foto

Affiliate-links:


Routeboeken

Er zijn ontzettend veel boeken op de markt waarin wandelroutes worden besproken. Dat kan variëren van korte (mid)dagroutes tot meerdaagse tochten door de natuur. Zelf heb ik inmiddels een behoorlijk aantal routeboeken in mijn boekenkast staan, waaronder de volgende:

ANWB Stadswandelbox Nederland
Harry Bunk en Silke Bouman (redactie), 200 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De stadswandelbox is -zoals de naam als doet vermoeden- niet echt een boek, maar een box. Een stevige doos met daarin 75 dagwandelingen in Nederlandse steden. Ruim voldoende dus om elk weekend een andere bestemming uit te kiezen voor een leuke en interessante stadswandeling.
Lees de uitgebreide recensie van: 'ANWB Stadswandelbox Nederland'

ANWB Stadswandelbox Nederland

ANWB Wandelgids Waddenkust
Sietske de Vet, 128 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Deze ANWB wandelgids beschrijft 25 wandelroutes tussen van de 10 en 20 kilometer langs de Waddenkust. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van het nieuwe Waddenwandelen netwerk van knooppunten, dat het zelf uitzetten van routes bijzonder makkelijk maakt.
Lees de uitgebreide recensie van: 'ANWB Wandelgids Waddenkust'

ANWB Wandelgids Waddenkust

Rustiek kamperen Spanje en Portugal
Bert Loorbach, 141 pagina's
Uitgegeven door: Bert Loorbach Uitgeverij
Deze gids geeft een overzicht van kleine, rustieke campings in Spanje en Portugal. Campings die de bezoeker niet volledig opslokken, maar de ruimte geven om te genieten van de omgeving en de natuur. En bij voorkeur met vriendelijke beheerders.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Rustiek kamperen Spanje en Portugal'

Rustiek kamperen Spanje en Portugal

Go Slow Frankrijk
Alastair Sawday en Ann Cooke-Yarborough, 356 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Deze lavendelkleurige gids beschrijft een groot aantal bijzondere accommodaties in Frankrijk. Bijzonder omdat ze allemaal ťťn ding met elkaar gemeen hebben: stuk voor stuk zijn het accommodaties waar de beheerders tot het uiterste gaan om je te laten genieten. De perfecte overnachtingsplekken dus om bij te komen van een lange dagtocht of om als uitvalsbasis te gebruiken voor enkele mooie dagwandelingen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Go Slow Frankrijk'

Go Slow Frankrijk

Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland)
Hans Wismeijer en Marijke Sarneel, 108 pagina's
Uitgegeven door: One Day Walks Publishing
One Day Walks Publishing, de kleine uitgeverij die eerder zeer succesvolle wandelgidsen publiceerde over onder andere Zweden, Griekenland en Spoanje (Mallorca), heeft twee nieuwe gidsen tegelijkertijd uitgebracht. Deze gidsen betreffen wandeklen in Nieuw-Zeeland, waarbij de ene gids het Noordereiland beslaat, terwijl de andere over het Zuidereiland gaat. Op beide eilanden zijn zoveel wandelmogelijkheden, dat de keuze om ze op te delen zowel logisch als wenselijk is. Deze recensie beslaat de gids over het Zuidereiland, maar geldt eigenlijk ook voor die van het Noordereiland omdat het om dezelfde formule en auteurs gaat.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland)'

Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland)

Wandelgids Nederland
Pieter-Paul van Laake, 188 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
De Rother wandelgids Nederland biedt Nederlanders een unieke kans om hun land eens door de ogen van een buitenlander te bekijken. Duitser Dietrich Cerff liep de routes, maakte de fotoís en beschreef ze vervolgens voor Rother. Nederlander Pieter-Paul van Laake hielp hem daarbij en schrijft met recht in het voorwoord dat de wandelingen zich als en kunstwerk laten ervaren.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids Nederland'

Wandelgids Nederland

Met uitzicht op de Écrins
Noes Lautier en Robert Eckhardt, 208 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Robert Weijdert
Deze compacte gids over wandelen in de Franse Alpen, of het …crins-massief om meer precies te zijn, beschrijft meer dan 70 tochten. De verscheidenheid is groot, zowel voor wat betreft afstand als zwaarte van de beschreven routes. Stuk voor stuk zijn het echter juweeltjes. Want dat wandelen in dit gebied de moeite waard is, is in ťťn oogopslag te zien aan de vele mooie fotoís die zijn opgenomen in de gids.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Met uitzicht op de Écrins'

Met uitzicht op de Écrins

Wandelen op Mallorca
Paul van Bodengraven en Marco Barten, 106 pagina's
Uitgegeven door: One Day Walks Publishing
De gidsen van uitgeverij One Day Walks zijn inmiddels oude bekenden op Hiking-site.nl. Eerdere gidsen zoals die over wandelen in Devon en wandelen in Všrmland werden niet alleen erg positief beoordeeld in hun recensies, maar werden tevens erg handig en praktisch gevonden door bezoekers. De nieuwste aanwinst in de serie brengt ons naar Mallorca. Niet het Mallorca dat bekend staat van de feestende Duitsers en Engelsen, maar juist een schitterend mooi Mallorca om vele dagen in alle rust te wandelen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen op Mallorca'

Wandelen op Mallorca

De Grote Satelliet Wereldatlas
Daniel Hunstein ea., 484 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Eerder nam ik dit boekwerk al op in het overzicht van cadeautips voor de feestdagen in december, maar tot een uitgebreide recensie was het tot nu toe niet gekomen. Maar het feit dat ik het als cadeautip aanbeveel zou al genoeg moeten zeggen: wat een schitterend naslagwerk is dit!
Lees de uitgebreide recensie van: 'De Grote Satelliet Wereldatlas'

De Grote Satelliet Wereldatlas

Wandelatlas Nationale Parken
Michiel Hegener, 223 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Nederland telt in totaal 20 Nationale Parken en auteur Michiel Hegener brengt ze in deze atlas allemaal in kaart. En dat daarbij is hij erg grondig te werk gegaan, door niet alleen de parken te bezoeken, maar ook te praten met boswachters en terreinbeheerders en hun informatie en de verschillende routes bij elkaar te brengen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelatlas Nationale Parken'

Wandelatlas Nationale Parken

Wandelgids La Palma
Klaus en Annette Wolfsperger, 232 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Deze compacte wandelgids is een Nederlandse vertaling van de originele Duitse versie van Rother. Het boekje beschrijft volgens de ondertitel de mooiste kust- en bergwandelingen van het groene eiland La Palma. In totaal zijn er 63 wandelingen in het boekje opgenomen, van verschillende niveaus en lengtes.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids La Palma'

Wandelgids La Palma

Maas-Niederrhein pad
Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten), 192 pagina's
Uitgegeven door: Nivon
Deze nieuwe wandelgids van Nivon en Stichting Limburgs Landschap beschrijft het Maas-Niederrhein pad, ook wel bekend als streekpad 10, met een lengte van 342 kilometer. Het is een combinatie van twee wandelpaden: het Maas-Swalm-Nettepad en het Maasduinen-Nierspad. Het ene deel loopt over Nederlands grondgebied, het andere over Duits grondgebied.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Maas-Niederrhein pad'

Maas-Niederrhein pad

Wandelen met je hond
Nicky Gootjes, 142 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Hondeneigenaars lopen vaak tegen hetzelfde probleem als ze eens een flinke wandeling met hun hond willen maken: de hond moet nagenoeg altijd aangelijnd blijven. Willen ze een lange tweedaagse tocht maken, dan komt daar het probleem van overnachten bij: niet altijd is een hond van harte welkom in een accommodatie langs de route. Nicky Gootjes, auteur van deze vernieuwde gids, zocht ruim 30 wandelingen uit, met daarbij nog eens vele extra waterpretplekken en accommodaties waar honden meer dan welkom zijn.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen met je hond'

Wandelen met je hond

Wildlife wandelingen in Nederland
Marja Kerst, e.a., 112 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig
Af en toe kom je wel eens routegidsen tegen die er met kop en schouders bovenuit steken. Dit is typisch zoín voorbeeld. Een kleine, compacte wandelgids met een pretentieuze titel. Maar als je vervolgens het boekje ter hand neemt en daadwerkelijk op pad gaat, dan gaat er werkelijk een compleet nieuwe wereld voor je open. En dat nagenoeg in je achtertuin!
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wildlife wandelingen in Nederland'

Wildlife wandelingen in Nederland

Wandelen in Všsternorrland
Paul van Bodengraven en Marco Barten, 106 pagina's
Uitgegeven door: One Day Walks Publishing
Paul van Bodengraven en Marco Barten hebben samen inmiddels een indrukwekkende serie praktische wandelgidsen samengesteld. Nieuwste in de reeks is de gids ĎWandelen in Všsternorrlandí. Deze compacte gids beschrijft 21 wandelroutes in het midden/noorden van Zweden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen in Všsternorrland'

Wandelen in Všsternorrland

De wereld in 27 vakantiedagen
Johannes Keuning, 159 pagina's
Uitgegeven door: Nieuw Amsterdam Uitgevers
Als je mensen vraagt waar ze graag nog eens naartoe zouden willen, dan hebben ze vaak een lange lijst van bestemmingen die ze Ďooití nog wel eens willen bezoeken. Maar met maar 27 vakantiedagen per jaar blijft het vooral bij dromen en kiezen mensen vaak elk jaar gewoon weer voor dezelfde bestemming omdat dat Ďeen stuk makkelijker isí. Johannes Keuning rekent af met die gedachte en laat zien dat je met 27 vakantie prima de wereld kunt zien. Met een beetje motivatie kun je zelf de mooiste vakanties samenstellen vanaf je eigen PC.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De wereld in 27 vakantiedagen'

De wereld in 27 vakantiedagen

Het geheim van de PeŮa Collarada
Ton Joosten, 312 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Op de valreep voor zijn definitieve vertrek naar de PyreneeŽn Ė hij opent er binnenkort een kleine herberg Ė brengt Ton Joosten een boek voor avontuurlijke bergwandelaars die graag de PyreneeŽn willen bezoeken. De 14 meerdaagse wandeltochten in dit boek zijn grofweg gesitueerd in en tussen het Franse Parc National des Pyrťnťes Occidentales en het Spaanse Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het geheim van de PeŮa Collarada'

Het geheim van de PeŮa Collarada

Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland
Jolanda Linschooten, 249 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Gottmer
Jolanda Linschoten is beroepsavonturier, freelance fotograaf en auteur. En die combinatie komt goed van pas bij het schrijven bij een wandelgids als deze. Naast het selecteren van enkele schitterende routes en deze vervolgens op levendige wijze te beschrijven is het haar ook gelukt om de gids, ondanks het kleine formaat, te vullen met sprekende fotoís.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland'

Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland

National Geographics reisgids Cambodja
Trevor Ranges, 319 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
De reisgids Cambodja van Nationale Geographics is een bijzonder complete reisgids voor mensen die zich helemaal willen verdiepen in hun bestemming. De auteurs besteden bijzonder veel aandacht aan cultuur en historie, naast de vele bijzondere bezienswaardigheden van dit prachtige land.
Lees de uitgebreide recensie van: 'National Geographics reisgids Cambodja'

National Geographics reisgids Cambodja

100 spirituele reizen
Michael Ondaatje, e.a., 240 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Hoewel in de titel van dit boek wordt gesproken over reizen zou eigenlijk het word bestemmingen beter op zijn plaats zijn. In het boek worden namelijk 100 bijzondere, spirituele plaatsen besproken. De gevarieerdheid van die plaatsen is daarbij zowel opvallend als plezierig, want daardoor heeft het boek voor elke lezer wel iets dat een snaar raakt.
Lees de uitgebreide recensie van: '100 spirituele reizen'

100 spirituele reizen

Scotland
Chris Townsend, 557 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Als er iemand te boek staat als een absolute kenner van de Schotse natuur, dan is het Chris Townsend wel. Inmiddels schreef hij al 15 boeken, waarvan velen betrekking hebben op (delen) van Schotland en de Munroes. Aan dit boek werkte hij 6 jaar lang om zo alle ins en outs van dit prachtige landschap te kunnen beschrijven. En het resultaat is het wachten waard: een juweel voor elke liefhebber van bergwandelen in het algemeen en de Schotse natuur in het bijzonder.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Scotland'

Scotland

Het grote ANWB Reisboek Europa
Els Andriesse(CoŲrd.), 672 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Onlangs bracht de ANWB een super dik bladerboek uit: het grote ANWB Reisboek Europa. ďEen reis door Europa langs de meest fascinerende plekken in meer dan 1500 fotoísĒ. En dat is inderdaad een zeer correcte omschrijving van dit enorme boekwerk. Niet zozeer een gedetailleerde gids van een bepaalde streek of stad, maar juist een verzamelband om inspiratie op te doen. Veel inspiratie.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het grote ANWB Reisboek Europa'

Het grote ANWB Reisboek Europa

Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek
Quinten Lange (CoŲrd.), 112 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
In deze nieuwe wandelgids worden 35 wandelingen beschreven met een lengte van 5 tot 20 kilometer. Het boekje staat vol met achtergrondinformatie over wat je onderweg tegenkomt en is voorzien van veel kleurenfotoís, duidelijke (topografische) kaarten en praktische informatie.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek'

Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek

Topografische Atlas Nederland (3e editie)
Erika van Zinderen Bakker (CoŲrd.), 289 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Eerder besprak ik al eens een eerdere editie van de Topografische atlas van Nederland die de ANWB uitbracht. Nieuw is de derde editie van dit topografisch prachtboek, met schitterende topografische kaarten van Nederland in een schal van 1:50000 en veel informatieve over (Nederlandse) topografie in het algemeen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Topografische Atlas Nederland (3e editie)'

Topografische Atlas Nederland (3e editie)

Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute)
Paco Nadal, 304 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
2010 is een bijzonder jaar voor de route naar Santiago de Compostella. In dit jaar valt de naamdag van Sint Jacobus namelijk op een zondag en daardoor is dit jaar automatisch een heilig jaar. Daardoor kan de route op extra veel belangstelling rekenen en zie je in allerlei (Spaanse) buitensport en wandelbladen dan ook continu specials over de route verschijnen. Uitgeverij Elmar komt precies in dit speciale jaar met een zeer complete fiets- en wandelgids van de kustroute naar Santiago de Compostella
Lees de uitgebreide recensie van: 'Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute)'

Te voet naar Santiago de Compostella  (De kustroute)

Historische route De slag om Arnhem
Aad Spanjaard, 180 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Slechts 30 paginaís van dit 180 paginaís tellende boek zijn daadwerkelijk een routebeschrijving. De rest is meer een geschiedenisboek, een beschrijving van de slag om Arnhem in 1944. Daarmee is niet gezegd dat dit een saai boekwerk is geworden. Integendeel! Door eerst de achtergrond te lezen en vervolgens de twee beschreven routes van dit boek te volgen, kun je de slag als het ware herbeleven. Alleen dan begrijp je namelijk het waarom van de verschillende monumenten die je passeert of de strategische ligging van sommige bruggen waar de routes overheen voeren.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Historische route De slag om Arnhem'

Historische route De slag om Arnhem

Adventure Britain
Demi Taylor, 320 pagina's
Uitgegeven door: Footprint books
De ondertitel van deze volumineuze gids luidt ĎThe definitive guide to the best active escapesí en kan dat eigenlijk alleen maar beamen. Niet alleen is deze gids een compleet overzicht van de meest uiteenlopende buitensportactiviteiten in Groot BrittanniŽ, maar bovendien is de gids overzichtelijk, kleurrijk en bijzonder compleet.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Adventure Britain'

Adventure Britain

Salzburgerland Actief
ANWB, 146 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Salzburgerland Actief maakt deel uit van de serie ANWB Actief reisgidsen, compacte gidsen die zich onderscheiden door de 30 dagtochten die er in zijn opgenomen. En dat zijn dan niet alleen wandeltochten, maar ook tochten voor op de fiets of met de auto. Bovendien is de gids voorzien van een code waarmee vrij gemakkelijk de GPS-tracks van de routes kunnen worden gedownload van het Internet.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Salzburgerland Actief'

Salzburgerland Actief

Wandelen op Rhodos
Paul van Bodengraven en Marco Barten, 98 pagina's
Uitgegeven door: One Day Walks Publishing
Uitgeverij One Day Walks heft de succesformule van hun wandelgidsen uitgebreid met een nieuwe hit: Wandelen op Rhodos. Opnieuw een praktische gids met heerlijke dagtochten, schitterende fotoís en geheime plekjes die je als wandelaar weet alleen te ontdekken met deze gids in de hand.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen op Rhodos'

Wandelen op Rhodos

De langste boswandeling van Nederland
Menno Faber en Ad Snelderwaard, 131 pagina's
Uitgegeven door: Gegarandeerd Onregelmatig
Een boswandeling van maar liefst 290 kilometer: dat is de langste boswandeling van Nederland en in deze gids wordt de eerste helft ervan besproken. Langs de randen van de Veluwe werd een route gezocht waarbij de wandelaar zo veel mogelijk in de vrije natuur kan wandelen en zo ontstond er een nieuwe route voor de langeafstandswandelaars van Nederland.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De langste boswandeling van Nederland'

De langste boswandeling van Nederland

100 beroemde reizen
Keith Lye, 192 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Dit schitterende boek van Uitgeverij Elmar beschrijft 100 beroemde reizen over de gehele wereld en vormt een enorme inspiratiebron voor mensen die zelf graag reizen of mensen die het heerlijk vinden om weg te dromen op de bank, bij het lezen over de reizen van anderen. In het boek komen allerlei verschillende reizen aan bod, van de beroemde en gemakkelijk te bereizen Route 66 dwars door de Verenigde Staten tot aan de zeer avontuurlijke tocht door Venezuela op zoek naar de Verloren Wereld.
Lees de uitgebreide recensie van: '100 beroemde reizen'

100 beroemde reizen

Europe's highest points
Carl McKeating en Rachel Crolla, 253 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Carl McKeating en Rachel Crolla verzamelden samen de hoogste pieken van alle Ďlandení van Europa. Daarbij gingen zij voor wat betreft de definitie van land wat losjes te werk: Ďlandení als Vaticaanstad en San Marino zijn immers ook opgenomen en Groot BrittanniŽ is voor het gemak opgedeeld in Wales, Engeland, Schotland en Noord Ierland. Ook het woord pieken moet je niet te letterlijk nemen, want naast Neerlands trots (Vaalserberg) zijn ook enkele andere Ďpiekení niet anders dan gewoon het hoogste punt van het betreffende land. Dat maakt de verzameling echter niet minder interessant. Sterker nog: het is een heel inspirerend boekwerk om te kijken waar je zoal kun Ďbergwandelení in Europa.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Europe's highest points'

Europe's highest points

Lekker wandelen (editie 2009)
Renate Loose, 144 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
In Lekker wandelen van de ANWB vinden levensgenieters de ideale combinatie: mooie wandelroutes met lekker eten onderweg en vervolgens heerlijk bijkomen in een gezellige B&B of luxe hotel. In totaal zijn er 20 routes opgenomen in deze wandelgids, die zich richt op mensen die wel willen wandelen, maar daarbij ook vooral willen genieten tijdens en na de wandeling.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Lekker wandelen (editie 2009)'

Lekker wandelen (editie 2009)

Trekking in Slovenia (The Slovene High Level Route)
Justi Carey en Roy Clark, 252 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Jaren geleden zat professor Ivan Sumljak uit te rusten tijdens een tocht door de Bergen en bewonderde hij het uitzicht om zich heen. Op dat moment ontstond bij hem het idee om de schoonheid van het Sloveense landschap op een bijzondere manier voor anderen bereikbaar te maken: door verschillende gemarkeerde routes als het ware aan elkaar te koppelen. Zo ontstond de Slovenska Planinska (SPP), de Transverzala of Route 1. Allemaal dezelfde naam voor een schitterende route van bijna 550 kilometer langs de mooiste uitzichten van SloveniŽ.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Trekking in Slovenia (The Slovene High Level Route)'

Trekking in Slovenia (The Slovene High Level Route)

Met uitzicht op de Mont Blanc
Noes Lautier en Robert Weijdert, 190 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Robert Weijdert
Noes Lautier en Robert Weijdert schreven eerder al een gids over de Tour du Mont Blanc. Deze keer blijven ze in de buurt van deze berg, maar beschijven ze verschillende routes die in een grote cirkel er omhene liggen. Bij elke wandeling heb je dan ook minimaal ťťn keer zocht op de Mont Blanc.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Met uitzicht op de Mont Blanc'

Met uitzicht op de Mont Blanc

Hart van Portugal
Roel Klein en Bert Stok, 96 pagina's
Uitgegeven door: Op Lemen Voeten
Roel Klein en Bert Stok maken hun serie van wandelgidsen (Voetwijzers) over Portugal compleet met deze vijfde gids alweer met beschrijvingen van de wandelmogelijkheden in dit Zuid Europese land. Dit keert zijn de wandelingen gesitueerd in het historische hart van Portugal, dus in de omgeving van Lissabon en de streek ten noorden van deze hoofdstad.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Hart van Portugal'

Hart van Portugal

Historische route De Ardennen (Lans de sporen van het Ardennenoffensief)
Aad Spanjaard, 166 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
In de serie van historische routes van Uitgeverij Elmar voert de laatste aanwinst ons naar de Ardennen, waar aan het eind van de Tweede Wereldoorlog enorm veel gevochten is tussen de Duitsers en de Geallieerden. Auteur Aad Spanjer heeft opnieuw een boek geschreven dat voor de liefhebbers en geÔnteresseerden een must is.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Historische route De Ardennen (Lans de sporen van het Ardennenoffensief)'

Historische route De Ardennen (Lans de sporen van het Ardennenoffensief)

Wereldreisgids Thailand
Renate Loose, 408 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De Wereldreisgids Thailand is een zeer praktische reisgids die zich richt op de individuele reiziger die graag meer wil zien dan alleen de standaard toeristische attracties en ook daadwerkelijk iets over het land en diens bevolking zelf wil ontdekken. De gids is overzichtelijk en compleet, voorzien van een grote hoeveelheid kleurenfoto's en kaarten.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wereldreisgids Thailand'

Wereldreisgids Thailand

Wandelgids Architectuur
Sietske de Vet (red.), 144 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Zonder dat veel mensen het weten is Nederland toonaangevend op het gebied van architectuur. In deze kleine wandelgids van de ANWB wordt dat duidelijk gemaakt aan de hand van 30 stadswandelingen, verspreid over heel Nederland.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids Architectuur'

Wandelgids Architectuur

Wereldwijzer China
Eugene Law, 656 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
China is een enorm groot land en een reis naar dit land vergt dan ook de nodige voorbereiding. De Wereldwijzer China van Eugene Law kan je daarbij zeker helpen, want deze gids van maar liefst 656 pagina's bespreekt zo'n beetje alle facetten van dit fascinerende land.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wereldwijzer China'

Wereldwijzer China

IJsland
Ger Meesters, 120 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Mijn reis naar IJsland is nog steeds een van de meest indrukwekkende reizen die ik ooit heb gemaakt. Een ANWB Extra gids over dit bijzondere (ei)land lees ik dan ook met veel interesse, maar kritisch door. En deze gids slaagt in dat opzicht in ieder geval in ťťn doel: na het lezen weet ik dat er nog zoveel is dat ik niet gezien heb en dus zeker nog een keer terug moet.
Lees de uitgebreide recensie van: 'IJsland'

IJsland

Spaanse St. Jacobsroute
Dietrich HŲllhuber, 216 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Deze ANWB wandelgids is een kleine, maar zeer complete gids voor pelgrims en andere wandelaars die de bekende route naar Compostella de Santiago willen volgen vanaf de PyreneeŽn. Naast een algemene inleiding worden de twee aanlooproutes (via Aragon en via Navarra) en vervolgens de Camino Francťs tot aan Compostella de Santiago.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Spaanse St. Jacobsroute'

Spaanse St. Jacobsroute

The Coast to Coast Walk
Martin Wainwright, 192 pagina's
Uitgegeven door: Aurum Press Limted
Het Coast to Coast pad is een bijzondere langeafstandswandeling in Groot BrittanniŽ. De route is namelijk niet uitgestippeld door een organisatie, maar slecht ťťn enkel persoon: Alfred Wainwright. Martin Wainwright, geen familie overigens, beschrijft in deze gids alle 12 dagetappes van deze 307 kilometer lange tocht van de Ierse zee naar de Noordzee.
Lees de uitgebreide recensie van: 'The Coast to Coast Walk'

The Coast to Coast Walk

Wandelen in Všrmland
Paul van Bodengraven en Marco Barten, 112 pagina's
Uitgegeven door: One Day Walks Publishing
Všrmland, het merengebied in Midden-Zweden, biedt de actieve buitensporter enorm veel mogelijkheden om zich te vermaken. Hetzelfde geldt voor wandelaars, ware het niet dat er nauwelijks gidsen bestaan over de mogelijke wandelroutes. Deze wandelgids van Nederlandse bodem maakt daar verandering in.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen in Všrmland'

Wandelen in Všrmland

Cotswold Way
Tricia en Bob Hayne, 190 pagina's
Uitgegeven door: Trailblazer Publications
Voor de liefhebbers van lekker eten, een koud biertje ťn een schitterende meerdaagse wandeling is de Cotswold Way ideaal. Als er iets duidelijk wordt gemaakt in deze Trailblazer Guide, dan is het wel dat. De auteurs beschrijven deze route van 163 kilometer zoals een tocht beschreven moet worden: to-the-point, met praktische informatie en eerlijk.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Cotswold Way'

Cotswold Way

Italian Lakes (Step by Step)
Susie Boulton, 128 pagina's
Uitgegeven door: Apa Publications
Italian Lakes is een gids uit de serie van Insight Guides. Deze serie staat vooral bekend vanwege de kleurrijke gidsen, met veel foto's ter illustratie. Deze editie is niet anders en staat vol met schitterende foto's om te laten zien hoe mooi de regio van de Italiaanse meren wel niet is.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Italian Lakes (Step by Step)'

Italian Lakes (Step by Step)

Tour du Mont Blanc
Noes Lautier, 96 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Robert Weijdert
Noes Lautier schreef een bijzondere gids over de Tour du Mont Blanc: waar andere auteur ser vaak voor kiezen om de Tour op te delen en te beschrijven in dag-etappes heft Lautier er juist voor gekozen om de Tour te beschrijven volgens gemakkelijk te combineren trajecten. Dus geen dag-etappes, maar trajecten die aan elkaar te koppelen zijn zodat de lezer zijn of haar eigen Tour du Mont Blanc kan samenstellen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Tour du Mont Blanc'

Tour du Mont Blanc

Bergwandelen in de Italiaanse Alpen
Henk Filipp, 267 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij J.H. Gottmer/H.J.W. Becht BV
Henk Filippo selecteerde hij 50 van de mooiste bergwandelingen in de Italiaanse Alpen. Dat zal geen makkelijke selectie geweest zijn, want er valt heel wat te wandelen in Piemonte, Aosta en Lombardije. Deze Dmoinicus Adventure gids is dan ook een schitterend boekwerk geworden voor liefhebbers van afgelegen berghutten, smalle bergpaadjes, schitterende uitzichten en bovenal heerlijk wandelen in de frisse lucht.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Bergwandelen in de Italiaanse Alpen'

Bergwandelen in de Italiaanse Alpen

Hooked on hiking Northern California
Ann Marie Brown, 110 pagina's
Uitgegeven door: Chronicle Books
Hooked on Hiking is een grappig boekwerkje. Of beter gezegd: het is een losbladig systeem van 50 routes die bij elkaar worden gehouden met een speciaal gevormde karabiner. Op die manier kun je voor een weekend gewoon de routes die je wilt gaan lopen meenemen aan de karabiner en de rest thuis laten.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Hooked on hiking Northern California'

Hooked on hiking Northern California

Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied)
Martin Beumer, 111 pagina's
Uitgegeven door: Koninklijke BDU Uitgevers BV
Deze compacte wandelgids van Martin Beumer is tegelijkertijd ook een fotogids. Beumer zocht de mooiste wandelroutes in Oberwallis bij elkaar en beschrijft deze in zijn gids, gelardeerd met veel fotoís die hij tijdens het volgen van de routes maakte.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied)'

Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied)

Sporen van de tram Maastricht-Vaals
Frank Jasnen, 116 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
In de serie met historische routes is deze gids die de oude sporen van de tram Maastricht-Vaals volgt een bijzondere. De tramverbinding tussen Maastricht en Vaals was immers de eerste en enige bergspoortram die ons land ooit gekend heeft.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Sporen van de tram Maastricht-Vaals'

Sporen van de tram Maastricht-Vaals

Mountain Biking Europe
Rowan Sorell, Chris Moran en Ben Mondy, 320 pagina's
Uitgegeven door: Footprint books
Deze Footprint gids is de eerste in zijn soort: een overzicht van de mooiste mountainbike routes van Europa. Rowan Sorell, Chris Moran en Ben Mondy hebben daartoe een groot aantal plaatsen zelf bezocht om te zien waar de locals het liefst op de pedalen staan tijdens de meest spectaculaire down hills.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Mountain Biking Europe'

Mountain Biking Europe

Lekker wandelen
Hanneke te Giffel (coördinatie), 144 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De ANWB bracht onlangs dit boekje uit met daarin Ď20x Wandelen, eten en logeren in Nederlandí. Verspreid over heel Nederland zijn er 20 wandelen gekozen waarin genieten het belangrijkste is. En dan bedoel ik genieten in alle facetten, dus niet alleen van het wandelen zelf, maar ook van lekker eten onderweg en na afloop heerlijk slapen in een goed pension of hotel.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Lekker wandelen'

Lekker wandelen

De Nationale Parken van Nederland
Michiel Roscam Abbing, 192 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Michiel Roscam Abbing bezocht samen met fotograaf Tom van der Laan de twintig Nationale Parken die Nederland rijk is. In dit gebonden boek laten zij vervolgens in woord en beeld zien hoe mooi natuur in Nederland kan zijn. Niet door enkel mooie plaatjes met beschrijvingen op te nemen, maar daadwerkelijk de parken Ďuit te leggení. Waarom ze zijn ontstaan, wat er leeft en wordt beschermd en hoe de toekomst van de parken er uit ziet. Want het beheer van natuur is een lastige taak, die tijd en geld kost en vooral om veel kennis en geduld vraagt. Het boek is zo niet alleen een prachtig boek om te lezen en te bekijken geworden, maar tevens een erg leerzaam boekwerk dat laat zien waarom we deze parken moeten koesteren.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De Nationale Parken van Nederland'

De Nationale Parken van Nederland

Op Reis!
Craig Doyle (red.), 336 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Op reis! van de ANWB is een bijzonder inspirerende reisgids die je vertelt in welke maand van het jaar je welke bestemming het best kunt bezoeken. Dat alles aan de hand van verschillende categorieŽn, zodat iedereen een bestemming naar eigen wens kan vinden in het boek.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Op Reis!'

Op Reis!

Stads- en dorpswandelingen Toscane
Martha Fay, 55 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
In dit kleine doosje zitten 50 wandelavonturen verborgen, op een vernuftige wijze beschreven op kaartjes die je individueel kunt meenemen en daardoor bijzonder handzaam zijn. Elmar voegde er bovendien een extra informatie-kaart bij met een overzichtskaart en een korte uitleg van hoe de kaartjes gebruikt dienen te worden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Stads- en dorpswandelingen Toscane'

Stads- en dorpswandelingen Toscane

Wereldwijzer BosniŽ Herzegovina
Menno Weijs, 282 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Menno Weijs laat in deze nieuwe Wereldwijzer van Uitgeverij Elmar zien dat BosniŽ Herzegovina veel meer is dan het land dat velen enkel kennen van de oorlogsbeelden van het journaal. Het land heeft enorm veel te bieden aan cultuur en natuur en is dan ook een vakantiebestemming bij uitstek voor mensen die onontdekte paradijsjes als eerste willen bezoeken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wereldwijzer BosniŽ Herzegovina'

Wereldwijzer BosniŽ Herzegovina

Corsica Trekking GR20
David Abram, 210 pagina's
Uitgegeven door: Trailblazer Publication
David Abram schrijft de eerste editie van deze Trailblazer gids over de beruchte GR20: een schitterend lange afstandsroute op het eiland Corsica. Op de wijze die zo bekend is voor de Trailblazer gidsen, inclusief handgetekende kaarten en schitterende kleurenfotoís, geeft Abram de wandelaar een praktische gids in handen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Corsica Trekking GR20'

Corsica Trekking GR20

Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben!
Steve Watkins en Clare Jones, 256 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Steve Watkins en Clare Jones hebben al meer soortgelijke boeken geschreven, waarin ze bijzondere reizen of speciale eilanden bespreken die je gemaakt of bezocht moet hebben. Deze gids is de nieuwste toevoeging aan de reeks en bespreekt bijzondere wandelingen verspreid over de hele wereld.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben!'

Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben!

Wild China
Phil Chapman e.a., 256 pagina's
Uitgegeven door: BBC Books
'Wild China, natural wonders of the world's most enigmatic land' is een schitterend boekwerk dat is samengesteld door de makers van de BBC-serie Wild China. In het boek worden de mooiste plekjes van dit immense land beschreven in woord en getoond in prachtige beelden. Mensen die overwegen om China te bezoeken mogen deze gids (en de bijbehorende TV-documentaire) zeker niet missen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wild China'

Wild China

Vestingsteden
Nina van den Broek ea, 144 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Vestingsteden spreken behoorlijk tot de verbeelding. Zeker als je boven op de wal staat en uitkijkt over de uitgestrekte polder waar in vroeger dagen een leger zich opmaakte voor een lange belegering. Deze ANWB wandelgids versterkt dat gevoel nog eens door van 40 verschillende vestingsteden, verspreid over heel Nederland, de geschiedenis uit te leggen en deze vervolgens tot leven te laten komen in een stadswandeling.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Vestingsteden'

Vestingsteden

De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 2)
Ton Joosten, 340 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Dit is het tweede deel van de tweedelige gids waarin Ton Joosten de mooiste 100 dagwandelingen van de PyreneeŽn bespreekt. In deze gids dus de volgende 50 wandelingen, welke zich afspelen in de Centrale en Oostelijke PyreneeŽn. Daar concentreert Joosten zich overigens niet enkel op de PyreneeŽn zelf, maar draait hij gelukkig zijn hand er niet voor om om ook de mooiste wandelingen in de directe omgeving (de Pre-PyreneeŽn) mee te pikken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 2)'

De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 2)

Wandelen op Corfu
Paul van Bodengraven en Marco Barten, 100 pagina's
Uitgegeven door: De Smaakmakers Communicatie
De Smaakmakers hebben een nieuwe wandelgids uitgebracht. Deze keer betreft het wandelingen op het Griekse eiland Corfu. In de gids zijn 20 wandelroutes beschreven, compleet een grote hoeveelheid full color fotoís van alle bezienswaardigheden, handige kaarten en GPS-coŲrdinaten voor wandelaars met een GPS.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen op Corfu'

Wandelen op Corfu

Wereldwijzer Canada
Ronald de Lange, 528 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
In de ondertitel van deze reisgids staat beter beschreven waar de gids eigenlijk over gaat: namelijk Oost-Canada. Dat alleen daarover al meer dan genoeg valt te schrijven wordt wel bewezen door de dikte van het boek: meer dan 500 paginaís met toeristische informatie over bezienswaardigheden en natuurschoon.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wereldwijzer Canada'

Wereldwijzer Canada

China
Trotter-gids, 744 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
De Trotter China is een enorme pil van bijna 750 paginaís aan informatie over dit enorme land. En dan wordt nog niet eens het hele land beschreven, maar alleen die gebieden die interessant (en toegankelijk) zijn voor toeristen. De meeste aandacht gaat daarbij uiteraard uit naar Sichun en Yunnan, maar er is ook aandacht voor onder andere Beijing en Shanghai.
Lees de uitgebreide recensie van: 'China'

China

Tramping in New Zealand
Lonely Planet, 392 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
Onlangs verscheen alweer de zesde editie van Tramping in New Zealand, een gids met 53 schitterende wandeltochten in dit prachtige land. Zeker voor de buitensporter die om te wandelen naar Nieuw Zeeland gaat is dit een onmisbare gids.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Tramping in New Zealand'

Tramping in New Zealand

Mijn reisgids Noord-ItaliŽ
Herman Cole, 251 pagina's
Uitgegeven door: Lannoo
Herman Cole beschrijft zijn 99 favoriete plekken in Noord-ItaliŽ in deze reisgids. Dat doet hij vanuit diverse standplaatsen, de 16 knooppunten van waaruit deze 99 plekken bezocht kunnen worden. De manier waarop de gids is opgebouwd is ideaal voor mensen die ťťn van die knooppunten als bestemming hebben en op zoek zijn naar plaatsen in de omgeving die de moeite waard zijn.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Mijn reisgids Noord-ItaliŽ'

Mijn reisgids Noord-ItaliŽ

Wandelingen door park, stad en land
Manuel Dekkers en Marian Kingma, 288 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Unieboek
Samen met SNP brengt Capitool een box op de markt met daarin 60 wandelingen door park, stad en land. Naast een gids voor het overzicht bevat de box ook 60 losse kaarten (2 per blad) met daarop de nodige extra informatie over de route en bijzonderheden die men onderweg tegenkomt.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelingen door park, stad en land'

Wandelingen door park, stad en land

Wereldwijzer Noord-ScandinaviŽ
Henk Filippo en Elio Pelzers, 430 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Elmar brengt in een dikke, 430 paginaís tellende, wereldwijzer alle informatie over Noord-ScandinaviŽ bijeen. Een slimme zet, want vaak zijn reizigers die deze streek bezoeken afhankelijk van losse gidsen per land en nu is alles in ťťn gids ondergebracht.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wereldwijzer Noord-ScandinaviŽ'

Wereldwijzer Noord-ScandinaviŽ

ANWB Wandelroutebox Nederland
ANWB, 240 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Uit de veelheid van routes die afgelopen jaren in het blad Toeractief werden beschreven, koos de ANWB de mooiste 100 wandelroutes in Nederland. Een gids met achtergrondinformatie en een overzicht werd samen met 50 losse bladen met 100 kaarten tot een wandelroutebox gemaakt. En hoewel het idee niet nieuw is, weet de ANWB als geen ander dat deze vorm van routebeschrijvingen steeds populairder wordt. Tijdens de wandeling hoeft immers enkel een los vel met kaart en beschrijving mee in de rugzak en kan de gids thuis blijven.
Lees de uitgebreide recensie van: 'ANWB Wandelroutebox Nederland'

ANWB Wandelroutebox Nederland

De 25 mooiste beklimmingen (In het spoor van de profs)
Richard Plugge, 173 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Over het algemeen zijn de kenners het over eens dat de beslissende etappes in de Tour, de Giro of de Vuelta vaak in de bergen plaatsvinden. Veel beklimmingen hebben dan ook een bijzondere aantrekkingskracht op fietsliefhebbers, niet alleen als publiek tijdens een van de vele rondes, maar zeker ook om zelf eens te proberen een coll te bedwingen. In dit boek neemt Richard Plugge je mee naar 25 van die beroemde beklimmingen, waar menig wielerprofessional de man met de hamer is tegengekomen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De 25 mooiste beklimmingen (In het spoor van de profs)'

De 25 mooiste beklimmingen (In het spoor van de profs)

Santiago de Compostella (Historische Route)
Jan Witte, 118 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Het maken van een pelgrimstocht wordt steeds populairder. Niet alleen onder de mensen die de tocht daadwerkelijk om religieuze reden wllen volbrengen, maar ook onder de steeds groter worden groep mensen die een sabatical nemen en daarbij kiezen voor het tot zich zelf komen tijdens een extreem lange wandeltocht. En natuurlijk is de pelgrimage naar Santiago de Compostella dan bij uitstek de meest populaire onder de ''pelgrims'.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Santiago de Compostella (Historische Route)'

Santiago de Compostella (Historische Route)

Tenerife & La Gomera
Petra Possel, 140 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
De Canarische Eilanden zijn (weer) hot onder de vakantiegangers. In de jaren zestig kwam het toerisme naar de eilanden al langzaam op gang en na een korte tip in het afgelopen decennium lijkt het toerisme weer meer te groeien dan ooit te voren. Er is echter ťťn groot verschil met het toerisme uit het verre verleden: ook de eilanders begrijpen un veel beter dat duurzaam toerisme uiteindelijk beter is dan massatoerisme. De auteur van deze gids heeft dat goed opgepikt en beschrijft Tenerife en La Gomera dan ook navenant.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Tenerife & La Gomera'

Tenerife & La Gomera

20x logeren en wandelen in de Ardennen
Erwin de Decker en Julien van Remoortere, 192 pagina's
Uitgegeven door: Lannoo
Er zijn veel gidsen die verschillende wandelroutes in de Ardennen bespreken. Ook zijn er veel accommodatie-gidsen van de Ardennen te koop bij je lokale reisboekhandel. Een combinatie van beiden is al veel moeilijker te vinden en wat mij betreft is er nog geen die zo goed is als deze gids van Erwin de Decker en Julien van Remoortere.
Lees de uitgebreide recensie van: '20x logeren en wandelen in de Ardennen'

20x logeren en wandelen in de Ardennen

ANWB Wandelgids Stadswandelingen
ANWB, 96 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Mensen die graag in eigen land wandelen zoeken daarbij vaak de rustigste plekjes uit, ver van steden en dorpen. De ANWB Wandelgids Stadswandelingen laat je echter zien dat er ook binnen de verschillende steden (en grote dorpen) prachtige wandelingen te maken zijn. In deze nieuwe editie van de gids komen er meer kleinere plaatsen aan bod, waarbij van de 40 besproken wandelingen er 17 voorzien van een bewegwijzering van de ANWB.
Lees de uitgebreide recensie van: 'ANWB Wandelgids Stadswandelingen'

ANWB Wandelgids Stadswandelingen

Wandelen in Devon
Paul van Bodengraven en Marco Barten, 98 pagina's
Uitgegeven door: De Smaakmakers Communicatie
Paul van Bodengraven en Marco Barten verbleven 6 weken lang in Devon (Zuidwest Engeland) en werkten daar aan de beschrijving van maar liefst 20 mooie wandelingen. Deze brachten zij samen in deze zeer handzame gids, die is voorzien van een ringband en daardoor perfect is mee te nemen tijdens het wandelen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen in Devon'

Wandelen in Devon

Navigator NormandiŽ
ANWB, 222 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De Navigator NormandiŽ van de ANWB is een zeer overzichtelijk en vrij complete gids voor zowel de gewone toerist van NormandiŽ als ook de toerist die op zoek is naar resten van het beroemde oorlogsverleden van deze streek. De stranden waar op D-day de geallieerden voet aan land zetten zijn een perfecte bestemming voor mensen die graag veel willen wandelen en daarbij ook nog eens een beetje historie van de streek willen opsnuiven.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Navigator NormandiŽ'

Navigator NormandiŽ

De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 1)
Ton Joosten, 302 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Liefhebbers van de PyreneeŽn hebben minimaal 7 boeken van Ton Joosten in hun boekenkast staan. Deze PyreneeŽn-kenner is zoín beetje de enige Nederlandse auteur die de gehele PyreneeŽn inmiddels meerdere malen heeft bezocht en daar goede gidsen over heeft geschreven. Zijn nieuwste reisgids is tweedelig, waarvan deel 1 hier besproken wordt. Deel 2 staat gepland voor 2008.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 1)'

De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 1)

South Eastern Europe Rock Climbing Atlas
Wynand Groenewegen & Marloes van den Berg, 320 pagina's
Uitgegeven door: Rocks Unlimited Publications
Stel dat je volgende vakantiebestemming ergens in zuidoost Europa ligt (bijvoorbeeld Hongarije of RoemeniŽ) en je wilt daar graag gaan rotsklimmen. Dan zul je normaal gesproken het Internet afstruinen op zoek naar leuke gebieden, goede campings en klimroutes die de moeite waard zijn. Met een Rock Climbing Atlas heb je die zaken echter allemaal bij elkaar en bij de hand. Deze atlassen geven namelijk een zeer compleet overzicht van de klimmogelijkheden in een bepaald gebied plus de praktische informatie die je nodig hebt om je vakantie compleet te maken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'South Eastern Europe Rock Climbing Atlas'

South Eastern Europe Rock Climbing Atlas

Wandel weg in Nederland (deel 2)
Haro Hielkema, 220 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij het Spectrum
In dit tweede deel van Wandel weg in Nederland neemt Haro Hielkema je mee naar de mooiste wandelplekjes van Nederland. In deze wandelgids opnieuw 50 routebeschrijvingen waarbij het beleven van de wandeling an sich veel belangrijker is dan de afstand ervan.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandel weg in Nederland (deel 2)'

Wandel weg in Nederland (deel 2)

Overijssel (Reisgids)
ANWB, 142 pagina's
Uitgegeven door: ANWB
De ANWB brengt al een tijdje deze serie van kleine, compacte reisgidsen per provincie uit. Deze uitgave betreft Overijssel en toont op overzichtelijke wijze wat er allemaal te doen en te zien is in deze provincie.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Overijssel (Reisgids)'

Overijssel (Reisgids)

AndalusiŽ (Elmar Compact gidsen)
Hans de Clercq en Mirjam Letsch, 142 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
In AndalusiŽ kom je het pure Spanje tegen: Flamenco, tapas, schitterende natuur en bovenal lange stranden en veel zon, heel veel zon. Maar de auteurs van deze compact gids hebben begrepen dat het meest zuidelijke deel van Spanje veel meer heeft te bieden voor de oplettende toerist.
Lees de uitgebreide recensie van: 'AndalusiŽ (Elmar Compact gidsen)'

AndalusiŽ (Elmar Compact gidsen)

Routegids Nordic Walking
ANWB, 112 pagina's
Uitgegeven door: ANWB/Nordicwalkingnet.nl
Nordic Walking is hot! Waarschijnlijk is het de snelst groeiende buitensport van dit moment en je ziet dan ook steeds vaker groepjes Nordic Walkers die stevig doorstappend aan de conditie werken. Natuurlijk kun je Nordic Walken in je eigen omgeving, maar deze gids laat zien dat er overal in Nederland schitterende routes zijn om te volgen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Routegids Nordic Walking'

Routegids Nordic Walking

Wereldwijzer Lanzarote
Elise van Vliet, 175 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Met de Wereldwijzer Lanzarote bewijst auteur Elise van Vliet behoorlijk wat vakantiegangers een dienst. Deze gids is namelijk zeer compleet en geeft veel achtergrondinformatie die toeristen vaak ontgaan als ze op vakantie gaan naar dit Canarische Eiland. Na het lezen van de gids zal de bezoeker van het eiland echter een veel beter inzicht hebben in de cultuur en de mensen en daarmee de vakantie ook veel intensiever kunnen beleven.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wereldwijzer Lanzarote'

Wereldwijzer Lanzarote

Tatragebergte
Sandra Bardwell, 136 pagina's
Uitgegeven door: Sunflower Books
Deze Sunflower wegwijzer besteedt aandacht aan zes verschillende nationale parken in het zuiden van Polen en de grensstreek van Slowakije. Dit ruige gebied is nog niet ontdekt door het massa-toerisme, maar biedt zeker voor de actieve buitensporter een enorm aantal schitterende plekken om te wandelen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Tatragebergte'

Tatragebergte

Trekking in the Vosges and Jura
Les en Elizabeth Smith, 269 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Les en Elizabeth Smith beschrijven in deze compacte Cicerone gids onder andere de bekende GR5 en iets minder bekende GR53 in de Vogezen en de Jura, in het oosten van Frankrijk. Daarnaast enkele kortere wandelingen in dezelfde omgeving.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Trekking in the Vosges and Jura'

Trekking in the Vosges and Jura

Finland (ANWB Actief)
Henk Filippo, 138 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Finland staat ook wel bekend als het land van 1000 meren. Lees je deze kleine gids van de ANWB echter door, dan kom je er snel achter dat het er in werkelijkheid ruim 188.000 zijn! En dat is slechts ťťn van de vele feiten en feitjes waar het boekje vol mee staat.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Finland (ANWB Actief)'

Finland (ANWB Actief)

Op stap langs historische slagvelden
Denise van den Broeck, 163 pagina's
Uitgegeven door: Lannoo
BelgiŽ is meer dan eens toneel geweest van een veldslag. Monumenten, grote kerkhoven en oude bunkers zijn er dan ook in het hele land te vinden. Denise van den Broecke ging graven in het verleden en schreef een boek met 20 lusvormige wandelingen langs velden van eer in BelgiŽ.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Op stap langs historische slagvelden'

Op stap langs historische slagvelden

Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot)
Dirk Musschoot, 239 pagina's
Uitgegeven door: Lannoo
Musschoot schreef met dit boek een combinatie van een opsomming van leuke anekdotes en praktische informatie, duidelijk verteld door iemand die vol enthousiasme is. Musschoot voert je mee door het land als een echte ontdekkingsreiziger en laat zien dat de mooiste plekjes lang niet altijd dezelfde zijn als ook in de standaard toeristische gidsen staan opgenomen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot)'

Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot)

Tour of the Matterhorn
Hilary Sharp, 169 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Als er ťťn berg in Europa tot de verbeelding spreekt dan is het wel de Matterhorn. Met zijn karakteristieke vorm heeft hij vele klimmers uitgedaagd om te komen klimmen, maar tegelijkertijd ook veel wandelaars uitgenodigd om in de omgeving te wandelen en te genieten van het uitzicht. De Tour of the Matterhorn is een tocht die de Matterhorn van alle kanten laat zien en in deze Engelstalige gids vind je een complete beschrijving van de route.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Tour of the Matterhorn'

Tour of the Matterhorn

Switzerland
Lonely Planet, 364 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
Zwitserland is meer dan alleen chocolade en Alpenweide. Dat staat er achter op de cover van deze Lonely Planet en bij het doorlezen van de complete gids zul je nooit meer de denkfout maken dat Zwitserland wel zo bekrompen qua mogelijkheden zou zijn.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Switzerland'

Switzerland

Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen
Luc Vanneste, 335 pagina's
Uitgegeven door: Lannoo
De grensstreek tussen BelgiŽ en Frankrijk staat niet direct bekend als ideaal wandelgebied, maar deze gids laat zien dat er wel degelijk veel moois is te zien in de provincie Henegouwen van BelgiŽ en de departementen Nord en Aisne van Frankrijk. In totaal worden er 18 wandelroutes besproken, 5 in elk gebied en daarnaast 3 extra routes die de grenzen overschrijden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen'

Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen

Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn)
Alphons van Winden en Keesjan van den Herik, 191 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
Iedereen kent de beroemde langeafstandsroutes als de GR5 die helemaal tot aan het strand van Nice loopt of de GR10 die dwars door de PyreneeŽn loopt. En hoewel elk van deze routes iets unieks hebben, zijn ze toch niet zo bijzonder als de ĎGRí die in deze gids wordt besproken: het Vroege Vogelspad, ook wel bekend als de GR-nul.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn)'

Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn)

Noord-Portugal
Roel Klein en Bert Stok, 96 pagina's
Uitgegeven door: Op Lemen Voeten
Ga je op Internet op zoek naar informatie over wandelen in Portugal, dan kom je al snel uit op de site van Roel Klein en Bert Stok. Ga je in de reisboekhandel op zoek naar informatie over wandelen in Portugal dan kom je eveneens bij beide heren uit: deze negende Voetwijzer Noord-Portugal is inmiddels hun vijfde boek over het Zuid-Europese land.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Noord-Portugal'

Noord-Portugal

Wandelgids Noorwegen
Gerard Dielessen<, 222 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
De naam 'wandelgids' voor dit boekwerk van Gerard Dielessen zou je bijna op het verkeerde been zetten. Het is immers geen standaard wandelgids zoals de meesten die kennen. Dus geen opsomming van routes en beschrijvingen. Het is meer een soort dagboek, een Noorwegen-almanak en een overbrengen van pure passie verzameld in ťťn 'wandelgids'.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids Noorwegen'

Wandelgids Noorwegen

Costa Brava, Catalunya East - Pyrenees to Barcelona
Roger BŁdeler, 144 pagina's
Uitgegeven door: Bergverlag Rother
Voor veel toeristen staat de Costa Brava voor lange stranden en woeste golven. Roger BŁdeler laat in deze compacte 'Rother Walking Guide' echter zien dat de Costa Brava veel meer heeft te bieden. Daarbij neemt hij de Costa Brava overigens wel vrij ruim, want sommige van de 50 besproken tochten bevinden zich ver in het Catalaanse binnenland of zelfs in de PyreneeŽn.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Costa Brava, Catalunya East - Pyrenees to Barcelona'

Costa Brava, Catalunya East - Pyrenees to Barcelona

Jura (ANWB Actief)
Bert Hiddema, 140 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De ANWB Actief gidsen zijn vernieuwd. En daarbij is duidelijk gekeken naar zowel de inhoud als ook de vormgeving van de gidsen zelf. Want de compacte gidsen staan boordevol praktische informatie, zijn zeer handig in het gebruik en passen met gemak in je jaszak om mee te nemen. De gids over de Franse en Zwitserse Jura vormt daarop geen uitzondering: verdeeld over 3 rubriek krijg je als lezer een goed beeld van de mogelijkheden en kun je eigenlijk direct op pad om ťťn van de 30 besproken dagtochten te gaan volgen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Jura (ANWB Actief)'

Jura (ANWB Actief)

Wandelgids GR-10
Ton Joosten, 326 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Met deze wandelgids voor de Franse GR-10 voegt Ton Joosten een nieuwe uitgave toe aan zijn toch indrukwekkende lijst wandelgidsen voor de PyreneeŽn. Het boek is volledig aangepast aan de moderne tijd (met veel internetadressen) en naar mijn idee ťťn van de beste gidsen van Joosten tot nu toe.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids GR-10'

Wandelgids GR-10

Topografische Atlas Nederland
ANWB, 289 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De Topografische Atlas Nederland is niet zo zeer een wandelboek, dan wel een zeer handig hulpmiddel bij het uitstippelen van de route. Het betreft hier de nieuwste topografische 1:50.000 kaarten van Nederland, samen met een uitvoerige inleiding over hoe kaarten tot stand komen en gebruikt kunnen worden. Daarbij is met de tijd meegegaan, want ook het gebruik van GPS-ontvanger komt aan de orde.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Topografische Atlas Nederland'

Topografische Atlas Nederland

Zuid-Limburg (Wat&Hoe wandelgids)
Claudia Dekkers, e.a., 141 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Als er ťťn provincie is in Nederland waar je nog vele kilometers in de vrije natuur kunt wandelen, dan is het Zuid-Limburg wel. En deze Wat&Hoe Wandelgids bewijst dat maar al te duidelijk. Maar liefst 23 routes worden er in deze ringband gids besproken. De lijn- en rondwandelingen hebben meestal een afstand van net geen 10 kilometer, met uitschieters naar beneden van slechts 6 kilometer en een uitschieter naar boven van 14 kilometer.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Zuid-Limburg (Wat&Hoe wandelgids)'

Zuid-Limburg (Wat&Hoe wandelgids)

West Highland Way
Charlie Loram, 190 pagina's
Uitgegeven door: Trailblazer Publication
Van alle wandelroutes in Schotland is de West Highland Way waarschijnlijk de meest populaire. En dat mag ook wel, want de 152 kilometer lange tocht van Glasgow naar het noordelijker gelegen Fort William voert door enkele van de meest spectaculaire landschappen van Groot BrittaniŽ. In de Trailblazer wordt de route uitvoerig besproken, met behulp van een behoorlijk aantal kleuren-fotoís en een serie met de hand getekende kaarten om lastige passages te verduidelijken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'West Highland Way'

West Highland Way

Time-out
Fer en Loes DaniŽls, 198 pagina's
Uitgegeven door: Eigen beheer
Fer en Loes DaniŽls hadden na vier jaar van wildernistochten behoefte om eens een 'time out' te nemen. En nieuwsgierig geworden door de vele verhalen over de Camino de Santiago besloten zij om deze monstertocht zelf te ondernemen. En dan niet in een zo kort mogelijke tijd of via de snelste weg, maar gewoon lekker de tijd nemend en zoveel mogelijk het asflat vermijdend.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Time-out'

Time-out

De meest onvergetelijke reiservaringen
Steve Watkins en Clare Jones, 256 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Hou je van dromen over reizen, verre oorden en genieten van het leven, dan moet je dit boek zeker lezen. Of misschien is alleen doorbladeren al genoeg, want het boek is zeer rijkelijk gevuld met de schitterende foto's van de meest waanzinnige vakantiebestemmingen. Voor de meeste in dit boek besproken bestemmingen heb je ook een enorme zak geld nodig, maar dat maakt het dromen ervan niet minder lekker.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De meest onvergetelijke reiservaringen'

De meest onvergetelijke reiservaringen

Normandië
Trotter-gids, 570 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Als je een Trottergids (zoals deze) voor het eerst in je handen neemt weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen: zoveel informatie in zo'n compact boekje! Op het eerste gezicht doet de gids zelfs een beetje saai aan, simpelweg omdat er geen enkele foto is opgenomen in het bijna 600 pagina's tellende boekwerk. Maar die saaiheid verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra je daadwerkelijk de informatie eens gaat doorlezen...
Lees de uitgebreide recensie van: 'Normandië'

Normandië

Treks in the Dolomites
Martin Collins en Gillian Price, 133 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
De ondertitel van deze gids luidt: 'Alte Vie 1 and 2'. Het zal je dus niet verbazen dat er uitsluitend over deze twee (lange) treks wordt gesproken. De treks lopen ongeveer evenwijdig aan elkaar dwars door de Dolomieten, langs de noord-zuid as van het gebied. Beide tochten zijn (zoals het boek ook beschrijft) de ideale route om tijdens een wandel-vakantie te volbrengen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Treks in the Dolomites'

Treks in the Dolomites

Hiking in the Sierra Nevada
Lonely Planet, 304 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
De Sierra Nevada is een lange bergketen in het westen van de Verenigde Staten, ten noorden van Los Angeles en ten oosten van San Francisco. Het is ťťn van die bergketens die ontzettend tot de verbeelding spreken, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van het enorme Lake Tahoe of het schitterende Yosemite National Park (bekend door de vele posters met schitterende foto's).
Lees de uitgebreide recensie van: 'Hiking in the Sierra Nevada'

Hiking in the Sierra Nevada

Het Fietserpad
Pol van Mill, ea, 173 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
Daar waar nagenoeg elke Nederlander weet wat je bedoelt met het Pieterpad, daar zal mening Nederlander je met een vragende blik aankijken als je over het Fietserpad begint. Deze gids is toch alweer de vijfde druk met een zeer uitgebreide beschrijving van deze monstertocht van 574 kilometer dwars door Nederland.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het Fietserpad'

Het Fietserpad

Wereldwijzer RoemeniŽ
Joost Kingma, 213 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
RoemeniŽ is nog ťťn van de weinige landen in Europa waar beren en wolven zich nog ophouden in de vrije natuur. Het land heeft geen grote naam als vakantieland en rondreizen in het land zelf is nog een avontuur op zich. Reden te meer dus om het land eens te bezoeken voordat dat alles voorbij is.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wereldwijzer RoemeniŽ'

Wereldwijzer RoemeniŽ

Korte Bergwandelvakanties
Paul Maes (red.), 252 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Voor mensen die graag een bergwandelvakantie willen doen is het vaak een crime om een juiste bestemming te kiezen. Vragen over bereikbaarheid, zwaarte van het terrein of overnachtingsmogelijkheden maken het plannen vaak zo lastig dat men uit gemak maar steeds weer naar dezelfde plek teruggaat. Met de komst van dit boek heb je echter een schat aan ideeën in de hand. Compleet uitgewerkte ideeën nog wel, dus handiger kan het haast niet.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Korte Bergwandelvakanties'

Korte Bergwandelvakanties

ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids)
Sally Roy ea., 230 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
De wat & hoe reisgids ItaliŽ is een vertaling van de Engelse Spiral Guide Italy, een zeer rijkelijk geÔllustreerde gids, gebonden in spiraal zodat je 'm makkelijk kunt open klappen op de pagina naar wens.
Lees de uitgebreide recensie van: 'ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids)'

ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids)

Estland, Letland, Litouwen
Pythia Dekker, 143 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De Baltische staten zijn nog niet echt bekend als toeristische bestemmingen. Geen wonder, want tot 1992 waren ze verscholen achter het IJzeren gordijn en pas sinds 2004 zijn ze lid van de Europese Unie. Deze compacte gids van de ANWB toont echter dat ze best het bezoeken waard zijn.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Estland, Letland, Litouwen'

Estland, Letland, Litouwen

Wandelgids Schotland
Matthias Eickhoff, 152 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De Schotse hooglanden hebben een enorme aantrekkingskracht op wandelaars en als je er deze wandelgids op naslaat begrijp je precies waarom: schitterende natuur en genoeg mythes en legendes om van elke wandeling een spannend verhaal te maken. Auteur Matthias Eickhoff besteedt dan ook enkele pagina's aan deze bekende mythes en legendes en gaat natuurlijk in op hetgeen dat veel wandelaars laat op de avond een warm gevoel geeft: de Schotse Whisky.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids Schotland'

Wandelgids Schotland

Fietsen langs brouwerijen
Rutger van den Hoofdakker, 199 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Alcohol en het verkeer gaan niet samen. Dat zal duidelijk zijn. Maar wat als je nou eens elke dag een mooie fietstocht combineert met een bezoek aan een bierbrouwerij of het terras van een gezellig cafť en zo per dag slechts ťťn of maar enkele biertjes nuttigt? Dan krijg je de ingrediŽnten van dit boek: Fietsen langs brouwerijen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Fietsen langs brouwerijen'

Fietsen langs brouwerijen

Wandelboek Ardense bossen
Julien van Remoortere, 179 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Dit boek is niet alleen mooi voor wandelliefhebbers, maar (zoals de titel al doet vermoeden) ook voor liefhebbers van de natuur. En dan met name natuurlijk de vele bossen in de Ardennen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelboek Ardense bossen'

Wandelboek Ardense bossen

SiciliŽ (Elmar Reishandboek)
Dr. Arnold Schaper, 190 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Bij SiciliŽ denken veel mensen direct aan de mafia en een pruttelde Etna-vulkaan. SiciliŽ heeft echter veel meer te bieden aan de toerist en gelukkig besteedt de auteur niet meer dan enkele bladzijden aan de eerder genoemde zaken. Veel meer gaat hij in op de culturele en historische schatten die ook vandaag de dag nog op het driehoekige eiland zijn te vinden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'SiciliŽ (Elmar Reishandboek)'

SiciliŽ (Elmar Reishandboek)

De 15 mooiste huttentochten in de PyreneeŽn
Ton Joosten, 287 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Ton Joosten, die inmiddels al een indrukwekkende reeds boeken over PyreneeŽn heeft gepubliceerd, komt deze keer met een gids voor mensen die wťl graag de PyreneeŽn willen bewandelen maar daarbij niet direct een loodzware rugzak mee willen dragen. Een gids dus met huttentochten, volgens Joosten de 15 mooiste van de PyreneeŽn.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De 15 mooiste huttentochten in de PyreneeŽn'

De 15 mooiste huttentochten in de PyreneeŽn

Noord-Italiaans merengebied (Elmar Compact gidsen)
Elio Pelzers, 144 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Deze kleine gids doet zijn naam eer aan: hij is namelijk inderdaad zeer compact. In slechts 144 pagina's geeft auteur Elio Pelzers een overzicht van de toeristische highlights van het Noord-Italiaanse merengebied.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Noord-Italiaans merengebied (Elmar Compact gidsen)'

Noord-Italiaans merengebied (Elmar Compact gidsen)

Adventure Armenia
Carine Bachmann en Jeffrey Tufenkian, 116 pagina's
Uitgegeven door: Kanach Foundation
Tot op heden was er voor wandelaars en klimmers over ArmeniŽ weinig tot geen informatie te vinden om zich te kunnen oriŽnteren op een eventuele wandel- of klimvakantie in dat land. Met de publicatie van de Engelstalige gids Adventure Armenia is er een einde gekomen aan dat informatiegebrek: een kleine gids met 22 dagtochten en uitgebreide beschrijvingen van 4 rotsklimgebieden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Adventure Armenia'

Adventure Armenia

Glockner-Region
Walter Mair, 174 pagina's
Uitgegeven door: Bergverlag Rother
In deze gids vind je 50 wandelroutes in de omgeving van de GroŖglockner, met zijn 3798 meter ook wel 'der TauernkŲnig' genoemd. Hoewel deze 'omgeving' wel ruim gezien dient te worden, want de GroŖglockner zelf bevindt zich in het uiterste noordwestelijke puntje van de beschreven route: ook de Kreuzeckgruppe tussen Lienz en Spittal komt nog ruim aan bod.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Glockner-Region'

Glockner-Region

Dagstappergids West-Vlaanderen
Luc Defoort, e.a., 191 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Zelden heb ik zo'n complete wandelgids gezien en dat ondanks dat er (helaas) maar 15 routes in deze gids worden besproken. Het betreft hier 15 lusvormige dagwandelingen langs de mooiste Grote Routepaden van West-Vlaanderen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Dagstappergids West-Vlaanderen'

Dagstappergids West-Vlaanderen

Bayerische Hausberge
Heinrich Bauregger, 160 pagina's
Uitgegeven door: Bruckmann-Verlag
Auteur Henrich Bauregger heeft voor deze gids alle belangrijke toppen van de Bayerische Alpen (tussen Berchtesgaden en FŁssen) verzameld tot een zeer compleet overzicht met 80 verschillende bergwandelroutes geschikt voor zowel families als gewone bergbeklimmers.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Bayerische Hausberge'

Bayerische Hausberge

Trekking in the Atlas Mountains
Karl Smith, 155 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Het Atlas Gebergte heeft enorm veel te bieden voor hikers en dit boekje geeft je een overzicht van die vele mogelijkheden. Verdeeld over verschillende regionen, Toubkal, Mgoun Massif en Jebel Sahro, worden er diverse suggesties gedaan voor (meer)daagse trektochten.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Trekking in the Atlas Mountains'

Trekking in the Atlas Mountains

The John Muir Trail
Alan Castle, 219 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Het John Muir Trail bevindt zich in het westen van de Verenigde Staten en is genoemd naar de bekende ecoloog John Muir. Het formaat van het boekje is klein en dus kan het gemakkelijk mee op reis worden genomen. Toch is de informatie die wordt geboden uitgebreid en wordt er achterin tevens verwezen naar andere mogelijke informatie-bronnen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'The John Muir Trail'

The John Muir Trail

Bergwanderungen in den Bayerischen Alpen
Siegfried Garnweidner, 160 pagina's
Uitgegeven door: Bruckmann-Verlag
De Bayerische Alpen zijn ook voor Nederlanders een geliefde bestemming om te gaan bergwandelen. Dit gebied in het zuidelijkste uiterste van Duitsland en het noordwesten van Oostenrijk is zowel in de zomer als de winter een ideale plek om te hiken, bergwandelen, toerskiŽn. Enige nadeel van zo'n populaire bestemming: de standaaard-paden zijn ondertussen wel bekend. Deze gids biedt echter een keur aan nieuwe routes voor de liefhebbers. Een must dus voor de komende wandelvakantie.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Bergwanderungen in den Bayerischen Alpen'

Bergwanderungen in den Bayerischen Alpen

Voettochten door Nepal
Hans de Clercq en Mirjam Letsch, 256 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
Bestemmingen die enkele jaren geleden nog als zeer exotisch of zelf 'onbereikbaar voor de gewone reiziger' bekend stonden komen steeds dichterbij. Nepal is zo'n bestemming die in de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Er zijn steeds meer mensen die dit land ontdekken via de gerenommeerde reisorganisaties. Je kunt Nepal echter ook prima op eigen houtje bezoeken en deze gids helpt je daarbij op weg.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Voettochten door Nepal'

Voettochten door Nepal

Wandelboek Hoge Venen
Julien van Remoortere, 174 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Julien van Remoortere neemt de lezer mee naar de Hoge Venen en geeft uitleg. Uitleg over de flora en de fauna in het gebied en uitleg over de mooiste lusvormige routes die er in de Hoge Venen te vinden zijn. En als toetje geeft hij voor de liefhebbers een overzicht van de ski- en langlauf-mogelijkheden, want ook die zijn er volop in de winter.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelboek Hoge Venen'

Wandelboek Hoge Venen

Wandelen door de mooiste landschappen van België
Gunter Hauspie en Daniël Leroy, 215 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Deze wandelgids is eigenlijk geen goede wandelgids: hij is te groot en te zwaar om mee te nemen tijdens het wandelen. Maar wat istie mooi! Op de achterkant van het boek staat te lezen 'Wandelen door de mooiste landschappen van België neemt je mee op ontdekkingstocht naar 60 verschillende boeiende streken', en daar is eigenlijk niks verkeerds mee gezegd.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen door de mooiste landschappen van België'

Wandelen door de mooiste landschappen van België

ANWB/VVV Wandelgids Veluwe
Michiel Hegener e.a., 95 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Met beschrijvingen van 40 wandelingen en een behoorlijke hoeveelheid achtergrondinformatie over de natuur van de Veluwe geeft dit dunne boekje een behoorlijk compleet beeld van wat de Veluwe de wandelaar allemaal te bieden heeft.
Lees de uitgebreide recensie van: 'ANWB/VVV Wandelgids Veluwe'

ANWB/VVV Wandelgids Veluwe

Geogids Corsica
Vincent Noyoux, 384 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Corsica is een wandel-eiland bij uitstek, maar heeft ook andere toeristen enorm veel te bieden. Om van dit eiland een compacte gids te maken is dan ook een behoorlijke uitdaging. De Geogids Corsica is echter een prima boekwerk geworden: handzaak, compleet en lekker om in te bladeren om ideeën op te doen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Geogids Corsica'

Geogids Corsica

Wandern mit Kindern Mallorca
Wolfgang Heitzman, 96 pagina's
Uitgegeven door: Bruckmann-Verlag
Het blijkt altijd moeilijk te zijn om tijdens een wandelvakantie geschikte routes te vinden voor de kortere kinderbeentjes. Deze kompacte 'Wandern Kompakt' gids van Wolfgang Heitzmann lost dat probleem echter in elk geval voor een vakantie op Mallorca op: in de gids staan 25 wandelroutes voor het hele gezin besproken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandern mit Kindern Mallorca'

Wandern mit Kindern Mallorca

Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids)
Ingeborg Schuitemaker, 206 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Het Brabantse landschap beschrijven in een klein boekje is geen makkelijke opgave. Zeker niet als je als taak hebt om aan de potentiŽle bezoeker uit te leggen wat er allemaal te zien en te doen is in de verschillende dorpen en steden. Toch is dat aardig gelukt in deze Wat&Hoe reisgids.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids)'

Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids)

Hiking trails of South Africa
Willie en Sandra Olivier, 304 pagina's
Uitgegeven door: Struik Publishers
Bij het doorbladeren van de gids 'Hiking trails of South Africa' schiet er meteen ťťn gedachte door het hoofd: hoe kan het toch dat Zuid Afrika niet is uitgegroeid tot hťt wandelland bij uitstek? Er staan immers zoveel routes beschreven in deze gids dat je er jaren zou kunnen rondwandelen zonder ooit verveeld te raken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Hiking trails of South Africa'

Hiking trails of South Africa

Wandelgids Aostadal
Frank Rainer Scheck, 167 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Frank Rainer Scheck beschrijft in deze compacte gids 35 routes in en om het Aostadal. Niet alleen korte routes van slechts een halve dag, maar ook meerdaagse routes van 2 tot 5 dagen. Maar voordat de routes aan bod komen wordt er eerst stilgestaan bij wandelen in het Aostadal in het algemeen, de geografie, de cultuur en de geschiedenis van het dal.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids Aostadal'

Wandelgids Aostadal

Vogels in hun landschap
Monica Wesseling ea, 191 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Vogels in hun landschap is een inspirerend boek voor de beginnende en gevorderde vogelaar. Aan de hand van 24 wandelingen, verdeeld over de 12 provincies en 24 provinciale landschappen, kan de lezer kennis maken met de enorme schat aan vogelsoorten die ons land rijk is.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Vogels in hun landschap'

Vogels in hun landschap

Kilimanjaro
Henry Stedman, 240 pagina's
Uitgegeven door: Trailblazer Publication
Door velen wordt de Kilimanjaro (onjuist) een wandelberg genoemd. Je kunt er immers 'makkelijk' naar boven wandelen en dus is het een wandelberg. Niets is echter minder waar, want zeker de Kilimanjaro vraagt om een goede conditie, goede planning en voldoende acclimatisering voor de grote hoogte. Deze gids helpt je bij de planning, voor de conditie en het acclimatiseren moet je zelf zorgen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Kilimanjaro'

Kilimanjaro

Zuidelijke Peloponnesos
Michael Cullen, 136 pagina's
Uitgegeven door: Sunflower Books
De liefhebbers van Griekenland weten het al lang, maar dit boekje levert opnieuw het bewijs: het is prima wandelen in Griekenland. Zeker in het zuid-westen, de Peloponnesos, waar dit boekje het zuidelijke deel van beschrijft. Cullen geeft je de keuze uit autotochten of wandelingen, waarbij in deze recensie uiteraard vooral is gekeken naar de wandelingen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Zuidelijke Peloponnesos'

Zuidelijke Peloponnesos

Wandelen met je hond
Nicky Gootjes, 95 pagina's
Uitgegeven door: ANWB
Wandelen met je hond is altijd leuk maar kan op den duur ook saai worden. Zeker als je het wandelen beperkt tot elke dag hetzelfde rondje in de buurt zonder echt eens te kijken waar je wťrkelijk zou kunnen wandelen met je hond. Nicky Gootjes kijkt in dit boek juist wel verder dan het 'blokje om in de buurt' en beschrijft wandelingen in 25 losloopgebieden verspreid over heel Nederland.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen met je hond'

Wandelen met je hond

Wandelen met kinderen in de Ardennen
Julien van Remoortere, 192 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Speciaal voor de kinderen verzamelde Julien van Remoortere 15 wandelingen in de Ardennen. Het boekje richt zich op kinderen tot 12 jaar en probeert middels spelletjes en kadertekstjes de kinderen van alles bij te brengen over de natuur. Het kan ook dienen als uitgangspunt voor een spannende tocht tijdens een verjaardagsfeestje of weekendtrip met meerdere kinderen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen met kinderen in de Ardennen'

Wandelen met kinderen in de Ardennen

Oberwallis
Michael Waeber en Hans Steinbichler, 142 pagina's
Uitgegeven door: Bergverlag Rother
Zermaat, Saas, Fiesch en Simplon zijn namen die bij menig bergliefhebber het hart sneller laat kloppen. Oberwallis wordt niet voor niets één van de mooiste gebieden genoemd van Zwitserland om je helemaal uit te leven op de vele wandelpaden. Dit boekje beschrijft 49 korte dagtochten van verschillende lengte en moeilijkheidsgraden en twee langere meerdaagse tochten: genoeg om een keuze uit te maken voor een lange zomervakantie.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Oberwallis'

Oberwallis

TsjechiŽ/Slowakije
Trotter-gids, 333 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
De informatie in de gids is lekker 'to-the-point'. Geen wollige beschrijvingen, maar gewoon compacte informatie over wat er te zien is en waar. En daarnaast dan ook nog de praktische informatie over wat het kost, hoe laat het open is, wanneer je beter niet naartoe kunt gaan (drukke dagen), wat je vooral niet mag missen en waar je best aan voorbij kunt lopen zonder echt iets te missen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'TsjechiŽ/Slowakije'

TsjechiŽ/Slowakije

SloveniŽ
David Robertson en Sarah Stewart, 136 pagina's
Uitgegeven door: Sunflower Books
In deze kleine gids komen een 6-tal autotochten en maar liefst 41 wandeltochten aan bod. Elke tocht wordt op beknopte wijze besproken met algemene informatie over de lengte en omgeving en vervolgens een meer beschrijvende samenvatting van de tocht zelf. Alle beschrijvingen zijn voorzien van kleuren-foto's om een goed beeld te krijgen van de sfeer en omgeving van de tocht.
Lees de uitgebreide recensie van: 'SloveniŽ'

SloveniŽ

Wandelboek Belgische Kastelen (deel 1 Vlaanderen)
Julien van Remoortere, 191 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Waarschijnlijk zijn er honderden kastelen en burchten te vinden in het Belgische land. Julien van Remoortere koos er twintig uit en beschrijft in deze gids lusvormige wandelroutes rondom deze kastelen. De vele foto's, bijzonder veel praktische informatie, duidelijke kaarten en beschrijvingen van de routes zelf maken dit boek zeer geschikt om langs het verleden van Vlaanderen te wandelen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelboek Belgische Kastelen (deel 1 Vlaanderen)'

Wandelboek Belgische Kastelen (deel 1 Vlaanderen)

New Zealand
Lonely Planet, 720 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
In deze gids wordt geprobeerd om een beeld te geven van wat er dan zoal te zien en te doen is in Nieuw Zeeland. En juist doordat er zo enorm veel te doen en te zien is, is het een behoorlijk dik boekwerk geworden. Maar liefst 720 pagina's vol met praktische informatie; voor de meeste rugzakwandelaars net iets te dik om mee te nemen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'New Zealand'

New Zealand

The GR10 Trail
Paul Lucia, 210 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Paul Lucia neemt je in deze gids mee op deze enorme route en beschrijft 'm aan de hand van de dag-etappes. De auteur beschrijft elke dag-etappe op een heldere en beknopte manier, zodat je niet al te veel hoeft te lezen en je kunt concentreren op de omgeving. Kortom: voor de GR10-gangers is dit de ideale gids!
Lees de uitgebreide recensie van: 'The GR10 Trail'

The GR10 Trail

Wandelgids Noorwegen
Sabine Gorsemann en Christian Kaiser, 166 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
Sprookjes-achtige uitzichten; dit boek staat er vol mee! En dat is ook niet zo vreemd, want Noorwegen is een schitterend wandel-land. De routes zijn allemaal voorzien van overzichtskaarten, zodat je redelijk makkelijk (samen met het hoogteprofiel) kunt bepalen wat en waar er te verwachten valt. De schitterende kleuren-foto's maken het af.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids Noorwegen'

Wandelgids Noorwegen

Walking in Italy
Lonely Planet, 376 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
Dat er in ItaliŽ behoorlijk gewandeld kan worden zal geen nieuws zijn. Toch is het de auteurs van deze gids gelukt om met de vele routes die worden beschreven de lezer een ander beeld te geven van ItaliŽ dan men gewend is. Uiteraard komen de bekende gebieden als ToscaniŽ en de Dolomieten aan de orde, maar ook is er aandacht voor bijvoorbeeld een tour rond de Vesuvius of het Via Ferrata.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Walking in Italy'

Walking in Italy

Bergtochten in Noorwegen
Jolanda Linschooten, 440 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Gottmer
Een must voor iedereen die gaat wandelen in Noorwegen. Een lust om te lezen en heerlijk om al vast je vakantie te plannen. Eigenlijk is er maar ťťn nadeel aan deze reisgids. Het is te omvangrijk om mee te nemen in je rugzak.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Bergtochten in Noorwegen'

Bergtochten in Noorwegen

Wandelgids La Palma
Susanne Lipps, 154 pagina's
Uitgegeven door: ANWB Media/Boeken
De foto op de cover van dit boek zal menig wandelaar afschrikken: een lange rij mensen die een berg afdaalt vlak aan de kust. Alsof je tijdens je wandelvakantie zo'n drukte op wilt zoeken! Binnen het boek keert de rust echter weer en zul je al snel zien dat veel routes juist niet druk bezocht zijn en je de mooiste plekjes van het eiland laten zien.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids La Palma'

Wandelgids La Palma

Oost-Provence, Alpes - CŰte d'Azur
John en Pat Underwood, 136 pagina's
Uitgegeven door: Sunflower Books
De wandeltochten in dit boekje vragen af en toe een behoorlijke inspanning van de lezer. Ze zijn wat minder makkelijk begaanbaar en vragen vaak om een betere conditie. Voor deze prestatie is er echter altijd een beloning: schitterende uitzichten over bijvoorbeeld de Gorges de Verdon, de blauwe Mediterraanse zee of de bergmeren in Mercantour.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Oost-Provence, Alpes - CŰte d'Azur'

Oost-Provence, Alpes - CŰte d'Azur

West-Provence en Languedoc-Roussillion
John en Pat Underwood, 136 pagina's
Uitgegeven door: Sunflower Books
Deze gids beschrijft enkele van de vele mogelijkheden voor wandelaars en mensen die met de auto dagtochten willen maken. Middels veel kleurenfoto's wordt duidelijk gemaakt wat er allemaal te zien is en in de beschrijvingen staat voldoende informatie om meer te weten te komen over deze bezienswaardigheden.
Lees de uitgebreide recensie van: 'West-Provence en Languedoc-Roussillion'

West-Provence en Languedoc-Roussillion

Op pad met rugzak en tent
Sjef van de Poel, 248 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Deze gids beschrijft 20 meerdaagse wandelingen binnen de Benelux, Duitsland en Engeland. De routes zijn stuk voor stuk makkelijk bereikbaar en met de informatie die in het boek wordt gegeven ook vrij makkelijk te volgen. Al met al is het boek zeker de moeite waard voor mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden voor lange weekenden zoals Pasen en Pinksteren.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Op pad met rugzak en tent'

Op pad met rugzak en tent

Wandelen langs Ardense rivieren
Julien van Remoortere, 155 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
De Ourthe, de Semois, de Lesse, de AmblŤve... zo maar een paar riviertjes de gemiddelde Ardennen-ganger ondertussen wel denkt te kennen. Toch zijn er ontzettend veel andere riviertjes die de moeite waard zijn om al wandelend te volgen. Van Remoortere neemt ja dan ook mee op een reis langs de mooiste riviertjes van de Ardennen middels 30 lusvormige wandelingen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen langs Ardense rivieren'

Wandelen langs Ardense rivieren

Hiking in the Rocky Mountains
Lonely Planet, 440 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
Een mooi overzicht van de mogelijkheden die de Rocky Mountains een hiker hebben te bieden. Zonder te proberen om het gehele gebied te bespreken hebben de auteurs gekozen voor de mooiste plekjes. Daardoor is het een goede gids voor hen die de Rockies op het oog hebben als bestemming voor hun volgende trip.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Hiking in the Rocky Mountains'

Hiking in the Rocky Mountains

Groot wandelboek Ardennen
Julien van Remoortere, 476 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
De achtste editie alweer van dit standaardwerk met routes in de Ardennen. De kaarten zien er zeer goed uit en de beschrijvingen zijn duidelijk en behoorlijk compleet. Een groot gemis blijft echter de afwezigheid van foto's. Zelfs kleine foto's zouden al een sfeer-impressie kunnen geven van de omgeving van de te lopen route.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Groot wandelboek Ardennen'

Groot wandelboek Ardennen

Complete Lakeland Fells
Bill Birkett, 192 pagina's
Uitgegeven door: HarperCollins Publishers
Voor mensen die het Lake District in gedachten hebben als bestemming voor hun volgende wandelvakantie is dit boek waarschijnlijk het meest complete dat ze kunnen vinden. Helaas brengt resulteert die compleetheid ook in een formaat en gewicht dat zeker niet makkelijk meegenomen zal worden tijdens een wandeltocht.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Complete Lakeland Fells'

Complete Lakeland Fells

Shorter Walks in the Dolomites
Gillian Price, 221 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Een makkelijk mee te nemen boekje met een keur aan routes in de Dolomieten. Voorzien van mooie foto's en redelijk veel extra informatie over wandelen in de bergen. Daardoor een prima aanwinst voor mensen die de Dolomieten voor het eerst willen verkennen of als terugkomende bezoeker op zoek zijn naar nieuwe routes.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Shorter Walks in the Dolomites'

Shorter Walks in the Dolomites

De 75 mooiste fiets- & wandelroutes van BelgiŽ
Julien van Remoortere, e.a., 300 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Een zeer handige en complete gids voor mensen die van zowel wandelen als fietsen houden. In een gemakkelijk losbladig systeem, zodat alleen de te gebruiken kaart/routebeschrijving mee hoeft te worden genomen. Voorzien van veel foto's en duidelijke kaarten. Leuk om BelgiŽ te voet of op de fiets te ontdekken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De 75 mooiste fiets- & wandelroutes van BelgiŽ'

De 75 mooiste fiets- & wandelroutes van BelgiŽ

Trekking in the Nepal Himalaya
Lonely Planet, 480 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
Heb je altijd al gedroomd van een lange trektocht door de Himalaya in Nepal, dan is deze Lonely Planet een aanrader. Hij staat namelijk vol met handige tips voor de rugzak-reiziger die niet alleen de toeristische plekker wil zien, maar ook verder het binnenland in wil trekken. Voorzien van kleuren-foto's en handige kaarten.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Trekking in the Nepal Himalaya'

Trekking in the Nepal Himalaya

Walking Italy
Gillian en John Souter, 288 pagina's
Uitgegeven door: New Holland Publishers
De auteurs van dit boek houden ervan om naast te genieten van de natuur ook iets te weten over de cultuur en de historie van het gebied waar ze wandelen. Geen wonder dus dat dit boek je meeneemt naar een ItaliŽ dat velen niet kennen: veel schitterende foto's tonen dat het zeker de moeite waard is om eens verder dan de Gran Paradiso te reizen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Walking Italy'

Walking Italy

Noorwegen (Elmar Actief)
Thomas A. Merk, 240 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Boordevol praktische informatie over Noorwegen van zuid naar noord. Een leuke gids voor mensen die op zoek zijn naar leuke (en vaak ook praktische) tips met betrekking tot Noorwegen. Veel foto's, duidelijke kaarten en plattegronden en in een handzaam formaat voor de broekzak. Aanrader dus!
Lees de uitgebreide recensie van: 'Noorwegen (Elmar Actief)'

Noorwegen (Elmar Actief)

Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons
Julien van Remoortere, 190 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Zeker in het begin is de manier van werken met dit boek even wennen. Maar heb je dat eenmaal achter de rug, dan zie je al snel de voordelen van het zelf samenstellen van een route. Geheel naar eigen smaak, lengte en moeilijkheid. De foto's en de praktische informatie helpen je om je een goed idee je zelf samengestelde route te maken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons'

Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons

Chamonix - Mont-Blanc Walking Guide
Martin Collins, 190 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Een schitterende verzameling routes van een schitterende vallei. Verspreid over de verschillende hoeken van de Chamonix-vallei zocht Collins zo'n 35 routes bij elkaar en beschreef deze kort en bondig in dit boekje. Voorzien van (veelal zwart-wit) foto's en met de hand geschetste kaartjes. Voor mensen die in de omgeving van Chamonix willen wandelen een must.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Chamonix - Mont-Blanc Walking Guide'

Chamonix - Mont-Blanc Walking Guide

Actief genieten in de Ardennen
Julien van Remoortere, 180 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Een boek voor het hele gezin om wel 20 weekenden lekker actief te genieten in de Ardennen. Van Remoortere is er in geslaagd om een handzaam boekwerk samen te stellen dat voorziet in een duidelijke behoefte: een vol-actief weekend voor een gezin met (jonge) kinderen zonder al te veel voorbereiding.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Actief genieten in de Ardennen'

Actief genieten in de Ardennen

Adventure Trekking in Oman
Anne Dale en Jerry Hadwin, 281 pagina's
Uitgegeven door: Hadwin, Dale & Yusuf
Hoewel haast niemand aan Oman zal denken bij het kiezen van een bestemming voor de volgende wandelvakantie zal dit boek sommigen zeker in die richting sturen. Voorzien van veel foto's worden er meer dan 50 tochten bescproken in dit boek. Niet ongelangrijk: inclusief GPS-waypoints en geschetste kaarten voor betere oriŽntatie.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Adventure Trekking in Oman'

Adventure Trekking in Oman

De Haute Randonnťe Pyrťnťenne
Ton Joosten, 248 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Een monstertocht dwars door de PyreneeŽn, vanaf de Atlantische oceaan tot aan de Midellandse zee, beschreven in 5 delen van elk enkele meerdaagse tochten. Ton Joosten neemt je mee over de hoge toppen en vertelt waar je op moet letten tijdens de tocht en bij de voorbereiding op de tocht. Hoewel anders gesteld, kaarten zijn wel degelijk nodig!
Lees de uitgebreide recensie van: 'De Haute Randonnťe Pyrťnťenne'

De Haute Randonnťe Pyrťnťenne

Walking in Scotland
Lonely Planet, 408 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
Met je rugzak op over de highlands is een unieke ervaring. Dit boek beschrijft de noodzakelijke Glen Coe en Ben Nevis zo'n beetje alle plekken van Schotland die interessant zijn voor wandelaars. En dat zijn er nogal wat! Op een goede en duidelijke manier worden routes en streken beschreven. Met (helaas te weinig) mooie foto's!
Lees de uitgebreide recensie van: 'Walking in Scotland'

Walking in Scotland

Nepal (Elmar Reishandboek)
Ronnie Rokebrand, 280 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Voor iedereen die er wel eens van droomt de Everest van dicht(er)bij te zien is deze gids een must. Voor hikers staan er zelfs diverse trektochten beschreven en wordt uitgelegd hoe en waar je dergelijke tochten kunt maken en boeken. Voorzien van mooie foto's en veel informatie over bezienswaardigheden, cultuur, etc.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Nepal (Elmar Reishandboek)'

Nepal (Elmar Reishandboek)

Allgšuer Wanderberge
Herbert Mayr, 174 pagina's
Uitgegeven door: Bergverlag Rother
De Allgšuer Alpen vind je zo ongeveer ten zuid-oosten van MŁnchen en ten oosten van de Bodensee. En hoewel deze gids al snel duidelijk maakt dat het een schitterend gebied is is het toch moeilijk om hier echt van te genieten als je continu moet lezen hoe je moet lopen. Daardoor wellicht niet echt handig voor tijdens het lopen, maar meer om ideeŽn op te doen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Allgšuer Wanderberge'

Allgšuer Wanderberge

Marokko (Elmar Actief)
Daniela Schetar en Friedrich KŲthe, 240 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
De Elmar Actief reeks is speciaal voor die reizigers die niet alleen de toeristische plekjes willen zien, maar er ook eens zelf op uit willen trekken. De gids over Marokko is daarop geen uitzondering. En hoewel je niet meteen aan Marokko denkt als bestemming voor een wandelvakantie zou het lezen van deze gids je wel eens op een nieuw idee kunnen brengen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Marokko (Elmar Actief)'

Marokko (Elmar Actief)

Isle of Skye
Chris Townsend, 192 pagina's
Uitgegeven door: HarperCollins Publishers
Ruige bergen, watervallen, schitterende vergezichten: je vindt ze op het Isle of Skye in Schotland. Deze Rambler's Guide biedt een overzicht van 30 tochten, van zeer makkelijk tot zeer zwaar. De kaarten werden verzorgd door HARVEY maps en zijn dus goed te noemen. Elke route is voorzien van een overzichtelijke kadertekst.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Isle of Skye'

Isle of Skye

Wandelvakanties dicht bij huis
Paul Maes (red.), 360 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Een leuk overzicht van enkele routes in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland en Engeland om te ondernemen met het gezin. Zeker geen avontuurlijke tochten, maar makkelijk begaanbare en goed bewegwijzerde routes. Het boek is vrij compleet met goede kaarten, duidelijke omschrijvingen en veel praktische informatie.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelvakanties dicht bij huis'

Wandelvakanties dicht bij huis

The Andes, a trekking guide
John en Cathy Biggar, 196 pagina's
Uitgegeven door: Andes
De Andes vormen met hun 9000 kilometer de langste bergketen op aarde. Verwonderlijk dus dat er zo weinig goede gidsen zijn met een overzicht van de (berg)wandelmogelijkheden in dit enorme gebied. John Biggar en zijn zus Cathy slaagden er echter in om een compact en overzichtelijk boekwerk te maken.
Lees de uitgebreide recensie van: 'The Andes, a trekking guide'

The Andes, a trekking guide

Walking the French Alps: GR5
Martin Collins, 155 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Het 'laatste' stukje van de GR5: van het Meer van Geneve naar de Mediterraanse kust. 660 kilometer vol schitterende uitzichten, zware klimmen, leuke campings en pittige dagafstanden. In deze geheel vernieuwde versie beschrijft Collins de gehele route met een verbazingwekkende precisie en duidelijkheid.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Walking the French Alps: GR5'

Walking the French Alps: GR5

Wandelen door de mooiste dorpen van WalloniŽ
Jacques Maget, 180 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Jacques Maget beschrijft 25 korte dagtochten in en om 25 schitterende dorpen in Wallonie. Hierbij volgde hij niet alleen de officiŽle lijst met 'mooiste' dorpen, maar gaf ook zijn eigen smaak een stem in de keuzevorming. Met dit boek geeft hij een goed beeld van de cultuur, de omgeving en de schoonheid van deze dorpen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelen door de mooiste dorpen van WalloniŽ'

Wandelen door de mooiste dorpen van WalloniŽ

Wandelwegwijzer Auvergne
Gjelt de Graaf, 118 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Een kleine wandelgids met 3 in 1: streektips, parkinformatie en 14 wandeltochten. De streektips en parkinformatie zijn ruim voldoende om een goed beeld te krijgen van de streek. Ook de wandeltochten zijn voorzien van een ruime hoeveelheid extra informatie waardoor het makkelijker is om een keuze te maken uit het aanbod.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelwegwijzer Auvergne'

Wandelwegwijzer Auvergne

Wandelboek Ardense natuur
Julien van Remoortere, 336 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
De perfecte schakel tussen een saaie (of te moeilijke) natuurgids en een gewone wandelgids. Dit boek beschrijft per wandeling niet alleen waar je loopt en waar je naartoe moet, maar vooral ook waar je tussen loopt. Met duidelijke beschrijvingen van de natuur om je heen. Genoeg voor een herontdekking van de Ardennen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelboek Ardense natuur'

Wandelboek Ardense natuur

Wandelgids Picos de Europa
Hendrike Geessink en Ton Valk, 138 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
De Picos de Europa is een wandelparadijs bij uitstek. Dit boek beschrijft dit nationale natuurpark niet alleen in routbeschrijvingen, maar gaat ook uitvoerig in op het ontstaan ervan, de cultuur, flora en fauna en andere zaken die voor de wandelaar interessant danwel belangrijk kunnen zijn.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Wandelgids Picos de Europa'

Wandelgids Picos de Europa

Hiking in Japan
Lonely Planet, 440 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
Bij hiking denk je waarschijnlijk niet direct aan Japan. Heb je dit boek echter in je handen gehad, dan staat Japan zeker boven in je lijstje van volgende droombestemmingen. Op de bekende 'Lonely Planet' manier geschreven en dus duidelijk, overzichtelijk en vrij compleet.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Hiking in Japan'

Hiking in Japan

Groot wandelboek Ardennen
Julien van Remoortere, 515 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Lannoo
Een standaardwerk van formaat. Reeds toe aan de zevende druk en nog steeds actueel door de vele updates aan de routes. Met voor elk wat wils en genoeg routes om gedurende een paar jaar vooruit te kunnen op de paden en wegen in de Ardennen. Wat mist zijn de foto's om je een beter idee van de routes te geven.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Groot wandelboek Ardennen'

Groot wandelboek Ardennen

California Hiking
Tom Stienstra en Ann Marie Brown, 869 pagina's
Uitgegeven door: Avalon Travel Publishing
Een prima uitgangspunt voor de toerist die meer wil zien dan alleen San Francisco en Los Angeles. Het boek beschrijft nauwkeurig meer dan 1000 hikes. Van dagtochten tot het beroemde 'Pacific Crest Trail'. Hoewel de kaartjes wat pover zijn, maakt de handige index dit meer dan goed.
Lees de uitgebreide recensie van: 'California Hiking'

California Hiking

Bekijk het overzicht van andere route-boeken.

Je kunt ook zelf op zoek gaan naar een boek bij:

Search Now:
In Association with Amazon.co.uk

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }