steenmeijer, 175 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Dit boek is niet alleen interessant voor sportklimmers, maar zeker ook voor bergwandelaars die af en toe een gletsjer over moeten steken of klettersteigeraars die nog even willen checken of ze alles wel veilig doen. Het boek is dan ook een perfect naslagwerk van dé specialist van Nederland.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Touwtechnieken voor de bergsport op rugzakformaat'

Touwtechnieken voor de bergsport op rugzakformaat

Bed & Breakfast in Nederland
Hanny Arens, 385 pagina's
Uitgegeven door: Bed & Breakfast Service Nederland
Hoewel sommigen bij 'Bed and Breakfast' direct aan Engeland denken hebben we in Nederland ook verbazend veel mogelijkheden om op deze wijze te overnachten. Bed and Breakfast Service Nederland heeft al lange tijd een website met vele adressen, maar deze keer hebben zij meer dan 600 adressen bij elkaar geplaatst in een overzichtelijke gids.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Bed & Breakfast in Nederland'

Bed & Breakfast in Nederland

Digital photography outdoors
James Martin, 157 pagina's
Uitgegeven door: The Mountaineers Books
Nu digitale fotografie definitief is doorgebroken zie je hier en daar steeds vaker boeken verschijnen over de manier van fotograferen. Digital Photography Outdoors van natuurfotograaf en reisleider James Martin is zo'n boek, maar dan wel een heel praktisch en leerzaam boek.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Digital photography outdoors'

Digital photography outdoors

Bed & Breakfast Nederland
ANWB, 511 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Dat Bed en Breakfast niet alleen in Engeland voorkomt bewijst deze gids wel met meer dan 1500 Bed en Breakfast adressen in Nederland. De adressen zijn handig gerubriceerd naar provincie en plaatsnaam en dus is er snel eentje te vinden op de plaats van bestemming.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Bed & Breakfast Nederland'

Bed & Breakfast Nederland

Nordic Walking Pocket Guide
Margit Heitlager, 22 pagina's
Uitgegeven door: Eigen beheer
De Nordic Walking Pocket Guide van Margit Heitlager is niet echt een volwaardig boek, zeker niet gezien het kleine aantal pagina's (waarvan er een behoorlijk aantal overigens ook nog bestaat uit advertenties). Maar het is wel het eerste Nederlandstalige boek over Nordic Walking en dus verdient het boekje het om serieus bekeken te worden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Nordic Walking Pocket Guide'

Nordic Walking Pocket Guide

Handboek knopen
Des Pawson, 175 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Dit is één van de meest complete boeken over knopen die ik ooit gelezen heb. En dan niet alleen voor wat betreft het aantal knopen (er worden er meer dan 100 besproken), maar vooral ook vanwege de uitgebreide uitleg, foto's en extra informatie die gegeven wordt voer knopen en touw.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Handboek knopen'

Handboek knopen

Trekking (Wat&Hoe praktisch)
Gunter Schramm, 160 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Deze nieuwste aanwinst van de Wat & Hoe praktisch serie doet opnieuw zijn naam eer aan: het kleine boekje staat boordevol praktische informatie voor zowel beginnende als gevorderde trekkers.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Trekking (Wat&Hoe praktisch)'

Trekking (Wat&Hoe praktisch)

Eiger-Nordwand
Thomas Ulrich, 155 pagina's
Uitgegeven door: AS Verlag
De ondertitel van dit Duits-talige boek is 'Mit Nagelschuhen und Hanfseil auf den Spuren der Erstbegeher' en dat geeft ook direct aan waarom dit boek bijzonder is: het beschrijft de tocht van enkele klimmers die in 2002 de noordwand van de Eiger bestegen... met de materialen en gestoken in de kleding die ook de eerstbeklimmers in 1938 bij zich droegen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Eiger-Nordwand'

Eiger-Nordwand

Acht kilometer boven NAP
Menno Boermans en Mijntje Klipp, 144 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij L.J. Veen
In de zomer van 2004 gingen Menno Boermans, Rozemarijn Jansse, Bob de Kort en Frits Vrijlandt naar Pakistan om daar te proberen de 8047 meter hoge Broad Peak te beklimmen. Door tegenwerking van onder andere het weer en het meehelpen aan een afmattende reddingsoperatie heeft het team de top uiteindelijk niet gehaald. Dit boek maakt echter duidelijk dat soms niet alleen de top telt.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Acht kilometer boven NAP'

Acht kilometer boven NAP

Goedkoop overnachten Nederland
ANWB, 128 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Iedere wandelaar die meerdaagse tochten in Nederland heeft gewandeld kent het probleem: waar vind je een goedkope, maar geschikte slaapplaats? De ANWB komt met een oplossing middels een overzicht van meer dan 400 adressen in ons land waar je voor minder dan 55 Euro met twee personen kunt overnachten.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Goedkoop overnachten Nederland'

Goedkoop overnachten Nederland

Handboek Dieren en Planten
Wilhelm Eisenreich, e.a., 555 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Deze enorm dikke pil heeft als ondertitel 'Hét complete naslagwerk' en ik denk dat ze daarmee redelijk de spijker op de kop slaan. Er staat een enorme schat aan informatie in, niet alleen in de vorm van tekst, maar ook met duidelijke kleurenfoto's. Volgens de covertekst zijn dat zelfs 1350 foto's in totaal, dus het zal je duidelijk zijn dat je veel, heel veel kunt terugvinden in deze complete gids.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Handboek Dieren en Planten'

Handboek Dieren en Planten

Antarctica, het blauwe continent
David McGonigal en Dr. Lyn Woodworth, 224 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Antarctica heeft sinds diens ontdekking een enorme aantrekkingskracht op de mens gehad. Niet alleen vanwege de schitterende omgeving van zwarte bergen, wit/grijze sneeuwvelden en blauwe ijsbergen, maar waarschijnlijk vooral ook vanwege de ontzettend grote voorraad aardschatten die hier te vinden zijn. Dit boek geeft je op schitterende wijze inzicht in wat die aantrekkingskracht nu precies voedt.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Antarctica, het blauwe continent'

Antarctica, het blauwe continent

Walking Artist
Hamish Fulton, 152 pagina's
Uitgegeven door: Richter Verlag
Hamish Fulton heeft een behoorlijke staat van dienst met betrekking tot zijn foto's. Hij exposeerde reeds in musea over de gehele wereld en staat vooral bekend om zijn sprekende foto's die hij maakte tijdens zijn vele wandeltochten. Dit boek geeft een overzicht van enkele van die foto's en wandeltochten.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Walking Artist'

Walking Artist

Het weer (Snel-zoek Natuurgids)
Eleanor Lawrance, 123 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Niet is zo veranderlijk als het weer. Dus het zou mooi meegenomen zijn als je een beetje begrijpt hoe het weer in elkaar steekt en hoe je met wat handige tips het weer kunt voorspellen. Dat is dan ook precies wat dit boekje voor je kan betekenen: een handig naslagwerkje om het weer te leren begrijpen en te voorspellen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het weer (Snel-zoek Natuurgids)'

Het weer (Snel-zoek Natuurgids)

Handboek alpiene gevaren
Robert Steenmeijer, 345 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Eens in de zoveel tijd wordt er een Nederlandstalig boek gepubliceerd dat bij geen enkele bergsportliefhebber in de boekenkast mag ontbreken. Het handboek alpiene gevaren van Robert Steenmeijer is zo'n boek. Niet alleen interessant voor bergbeklimmers, maar vooral ook voor bergwandelaars en toerskiërs.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Handboek alpiene gevaren'

Handboek alpiene gevaren

Bomen
Bruno P. Kremer, 99 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Net als de andere Tirion Natuurwijzers is het boekje over bomen klein, compact en bijzonder leezaam. Zeker voor de mensen die zich tijdens het wandelen vaak afvragen wat voor bomen ze nou langs het pad passeren is deze kleine gids een prima zakboekje
Lees de uitgebreide recensie van: 'Bomen'

Bomen

Diersporen
Klaus Richarz en Alfred Limbrunner, 98 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Een klein, handzaam boekje met informatie die voor elke wandelaar interessant is. Immers: welke wandelaar vindt het nou niet leuk om tijdens het wandelen de sporen van dieren te herkennen en op die manier zijn of haar kans te vergroten om daadwerkelijk oog in oog te komen staan met een hert of vos?
Lees de uitgebreide recensie van: 'Diersporen'

Diersporen

Outdoor Survival
Garth Hattingh, 384 pagina's
Uitgegeven door: Veltman Uitgevers
Outdoor Survival is het zoveelste boek over overleven in de buitenlucht op het moment dat er iets behoorlijk is misgegaan tijdens de trip. Hoewel voor velen de tips en adviezen die in dit boek staan oude koek zullen zijn, is de manier van presenteren toch weer anders dan in veel andere boeken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Outdoor Survival'

Outdoor Survival

Die Dolomieten
Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler, 175 pagina's
Uitgegeven door: Bruckmann-Verlag
Een gebied als de Dolomieten spreekt erg tot de verbeelding van velen. Zo ook van bergfotograaf Bernd Ritschel en schrijver Eugen E. Hüsler. Samen maakten zij dit schitterende boek om door te bladeren, af en toe een stukje te lezen en voornamelijk bij weg te dromen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Die Dolomieten'

Die Dolomieten

Sibirien
Peter Eichenberger, 144 pagina's
Uitgegeven door: Bruckmann-Verlag
Dit grote Duits-talige boek is eigenlijk niet alleen een leesboek, maar tevens een schitterend 'kijk-boek'. Zo'n 200 prachtige kleuren-foto's vergezellen namelijk het verhaal van Peter Eichenberger, een avonturier die Siberië eens van dichtbij ging bekijken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Sibirien'

Sibirien

No shitting in the toilet
Peter Moore, 304 pagina's
Uitgegeven door: Forum
Ben jij zo'n verstokte thuisblijver die het beu is om steeds weer te moeten uitleggen waarom je niet op reis gaat? Dan is dit hét boek om te gebruiken om steeds weer een nieuw excuus in te vinden. Ben jij echter juist iemand die niet vaak genoeg onderweg kan zijn? Dan is dit ook hét ideale boek, mar dan juist om te zien dat je niet de enige bent die zo af en toe ellende meemaakt tijdns het reizen. De ellende die het reizen juist ook weer leuk en boeiend houdt.
Lees de uitgebreide recensie van: 'No shitting in the toilet'

No shitting in the toilet

Digitaal fotograferen onderweg
Peter de Ruiter, 188 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Digitaal fotograferen onderweg is een soort van vervolg op het eerder verschenen boek 'Fotograferen onderweg' van Frank Muller. Daar waar Muller nog uitging van gebruik van een gewone camera, daar bespreekt Peter de ruiter de mogelijkheden van de digitale camera.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Digitaal fotograferen onderweg'

Digitaal fotograferen onderweg

Essential Bushcraft
Ray Mears, 240 pagina's
Uitgegeven door: Hodder & Stoughton
Bushcraft, een kreet die bij velen tot de verbeelding spreekt. Bezit je bushcraft dan weet je immers hoe te overleven in de wildernis. Dit boek, samengesteld door de wereldberoemde goeroe van bushcraft Ray Mears, beschrijft wat je allemaal zou moeten kunnen om te overleven in de buitenlucht.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Essential Bushcraft'

Essential Bushcraft

Handboek reizen met kinderen
Yvonne Verboeket, 280 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Jonge ouders zitten vaak met vragen met betrekking tot het meenemen van hun kinderen op vakantie. Kun je die kleine wel meenemen naar een tropisch regenwoud? Is wandelen in de bergen wel veilig voor een kind van 8 jaar? Kun je een wereldreis maken met jonge schoolgaande kinderen? Op deze en andere vragen krijg je in dit boek dus het antwoord.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Handboek reizen met kinderen'

Handboek reizen met kinderen

Extreme ironing
Phil Shaw, 96 pagina's
Uitgegeven door: New Holland Publishers
Hoe gek kun je het maken als je je sport een extra draai wilt geven? Precies: heel gek! En dat is precies wat de mensen van Extreme Ironing gedaan hebben. Neem het saaie werk van een berg strijkwas en combineer dit met het beklimmen van bergen of andere extreme sporten en je krijgt extreme ironing!
Lees de uitgebreide recensie van: 'Extreme ironing'

Extreme ironing

Hiking
Jacques Marais, 96 pagina's
Uitgegeven door: New Holland Publishers
Dit boek biedt eigenlijk een beetje van alles over hiking. Het gaat nooit echt diep in op de verschillende onderdelen, maar stipt ze allemaal wel even aan. Op die manier krijg je dus een betere indruk over hiking zelf en of het iets voor je is. Voor de doorgewinterde hiker is het boek te oppervlakkig, hoewel er wellicht ook tips instaan die nog niet bekend waren.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Hiking'

Hiking

Survival: het S.A.S. handboek
John wiseman, 287 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Het boek is opgedeeld in elf delen, waarvan elk een aspect van het overleven bespreekt. Zo is er een hoofdstuk over bijvoorbeeld voedsel, één over kampeertechnieken, één over gezondheid en een apart hoofdstuk over overleven op zee. Maar uiteraard begint het boek met een inleiding waarin wordt uitgelegd wat survival nu eigenlijk is en hoe je je kunt voorbereiden op situaties waarin overleven moeilijk kan zijn. Ook komen zaken als klimaat, terrein en redding aan bod.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Survival: het S.A.S. handboek'

Survival: het S.A.S. handboek

Het Weer (Wat&Hoe praktisch)
Friederike Vogel, 144 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Friederike Vogel weet waar ze het over heeft in haar boekje, want zelf heeft ze al heel wat spannend weer meegemaakt. Het boekje is niet gevuld met droge theorie, maar juist met beknopte uitleg die vervolgens in de praktijk kan worden toegepast. Groot voordeel van deze manier is dat je na een tijdje vanzelf het weer begint te begrijpen en dus zelf je conclusies kunt trekken als je naar boven kijkt.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het Weer (Wat&Hoe praktisch)'

Het Weer (Wat&Hoe praktisch)

Handboek reizen met de hond
Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden, 336 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Nagenoeg alle facetten van het reizen met een hond komen aan bod. Wat het boek, naast de algemene informatie, erg makkelijk maakt voor hondenbezitters, zijn de overzichten van plaatsen waar de hond mee naartoe kan. Eigenlijk zou elke hondenbezitter die op reis (hoe kort ook) gaat de inhoud van dit boek gelezen moeten hebben.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Handboek reizen met de hond'

Handboek reizen met de hond

Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS
Joshua Piven en David Borgenicht, 207 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Net als het al eerder verschenen Survival handboek opnieuw een leuke give-away of boekje om te krijgen. Boordevol zinnige en onzinnige tips om te overleven tijdens reizen: 'Hoe ga ik om met een vogelspin' of 'Hoe steek ik een rivier vol met piranha's over' en ook 'alledaagse' zaken, zoals 'Hoe breng ik een op hol geslagen trein tot stilstand' of 'Hoe overleef ik een beroving'.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS'

Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS

Topografische Atlas België
Nationaal Geografisch Instituut, 356 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Een schitterend boekwerk met alle topografische kaarten van België bij elkaar. Inclusief hier en daar extra informatie over het gebruik van kaarten, het plannen van tochten en het gebruik van GPS. Een must voor mensen die hun wandelplezier in België zoeken en alle kaarten ineens willen hebben.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Topografische Atlas België'

Topografische Atlas België

Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids)
Barry Davies BEM, 160 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
Een leuk en praktisch overzicht voor de 'survivalaar'. Het boek vormt de basis van een serie boeken met uitleg over het overleven in verschillende omstandigheden. Compact, voorzien van veel (en duidelijke) foto's en tekeningen. Leuk om te krijgen/weg te geven als cadeau voor de liefhebbers van survival.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids)'

Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids)

De basis (SAS Survivalgids)
Barry Davies BEM, 160 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
Een leuk en praktisch overzicht voor de 'survivalaar'. Het boek vormt de basis van een serie boeken met uitleg over het overleven in verschillende omstandigheden. Compact, voorzien van veel (en duidelijke) foto's en tekeningen. Leuk om te krijgen/weg te geven als cadeau voor de liefhebbers van survival.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De basis (SAS Survivalgids)'

De basis (SAS Survivalgids)

The essential hillwalker's guide
Kevin Walker en Peter Steele, 488 pagina's
Uitgegeven door: Constable
Een samenstelling eigenlijk van 2 boeken: een boek over bergwandelen en een boek over buitensport-EHBO. Erg veel nadruk wordt er gelegd op navigatie in de bergen. Het lezen van kaarten en kompas zijn daar slechts enkele onderdelen van. Het boek is voorzien van duidelijke foto's en tekeningen en doorspekt van de directheid van kevin walker.
Lees de uitgebreide recensie van: 'The essential hillwalker's guide'

The essential hillwalker's guide

Handboek Survivaltechnieken
Alexander Stilwell, 192 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Een leuk boek om eens bij het kampvuur te lezen. Je kunt er immers in lezen hoe je dat kampvuur zou moeten maken. Maar ook andere overlevingstechnieken worden duidelijk beschreven in dit overzichtelijke boek. De vele illustraties verduidelijken de zaken daar waar nodig.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Handboek Survivaltechnieken'

Handboek Survivaltechnieken

Trekking in the Karakoram & Hindukush
Lonely Planet, 383 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
Waarschijnlijk niet direct de bestemming van je dromen, maar voor menig avontuur een gebied om zeker eens te gaan ontdekken. Toppen als de K2 en de Gasherbrum I zijn slechts minieme voorbeelden van de grootsheid van dit gebied. Ideaal voor avonturiers die eens iets nieuws willen zonder direct met de massa mee te hoeven gaan.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Trekking in the Karakoram & Hindukush'

Trekking in the Karakoram & Hindukush

The Mountain Traveller's Handbook
Paul Deegan, 211 pagina's
Uitgegeven door: BMC
Een zeer goede bron van informatie voor zowel de die-hard als aspirant bergbeklimmer die meer wil weten over de ins en outs van het organiseren van een bergtocht. Veel extra informatie over planning, materialen, gebiedskeuze, eerste hulp en het voorkomen van ongelukken. Een aanrader voor liefhebbers van bergwandelen en bergbeklimmen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'The Mountain Traveller's Handbook'

The Mountain Traveller's Handbook

Cycling Australia
Lonely Planet, 464 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
Cycling Australia is weer 's iets anders. En dan zeker niet alleen voor de fietsfreaks, maar zeker ook voor andere bezoekers van dit mega-continent. In deze LP wordt je wegwijs gemaakt in het land en diens (fiets-)cultuur, maar ook wordt er uitleg gegeven over bijvoorbeeld fietsonderhoud. Genoeg plezier voor 150 dagen fietsen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Cycling Australia'

Cycling Australia

Fotograferen onderweg
Frank Muller, 159 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
'Boordevol sprekende praktijkvoorbeelden', dat is een goede samenvatting van wat je kunt verwachten van dit compacte boekje over fotograferen onderweg. Muller is er in geslaagd om goed inzicht te geven in fotograferen onderweg en toch de juiste toon te bewaren zodat het ook boeiend (en te volgen!) blijft voor de beginnende fotograaf.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Fotograferen onderweg'

Fotograferen onderweg

Mountain Skills (SAS Active Library)
Barry Davies BEM, 240 pagina's
Uitgegeven door: HarperCollins Publishers
Een zeer praktische gids voor zowel beginnende als geoefende hikers die de bergen in trekken. Door zijn 'down-to-earth'-benadering van zaken als planning, eten, navigatie en looptechnieken voorkomt Davies dat zijn boek alleen van pas komt in echte noodsituaties. De praktische toepasbaarheid van de tips is dan ook hoog.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Mountain Skills (SAS Active Library)'

Mountain Skills (SAS Active Library)

SAS Survival Guide
John Wiseman, 440 pagina's
Uitgegeven door: HarperCollins Publishers
Een boekje voor de liefhebbers van slimme truukjes en handigheidjes die het verblijf in de 'wildernis' aangenamer kunnen maken. Van het zetten van vallen tot het maken van een beschuttende slaapplaats en alles daar tussenin. De meeste zaken zul je nooit nodig hebben, maar zijn wel leuk om een keer gezien te hebben.
Lees de uitgebreide recensie van: 'SAS Survival Guide'

SAS Survival Guide

Het Worst-Case Scenario Survival Handboek
Joshua Piven en David Borgenicht, 173 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Zoals de titel al doet denken is dit een typisch 'voor het geval dat...'-boekje. Het is leuk geschreven en bevat een behoorlijke hoeveelheid handige tips. Althans voor het geval dat je een auto wilt rammen, door een beer wordt aangevallen, uit een gebouw moet springen of gewoon even iets leuks wilt lezen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het Worst-Case Scenario Survival Handboek'

Het Worst-Case Scenario Survival Handboek

Veiligheid en risico in de bergsport
Pit Schubert, 320 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
Eindelijk is dit standaardwerk voor de klimsport vertaald naar het Nederlands. Niet voor niets noemen velen dit werk een absolute 'must-have' voor klimmers die zich buiten de sportklimhal wagen. Naar mijn idee moet elke bergsporter dit boek dan ook in de boekenkast hebben staan en in elk geval één keer hebben gelezen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Veiligheid en risico in de bergsport'

Veiligheid en risico in de bergsport

Bekijk het overzicht van andere algemene boeken.

Je kunt ook zelf op zoek gaan naar een boek bij:

Search Now:
In Association with Amazon.co.uk

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }