Luc Defoort, e.a.: Dagstappergids West-Vlaanderen
ISBN: 9020954903
191 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij LannooAffiliate-links:


Dagstappergids West-Vlaanderen
Luc Defoort, e.a.

Zelden heb ik zo'n complete wandelgids gezien en dat ondanks dat er (helaas) maar 15 routes in deze gids worden besproken. Het betreft hier 15 lusvormige dagwandelingen langs de mooiste Grote Routepaden van West-Vlaanderen.

De gids is ontstaan doordat 3 vrijwilligers van de organisatie Grote Routepaden West-Vlaanderen samen 15 routes hebben uitgestippeld welke vrijwel volledig bestaan uit stukjes van de bekende GR-routes die aan elkaar zijn gekoppeld. De markering in het veld bestaat dus vaak uit de bekende rood-witte verfstrepen, maar de informatie in de gids is zo volledig dat je die markeringen vaak niets eens nodig zult hebben.

De informatie die per route wordt gegeven bestaat niet uit alleen uit de noodzakelijke praktische informatie als afstand, vertrekpunt, benodigd kaartmateriaal en zwaarte van de route, maar telkens wordt er ook informatie gegeven over de aard van de route, waar je kunt parkeren, hoe de route is gemarkeerd en waar je terecht kunt voor je 'natje en droogje' en meer informatie. Daarbij worden niet alleen adressen en telefoonnummers gegeven, maar ook veel interessante websites die een schat aan informatie bieden.

Verder zijn de beschrijvingen vol gestopt met interessante informatie over de streek waar je doorheen wandelt (inclusief bezienswaardigheden in de buurt) en diens verleden. Elke beschrijving is voorzien van een zeer goede topografische kaart, die tevens gebruikt kan worden voor het aflezen van waypoints voor de GPS. Voorin het boekje staat dan ook enige uitleg over het gebruik van GPS samen met dit boekje. De grote hoeveelheid kleurenfoto's maken het geheel af tot een buitengewoon complete gids met schitterende wandelroutes.

Over de auteurs
De groep auteurs van deze gids bestaat uit vrijwilligers van Grote Routepaden West Vlaanderen die de koppen bij mekaar hebben gestoken om in de kustprovincie de mooiste dagwandelingen (van 20 tot 30 km) uit te stippelen die zo veel mogelijk over de beproefde GR-paden lopen.

Over Uitgeverij Lannoo
Uitgeverij Lannoo is in Nederland vooral bekend om diens 'Dicht-Bij-Huis'-serie, routegidsen met allemaal eenzelfde soort structuur en daardoor makkelijk te doorgronden voor de gebruiker. Ook de Trotter-serie is een uitgave van Lannoo. In België kent men Lannoo als distributeur van onder andere de Lonely Planet Gidsen en de boeken van de ANWB. Daarnaast geeft Lannoo ook boeken uit over onder andere kunst, gezondheid, lifestyle en geschiedenis.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Dagstappergids West-Vlaanderen' van Luc Defoort, e.a..

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wandelingen door park, stad en land (Manuel Dekkers en Marian Kingma)
Wandelen door de mooiste landschappen van België (Gunter Hauspie en Daniël Leroy)
Knipoog van het Nijlpaard (Frank van Rijn)
Navigator NormandiŽ (ANWB)
Top-Inspiratie (Levenslessen van een bergbeklimmer) (Katja Staartjes)
Handboek kaart-kompas-GPS (Wat&Hoe praktisch) (Wolfgang Linke)
Sibirien (Peter Eichenberger)
West Highland Way (Charlie Loram)
Swahili voor beginners (Peter Moore)
Handboek Dieren en Planten (Wilhelm Eisenreich, e.a.)
Handboek reizen met kinderen (Yvonne Verboeket)
Wereldreisgids Thailand (Renate Loose)
Wandern mit Kindern Mallorca (Wolfgang Heitzman)
ANWB/VVV Wandelgids Veluwe (Michiel Hegener e.a.)
Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen (Luc Vanneste)
De basis (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek (Quinten Lange (CoŲrd.))
Veiligheid en risico in de bergsport (Pit Schubert)
Tramping in New Zealand (Lonely Planet)
Korte Bergwandelvakanties (Paul Maes (red.))
Overijssel (Reisgids) (ANWB)
Phaic Tan (Santo Cilauro, Tom Gleisner en Rob Sitch)
Isle of Skye (Chris Townsend)
Wandelgids Aostadal (Frank Rainer Scheck)
Let op voor vallende kokosnoten (Esther Teunissen)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]