Thomas A. Merk: Noorwegen (Elmar Actief)
ISBN: 9038912056
240 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Elmar BVAffiliate-links:


Noorwegen (Elmar Actief)
Thomas A. Merk

Noorwegen, het meest westelijke en noordelijke land van Skandinavië, is vooral bekend om de imponerende fjorden aan de kust en uiteraard de noordkaap in het meest noordelijke topje. Noorwegen heeft echter veel meer te bieden en auteur Merk laat veel daarvan zien in dit handzame boekje.

Na een inleiding met algemene informatie over het land, de cultuur en de natuur, wordt je steeds verder naar het noorden gevoerd. Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim en Tromsø komen allemaal aan bod. Naast de steden is er ook bijzonder veel aandacht voor de natuur, de meest interessante gebieden voor hikers en bergbeklimmers.

Het boekje staat boordevol praktische informatie. Niet alleen in de gewone tekst, maar vooral ook steeds in de kantlijnen, waar handige weetjes worden opgesomd. Dat zorgt ervoor dat het boek gemakkelijk te lezen is, ook als je alleen even vluchtig wilt kijken wat er te doen of te zien is in een bepaald gebied. Ideaal dus om in de zak te steken als je van plan bent om naar Noorwegen te gaan.

De Elmar Actief serie bestaat inmiddels uit een behoorlijke reeks bestemmingen. Elk boek bespreekt een land of gebied op een open en directe wijze. Daardoor zijn deze kleine gidsen prima voor de voorbereiding van een trip, maar ook bijzonder handig om als naslagwerkje bij de hand te hebben tijdens de reis.

Over de auteur
Thomas A. Merk heeft een duidelijke voorliefde voor het noorden. Niet alleen schreef hij reeds verschillende boeken over Duitsland en Noorwegen, maar inmiddels ook over Ierland. Naast het zelf schrijven over verschillende landen heeft hij ook boeken vertaald van Engels naar het Duits.

Over Uitgeverij Elmar
Uitgeverij Elmar brengt een bijzonder breed assortiment boeken op de Nederlandse markt. Onder wandelaars zijn vooral de Wandelgidsen (van onder andere Ton Joosten, Mirjam Letsch en Hans de Clerq, Gerard Dielessen) erg bekend en geliefd. Reisverhalen van o.a. Frank van Rijn en Henk de Velde en praktische gidsen als het Handboek fietsreparaties en Digitaal fotograferen onderweg. Voor algemene praktische informatie met veel verre bestemmingen is de Wereldwijzerserie in fullcolor, geschreven door Nederlands auteurs een aanrader. Nieuwe series zijn de Stadswandelingen (50 kaarten in box) en de Cultuur bewust! serie, die al 12 bestemmingen telt.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Noorwegen (Elmar Actief)' van Thomas A. Merk.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wereldwijzer China (Eugene Law)
Overijssel (Reisgids) (ANWB)
ANWB Wandelroutebox Nederland (ANWB)
West-Provence en Languedoc-Roussillion (John en Pat Underwood)
SiciliŽ (Elmar Reishandboek) (Dr. Arnold Schaper)
Kilimanjaro (Henry Stedman)
Wereldwijzer Noord-ScandinaviŽ (Henk Filippo en Elio Pelzers)
Van hier naar nergens met Lonely Planet (Don George (red.))
Het Weer (Wat&Hoe praktisch) (Friederike Vogel)
Goedkoop overnachten Nederland (ANWB)
Alles over geocaching (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
Glockner-Region (Walter Mair)
Het ultieme navigatie handboek (Lyle Brotherton)
Go Slow Frankrijk (Alastair Sawday en Ann Cooke-Yarborough)
Wandelvakanties dicht bij huis (Paul Maes (red.))
Met andere ogen (Sabriye Tenberken)
Was ik maar nooit de deur uitgegaan! (Roger Rapoport, e.a.)
Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons (Julien van Remoortere)
Dagstappergids West-Vlaanderen (Luc Defoort, e.a.)
IJsland (Ger Meesters)
Nepal (Elmar Reishandboek) (Ronnie Rokebrand)
West Highland Way (Charlie Loram)
A Walk in the Woods (Bill Bryson)
Eiger-Nordwand (Thomas Ulrich)
Mijn reisgids Noord-ItaliŽ (Herman Cole)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]