Pieter-Paul van Laake: Wandelgids Nederland
ISBN: 9789038921310
189 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Elmar BV

Bestel dit boek bij:
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


Wandelgids Nederland
Pieter-Paul van Laake

De Rother wandelgids Nederland biedt Nederlanders een unieke kans om hun land eens door de ogen van een buitenlander te bekijken. Duitser Dietrich Cerff liep de routes, maakte de fotoís en beschreef ze vervolgens voor Rother. Nederlander Pieter-Paul van Laake hielp hem daarbij en schrijft met recht in het voorwoord dat de wandelingen zich als en kunstwerk laten ervaren.

Voor elk weekend een wandeling

In totaal worden er 52 wandelingen beschreven in deze compacte, kleine wandelgids. Dus voor elk weekend van het jaar een andere wandeling. Daarbij zijn de wandelingen goed verdeeld over het hele land, van de zuidelijke punt in Limburg tot een wandeling op bijna elk Waddeneiland.

Compacte beschrijvingen

Met in totaal 52 wandelingen en een boekje van een dergelijk klein formaat moeten de beschrijvingen van de routes wel uiterst compact zijn. Er wordt dan ook geen woord te veel gezegd bij de beschrijvingen. Maar zeker ook geen woord te weinig. Ze zijn verrassend compleet, inclusief sfeerfoto, praktische informatie en een hoogteprofiel(!). Dat laatste is bij bijna alle routes wat overdreven, gezien het minieme hoogteverschil dat er in de routes te vinden is. Maar de icoontjes in de hoogteprofielen helpen je wel weer om te kijken hoever je op de route bent en hoever je nog te gaan hebt voor wat betreft tijd en afstand.

Goede routekeuze

Het is de auteur goed gelukt om met zijn 52 wandelroutes een perfect beeld te scheppen van wat Nederland te bieden heeft op wandelgebied. Allerlei soorten landschappen passeren de revue en ik denk dat veel Nederlanders bij het wandelen van de routes verbaasd zullen zijn over de schoonheid van hun eigen land. Van polders en bossen tot duinen en veengebieden, werkelijk alles komt aan bod. Om het kiezen wat makkelijker te maken geeft de auteur echter ook een lijstje met de ďTopwandelingen in NederlandĒ. Daarnaast is in het overzicht onderscheid gemaakt tussen lichte en middelzware wandelingen, zodat je daar ook je keuze op kunt baseren.

GPS-tracks

Zoals bij veel moderne wandelgidsen van tegenwoordig zijn ook voor deze wandelgids de GPS-tracks via de site van de uitgever te downloaden. Door deze te downloaden en in je GPS te laden hoef je helemaal niet meer bang te zijn de route kwijt te raken.
http://www.uitgeverijelmar.nl/boek/wandelroutes-rother-wandelgids-nederland-pieter-paul-van-laake-9789038921310-uitgeverij-elmar/

Klein maar fijn

Het klinkt als een clichť, maar in dit geval gaat het gezegde Ďklein maar fijní zeker op. Deze kleine compacte wandelgids is een aanrader voor dagjesmensen die Nederland eens op een andere manier willen verkennen. En wat let je: voor elk weekend van het jaar is er een route om te wandelen!

Over Uitgeverij Elmar

Uitgeverij Elmar brengt een bijzonder breed assortiment boeken op de Nederlandse markt. Onder wandelaars zijn vooral de Wandelgidsen (van onder andere Pieter-Paul van Laake, Mirjam Letsch en Hans de Clerq, Gerard Dielessen) erg bekend en geliefd. Reisverhalen van o.a. Frank van Rijn en Henk de Velde en praktische gidsen als het Handboek fietsreparaties en Digitaal fotograferen onderweg. Voor algemene praktische informatie met veel verre bestemmingen is de Wereldwijzerserie in fullcolor, geschreven door Nederlands auteurs een aanrader.

De meningen van anderen over dit boek

Anderen gaven dit boek gemiddeld een score van 9.00.
Er zijn 1 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Wandelgids Nederland' van Pieter-Paul van Laake.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Meer grenzeloos leedvermaak (Dan Hiscocks (red.))
Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 2) (Ton Joosten)
SiciliŽ (Elmar Reishandboek) (Dr. Arnold Schaper)
Topografische Atlas Nederland (3e editie) (Erika van Zinderen Bakker (CoŲrd.))
Bergwandelen in de Italiaanse Alpen (Henk Filipp)
De wildernis in (Jon Krakauer)
Groene vakantiegids Nederland, BelgiŽ en Luxemburg (ANWB)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie))
Geen plek om een koe kwijt te raken (Tim Brookes)
Actief genieten in de Ardennen (Julien van Remoortere)
Bergtochten in Noorwegen (Jolanda Linschooten)
Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend) (Urs Gerig)
Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit) (Bettina Wenzel)
Trekking in the Nepal Himalaya (Lonely Planet)
Handboek reizen met kinderen (Yvonne Verboeket)
Leven en dood op de Mount Everest (Ronald Naar)
Gare du Nord (Philip Freriks)
Alles over GPS (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
Niemandsland (Frank van Zwol)
Wandelen door de mooiste landschappen van België (Gunter Hauspie en Daniël Leroy)
Wandelgids GR-10 (Ton Joosten)
Kaleidoscope Sky (Tim Herd)
Handboek knopen (Des Pawson)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]