Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

MSR Shift (2008-uitvoering)

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 14-12-2010, 07:09

MSR Shift (2008-uitvoering)

Sinds de aanschaf van deze kinder-sneeuwschoenen gaat onze oudste zoon gewoon mee op pad in de sneeuw. Hij was pas 5 toen hij voor het eerst op deze sneeuwschoenen stond, maar heeft er vanaf de eerste dag enorm veel plezier van gehad.

De Shift is een eenvoudige, kinder-uitvoering van de zeer populaire MSR Denali Evo voor volwassenen. Het is een volwaardige sneeuwschoen, met goede grip op hard sneeuw en ijs en gemakkelijke bindingen. De binding bestaat in principe uit 3 losse riemen die om de voet worden geplaatst. Omdat elke riem onafhankelijk is af te stellen, is het in het begin even zoeken naar de beste positie. Daarna zitten de sneeuwschoen echter als een huis en hoef je ook niet bang te zijn dat ze tijdens het lopen losschieten.

Aan de onderkant zijn deze sneeuwschoenen voorzien van stevige aluminium grips, die ook op de paar verijsde paden die we onderweg af en toe passeren goede grip geven. Erg prettig is bovendien dat er geen losse onderdelen aan deze sneeuwschoenen zitten. De kleine kan dus eigenlijk niks kapot maken en hoeft ook niet bang te zijn dat er snel iets stuk gaat.

Het enige nadeel dat we hebben ondervonden aan deze kinder-sneeuwschoenen is het feit dat de bandjes wel erg lang zijn. Afknippen wil je ook niet echt doen, dus dat is in het begin altijd even een beetje klooien om ze vast te zetten zodat ze niet gaan flapperen. Verder prima om de kleine mee op pad te nemen.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: