Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

MSR Pocket Rocket

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 06-11-2007, 08:02

MSR Pocket Rocket

Naast mijn multi-fuel/ benzine branders heb ik ook een aantal gas brandes, de “good-old” bluet met priktankje zal bij niemand in de collectie ontbreken denk ik. Maar voor optimale kook ervaring (zullen we maar zeggen) onder de meeste omstandigheden als het klein en licht moet zijn neem ik tegenwoordig meestal één of meerdere Pocket Rockets mee.

Specs

Vanuit de fabriek geven ze een droog gewicht op van 86 gram, zelf nog niet nagewogen maar met doosje eromheen idd rond de 100 gram. Kookt een liter water in de meeste omstandigheden in 3,5 minuut, fabrieksopgave van het vermogen is 2400 watt, iets minders dan mijn msr benzine brander maar met de twee naast elkander lijkt het er idd op dat ze even snel 1 liter water aan de kook hebben. Brand op gas blikjes met de schroef koppeling, dus ook blikjes van andere merken passen er probleemloos onder.

Gebruik

Zoals gezegd is dit een heel erg licht brandertje welke ik naast of ipv mijn benzine brander gebruik. Meestal heb ik op een scouting weekeind wel één of twee van deze brandertjes bij en bij de meeste andere langere activiteiten sleep ik er wel een mee, weegt weinig en is al erg vaak goed van pas gekomen. Als we snel een weekeindje weg gaan, stukje wandelen oid dan heb ik deze eigenlijk altijd bij.

Door de eenvoud van het brandertje werkt deze subliem, gewoon op een vlak stuk zetten pootjes uitklappen en aansteken, geen voorverwarmen oid dus dat gaat als een speer. En op vol vermogen komt er idd een hels kabaal vanaf. Na gebruik eventjes wachten (anders verbrand je je vingers) en terug stoppen in het doosje. Ik heb dit brandertje in redelijk verschillende condities gebruikt, van stralend zomer weer tot winters hagel/ sneeuw buien en tot op heden heeft het altijd goed gewerkt.

Constructie

Deze brander bestaat uit twee delen, het onderste deel bevat de kraan en het schroef ventiel voor op je tankje, het bovenste deel is de “schoorsteen” met hierop de zgn microburner kop, deze houd de pannendragers op het onderste deel. In de schoorsteen bevindt zich de sproeier, nog nooit los gehad. Bovenop de microburner kop bevindt zich nog een klein drie puntig “windschermpje”welke er voor zorgt dat je vlam met een beetje wind nog aardig blijft branden.

De pannen dragers voelen wat iel aan maar tot op heden heb ik tijdens het koken niet gemerkt dat ze te slap zouden zijn, wel heb ik er zelf wel eens een gesloopt... Ook het kraantje is van messing wat een zachter metaal soort is dan het aluminium blokje waarin deze word gedraaid. Ook deze heb ik al eens dolgedraaid. Heb dus naast de werkende exemplaren een aantal in onderdelen.

Conclusie

Al met al lijkt het erop dat dit bandertje wat fragiel is, maar bij mij maken ze gewoon veel branduren per jaar, als ik kijk dat ik mijn benzine brander ook heb doorgestookt... Dit brandertje bevalt mij meer dan prima, erg licht van gewicht, niet duur en erg gemakkelijk in onderhoud, dat is er immer niet tenzij je een onderdeel sloopt... Gas is er in verschillende soorten, isobutaan is redelijk favoriet maar zomers kies ik nog wel eens voor goedkopere blikjes (kookt toch wel). Zeker een brandertje welke je van een afstand je rugzak/ fietstas in gooit, komt altijd van pas.

Prijs: rond de 25 euro

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: